Liigan pronssimitalisti Tomi Iso-Mustajärvi palaa KOOVEEseen

TOMI ISO-MUSTAJÄRVI

Tomppa on 30-vuotias keskushyökkääjä, jolta löytyy liigakokemusta 142 ottelun verran. Hän pelannut urallaan neljällä korkeimmalla sarjatasolla, joten kokemusta kotimaisesta jääkiekkoilusta löytyy laidasta laitaan.

Viime kauden varsinainen tuhkimotarina toteutui Tompan kohdalla. Hän aloitti kautensa KOOVEEn kakkosjoukkueen mukana II-divisioonassa, josta kuitenkin jo syksyn aikana siirtyi edustusjoukkueen riveihin Mestikseen. Tomin otteet olivat niin vakuuttavat, että Liigan mestaruudesta kamppaillut Ilves hankki kasvattinsa loppukauden ajaksi. Unelmaansa toteuttamaan päässyt Tomi palkittiin kauden päätteeksi pronssisella mitalilla.

Tomppa kävi läpi Ilveksen juniori-ikäluokat ja kuului ikäluokkansa juniorimaajoukkuerinkeihin. Junioreista ulos kasvettuaan Tomppa siirtyi KOOVEEn riveihin Suomi-sarjaan kaudelle 2013. Vuodet veivät Tomppaa Ketterän ja SaiPa:n kautta Slovakiaan, josta hän toissa kaudella siirtyi jälleen KOOVEEseen.

Tomppa lukeutuu ns. valmentajan luottopelaajiin, sillä hänet voi laittaa jäälle rooliin kuin rooliin. Nöyrä joukkuepelaaja, jolta ei juurikaan heikkouksia löydy. On merkittävä lisä KOOVEEn hyökkäykseen, tuo kokemusta sekä taitoa kilpailukykyiseen joukkueeseen.

Liigan pronssimitalistin siirtyminen Mestikseen ei ole aivan jokapäiväistä, joten Tompan paluu otetaan ilman muuta ilolla vastaan.

“Tulihan niitä kyselyitähän Liigastakin, mutta koin parhaakseni jäädä Tampereelle. Tampere oli oikeastaan ainoa vaihtoehto ja KOOVEE osoitti olevansa kovasti kiinnostunut. Seura on rakentamassa todella kilpailukykyistä joukkuetta, senkin vuoksi oli helppo lähteä mukaan.”

Tomppa pääsi kokemaan Liigan ja Mestiksen välisen eron, joka nykyään on melkoisen iso.

“Kyllähän Liigassa pelit ovat kaikilla tavoin kovempia. Siellä virheet todellakin tulevat kalliiksi. Kenties luopuminen suljetusta sarjasta nostaisi Mestiksen tasoa, ainakin se lisäisi katsojien kiinnostusta sarjaa kohtaan. Nyt suunnitelmat Mestiksen kansainvälistymisestä ovat kiinnostavia, kunhan vaan Mestiksen joukkueiden talous ei siitä kärsi.”

Omia vahvuuksiaan tai heikkouksiaan Tompan oli vaikea löytää, vaatimaton kuten tamperelaiseen kulttuuriin kuuluukin.

“Olen mielestäni sellainen tasapaksu pelaaja, ei varsinaisia vahvuuksia ja kehitettävääkin löytyy kaikilta osa-alueilta. Jääkiekkoilu on kuitenkin edelleen minulle tärkeää, kuten se on ollut aivan pienestä pitäen. Kait se on meillä tamperelaisilla jo veressäkin.”

Alkavan kauden joukkue vaikuttaa Tompan mukaan kovalta, valmiilta kamppailemaan Mestiksen mestaruudesta.

“Meillä on nyt hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. KOOVEE tulee olemaan taisteleva, nälkäinen sekä kova!

Ensi viikolla julkaistaan vielä loput neljä pelaajaa. Pakistoon tulossa erikoisosaamista niin yli- kuin alivoimapelaamiseen ja hyökkäykseen kaksi todella taitavaa laitahyökkääjää kärkiketjuihin.

KOOVEE toivottaa kaikille kannattajilleen erittäin hyvää juhannusta!

 

KOOVEE TULEE KOVEMPANA KUIN KOSKAAN!