Maalinteon sietämätön vaikeus

KOOVEE – Kiekko-Pojat 0-2 (0-0,0-1,0-1)

KOOVEE lähti viikon toiseen otteluunsa normaalia nälkäisempänä, sillä torstainen tappio Hokille jätti sopivan kiukun tälle illalle. Vastassa oli nyt kuitenkin selvästi terävämpi joukkue, joka ei antanut KOOVEEn yllättää.

Maalintekeminen oli jälleen vaikeaa, kiekko ei suostunut menemään vieraiden maaliin sitten millään. Sen kerran kun se sinne saatiin, sitäkään ei hyväksytty. Taisteluilme oli hyvä, samoin maalivahtipeli. Nyt täytyisi vaan saada se kliseinen ketsuppipullon korkki poksautettua auki.

Erä 1:

Avauserä oli vieraiden hallintaa, sitä tosin edesauttoi kolme KOOVEElle vihellettyä jäähyäkin. Ne joukkue hoiteli tyylikkäästi eikä Kiekko-Pojat päässyt hyödyntämään tilaisuuksiaan.

Verneri “The Wall” Virtanen sai huhkia maalillaan 11 torjunnan verran, siihen mahtui useampikin “varman maalin” torjuminen. Virtanen on ennenkin osoittanut olevansa parhaimmillaan mitä enemmän torjuntoja tulee.

Tasakentällisin KOOVEElla oli hiukan vaikeuksia päästä omiin hyökkäyksiin, joensuulaisten aggressiivinen karvauspelaaminen pakotti kotijoukkueen liian usein lyömään kiekkoa kohti päätyä. Maalipaikat olivat harvassa, siitä osoituksena ainoastaan yksi torjunta vieraiden Eemil Vinnillä.

Erä 2:

Kiekko-Pojat hallitsi erän ensi minuuttia, mutta Virtanen maalillaan napsi kiekkoja kuin huolto marjoja syksyisin. KOOVEE alkoi saada hiljalleen paremmin otetta pelistä ja painettua kiekkoa vieraiden kenttäpäätyyn.

Joensuulaisten puolutus kuitenkin kesti isäntien rynnistyksen ja onnistui myös kaatamaan kylmää vettä kotijoukkueen niskaan. KOOVEE menetti hyökkäyssinisellä kiekon, josta Kiekko-Pojille aukesi ylivoimahyökkäys. Ensimmäisen yrityksen Virtanen vielä torjui, mutta toinen painui lopulta maaliin.

KOOVEE pysyi nyt itse poissa boxista ja pääsi kahdesti yrittämään tasoitusta ylivoimalla. Jälkimmäisen aikana kiekko saatiinkiin Vinnin selän taakse Vili Kukkolan toimesta. Kaikkien yllätykseksi maali kuitenkin hylättiin pitkän videotarkistelun jälkeen kädellä ohjatuksi.

Erä 3:

Päätöserä oli selkeästi paras erä KOOVEElta, hiukan vierailta näytti bensa loppuvan kesken. Painostus oli todella ankaraa ja paikkoja saatiin luotua. Vinni sai kuitenkin pidettyä maalinsa varjeltuna pelin loppuun saakka.

Etsikkoaika oli ottelun lopussa, kun Kiekko-Pojat otti jäähyn ja KOOVEE kuudennen kenttäpelaajan jäälle. Maali “roikkui ilmassa”, mutta lopulta kiekko kuitenkin löysi tiensä kotijoukkueen tyhjään maaliin.

Pelit jatkuvat ensi keskiviikkona Keravalla, kun Jokerit isännöi KOOVEEta. Hakametsään saapuu perjantaina puolestaan sarjakärki IPK. Siihen otteluun kannattaa todellakin hankkia liput ennakkoon!