Matthieu Herpin torjui KOOVEElle voiton debyyttiottelussaan

Kiekko-Pojat – KOOVEE 3-4 (3-2,0-1,0-0,0-1)

Runkosarjan toiseksi viimeinen viikko päättyi KOOVEEn osalta vierasottelulla Joensussa Kiekko-Poikien vieraana. Siinä missä isännät tarvitsivat pisteitä puolivälierien kotietuun, kaipasi KOOVEE pisteitä omaan kotietuunsa villi kortti -kierrokselle.

Ottelusta odotettiin tasaista ja sehän siitä myös saatiin. Sankareitakin KOOVEESta löytyi, sekä odotettuja että hiukan yllättävämpiäkin. SuomenViihdyttävintäLätkää parhaimmillaan.

Avauserä:

Joensuussa aloitettiin ottelu vauhdikkaasti ja ainakin pöytäkirjan ja tilastojen päivittäjät pysyivät lämpiminä heti alusta alkaen. Ensimmäiseen 12 minuuttiin joukkueet iskivät tasatahtia viisi maalia!

Maalinteon aloitti kotijoukkue vajaan viiden minuutin kohdalla, kun Valtteri Kekarainen yllätti tarkalla tolpan kautta kimmonneella laukauksellaan Samu Pakarisen. KOOVEE kuittasi heti puolen minuutin jälkeen, asialla oli Karri Aho, joka melkoisen pienestä kulmasta löysi kiekon mentävän aukon takanurkasta.

Seuraavaa osumaa odoteltiin viitisen minuuttia ja johto-osuman iski tälläkin kertaa Kiekko-Pojat. Nyt Jani Taskula pääsi laukomaan suoraan syötöstä isännät jälleen johtoon. Nyt KOOVEE tarvitsi vain 15 sekuntia tasoittaakseen jälleen. Jesse Pelamo iski omat karansa ohi Juho Ahopellon, kuuluttajan vielä kertoessa edellisen maalin tekijöitä.

Tasatilannettakaan ei nyt kestänyt edes minuuttia, kun Kiekko-Pojat onnistuivat jälleen menemään johtoon. Tällä kertaa asialla oli Veeti Matikainen, joka iski uran avausmaalinsa ohjaamalla aivan maalin edustalta kiekon KOOVEEn verkkoon. Lisäosumia ei erässä enää nähty, vaikkakin Karri Aholla olikin oiva tilaisuus tasoittaa vielä viime hetkillä.

Toinen erä:

KOOVEEn valmennus halusi herätellä joukkuettaan ja vaihtoi toiseen erään tolppien väliin nuoren Matthieu Herpinin, jolle minuutit olivat ensimmäiset miesten tasolla.

Toisessa erässä ei enää samanlaista maali-iloittelua nähty, mitä avauserä tarjosi. Vauhdikas ottelu aaltoili päädystä toiseen ja varmasti katsojat nauttivat hyvin soljuvasta pelistä. Lähellä maalintekoa oli erän puolessa välissä Okko Kangasniemi, joka ei kuitenkaan nopeasta läpiajostaan onnistunut ohittamaan Ahopeltoa.

KOOVEE kuitenkin tasoitti lukemat päästessään ylivoimalle. Kapteeni Jeremi Wehmas ohjasi neliön keskeltä kiekon maaliin Markkulan mainiosta syötöstä. Kovaa kamppailua Markkulan kanssa kultakypärästä käyvälle Kangasniemelle merkittiin jo illan kolmas syöttöpiste tähän maaliin.

Kolmas erä:

Päätöserässä peliä pelattiin pääosin KOOVEEn päädyssä, kotijoukkueella löytyi enemmän enrgiaa ja nälkää maalintekoon. KOOVEEn puolustusasenne oli kuitenkin täyttä rautaa ja nuori Herpin oli aivan liekeissä maalillaan.

KOOVEEllakin oli omat paikkansa maalintekoon, Mestiksen vaarallisin hyökkääjä mailan mitan päässä maalista, eli Aku Kinnari oli lähellä johto-osumaa, mutta aivan ei onnistunut ilmasta kiekkoa maaliin lyömään.

Nuori Herpin nousi illan sankariksi pitäen nollan debyyttiottelussaan. Helppoa ei varmaan ollut hypätä kesken ottelun askiin, nuorukaisen päätä ei todellakaan palellut. 26 torjuntaa hänelle merkittiin ja Kiekko-Poikien hyökkääjät masentuivat yksi toisensa jälkeen.

Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan vajaa kolme minuuttia, kunnes illan toinen sankari Okko Kangasniemi lopulta iski voitto-osuman. Hän karkasi läpiajoon ja hallitusti nosti kiekon rystyltä verkon perukoille ja sinetöi kaksi pistettä kotimatkalle.

Pudotuspelejä ajatellen tuo KOOVEEn puolustuspelaaminen tietää hyvää. Todella tiivistä tekemistä ja vastustajan pitäminen poissa vaarallisilta paikoilta. Yhdistettynä voittavalla maalivahdilla noilla eväillä pääsee pitkälle, sen verran taitoa löytyy kuitenkin hyökkäyksestäkin.

Ensi viikolla kolme kovaa ottelua runkosarjan päätösviikolla, joten jännitettävää riittää vielä. Keskiviikkona IPK kotona, perjantaina TUTO Turussa ja lauantaina vielä hermes kotona. Huikea viikko tulossa, nähdään hallilla!