Matti Reunamäen muisto-otteluun vieraaksi TUTO Hockey

Syksyn maaottelutauko on vietetty ja on aika palata takaisin pelien pariin. KOOVEE aloittaa viikon kotikaukalossaan, ottelu on omistettu edesmenneen kapteenin Matti Reunamäen muistolle.

Vastaan luistelee rakas kiistakumppani jo vuosikymmenten ajalta, Liigaankin hamuava TUTO Hockey Turusta. Sarjataulukon perusteella luvassa on tasainen ottelu, sillä KOOVEE on kahdeksantena pisteen edellä TUTO:a. Tosin turkulaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän.

TUTO on viime aikoina päässyt otsikoihin myös päävalmentaja Jonne Virtasen ansiosta. Värikäs kiekkopersoona sai viiden ottelun toimintakiellon arvosteltuaan rajusti Mestiksen tuomaritoimintaa.

Pelaajarintamalla TUTO vahvisti rivejään tänään vuokraamalla TPS:n riveistä Kasper Koskisen. 22-vuotias hyökkääjä ei alkukauden kahdeksassa liigaottelussaan päässyt pisteille. Samalla seura tosin ilmoitti purkaneensa hyökkääjä Eppu Karuvaaran sopimuksen.

Turkulaisten tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Ranskasta palannut Karri Forsblom (3+10) sekä konkarihyökkääjä Turo Asplund (7+5). Maalivahdeista Emil Vuoriolla (87.66%) on kahdeksan ja Jere Huhtamaalla (89.13%) viisi pelattua ottelua.

TUTO jäi tauolle kahden tappion putkessa, kun sekä RoKi että IPK hakivat pisteet matkaansa Turusta. Rovaniemeläiset tosin saivat ainoastaan kaksi pistettä mukaansa, sillä voitto irtosi vasta voittolaukausten jälkeen.

KOOVEEkin kärsi ennen taukoa tappion Ketterälle, kun edellispäivän riemukas voitto Jokereista ennätysyleisön edessä oli vienyt energiatasot turhan alhaalle. Joukkueen tehokkaimmat ovat Janne Seppänen (6+12) sekä Niko Lahtinen (8+6), joiden yhteispeliä on hieno seurata. Maalissa on nähty Patrik Hamrla (88.72%) yhdeksässä ja Verneri Virtanen (87.82%) kuudessa ottelussa.

KOOVEE oli kaikissa neljässä kohtaamisessa viime kaudella parempi ja syksyn harjoituspeleissäkin kaatoi TUTO:n 5-1. Turkulaisten viimeisin voitto on huhtikuulta 2022, jolloin Hakametsästä irtosi Turkuun täydet pisteet nykyisin FPS:ssa pelaavan Oskari Lahtisen voittomaalilla.

Vanhat kiistakumppanit kohtaavat – veljeyttä ja toveruutta luvassa

Ikätoverit KOOVEE ja TUTO Hockey ovat molemmat lokakuussa 1929 perustettujen seurojen edustusjoukkueita. Vaikka molemmat edustusjoukkueet ovatkin irtaantuneet emoseuroistaan, mieltää varsinkin vanhempi väki heidät edelleen alkuperäisiin Tampereen Kilpa-Veljiin ja Turun Tovereihin.

Joukkueet ovat siis kohdanneet toisensa jo vuosikymmenien aikana monilla eri sarjatasoilla sekä hiukan eri nimilläkin. Vaikka Tampereen ja Turun välillä onkin etäisyyttä 160 kilometriä, on joukkueiden kohdatessa paikkallispelien tyylistä sähköä ilmassa.

Muisto-ottelu on samalla studio-ottelu

KOOVEE on omistanut ottelun edesmenneen kapteeninsa Matti “Reukku” Reunamäen muistolle. Mestarijoukkueen kapteenina Reukku pääsi nostelemaan Kanada-maljaa keväällä 1968. Leijonissa Reukku toimi kapteenina sekä MM-kisoissa 1967 että olympialaisissa 1968. Ennen ottelun alkua Hakametsässä vietetään hiljainen hetki hänen muistoaan kunnioittaen.

Ottelu on myös Mestiksen studio-ottelu, joka näkyy tuttuun tapaan MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella sekä myös tv:stä MTV Sub-kanavalta. Ottelun ennakkostudio alkaa klo 18 ja sitä juontaa Juho Kokko apunaan asiantuntijat Ari Vallin sekä Annina Rajahuhta.

Koko perheen ottelu – kasvomaalausta perheen pienimmille

Kiekko on muutoinkin parasta paikan päällä ja tiistaina on toimintaa luvassa myös perheen pienimmille. Hallin käytävillä on mahdollista saada kasvomaalaus väriä tuomaan. Kannattaa siis saapua koko perheellä Hakametsään.