Mattilan veljeksille KOOVEE on edelleen rakas seura

KOOVEEssa kiekkoilunsa aloittaneille Jesper ja Julius Mattilalle KOOVEE on edelleen lähellä sydäntä, vaikka logot pelipaidoissa ovatkin vuosien varrella muuttuneet. Ilveksen kautta Yhdysvaltalaisen NCAA-yliopistosarjan Boston Collegeen matkanneet kaksoset palasivat Suomeen pari kautta sitten, jolloin siihen asti aina yhdessä pelanneiden veljesten tiet erkanivat. Julius siirtyi Lukkoon ja Jesper KalPaan.

Pojat tulevat varsinaisesta jääkiekkoperheestä, sillä isä Hannu muistetaan monivuotisena Ilveksen hyökkääjänä sekä kapteenina. Myös hänen uransa alkoi KOOVEEssa, jossa hän pelasi edustusjoukkueessakin kaksi kautta ennen Ilvekseen siirtymistään.

Hannun isä ja veljesten vaari Tapani oli puolestaan SM-Liiga ry:n ensimmäinen puheenjohtaja sekä KOOVEEn jääkiekkojaoston puheenjohtaja. Hänellä oli merkittävä osuus kun Tampere Cup aikoinaan perustettiin. Turnausta on myös kutsuttu Tapani Mattilan muistoturnaukseksi. Liiga jakaa hänen nimeään kantavaa erikoispalkintoa ansiokkaalle jääkiekkovaikuttajalle. Hänet on myös aateloitu Jääkiekkoleijonaksi numero 172.

Jesper on pelipaikaltaan puolustaja ja Julius puolestaan keskushyökkääjä. Molemmat kuuluivat viime kaudella joukkueidensa kapteenistoon. Yhdessä 24-vuotiaat veljekset ovat saavuttaneet U18 MM-hopeaa, U20 SM-kultaa sekä kahdesti NCAA (Hockey East) mestaruuden. Julius voitti lisäksi Lukon riveissä toissa kaudella Suomen mestaruuden.

Veljekset ovat kesän omatoimijakson harjoitelleet Tampereella, jonne molemmat aikovat palata pysyvästi peliuriensa jälkeen. Kenties heidät nähdään tulevaisuudessa pelaavan tamperelaisessa joukkueessa, kuka tietää. KOOVEE on heille edelleen tärkeä seura, jonka edesottamuksia he seuraavat säännöllisesti. Pelaaja voi joskus lähteä KOOVEEsta, mutta KOOVEE ei koskaan lähde pelaajasta!

Tiukan harjoittelun keskellä heillä oli aikaa antaa pieni haastattelu, jonka näet tästä:

Muista tilata oma kausikorttisi, sillä kausi on jo aivan nurkan takana. Kausikortit saat kätevästi hankittua:  https://www.lippu.fi/artist/koovee/