Miikka Kuusela palaa KOOVEEn päävalmentajaksi

KOOVEEn uudeksi päävalmentajaksi valittiin tuttu mies, kun kaudella 2019-20 päävalmentajana toiminut Miikka Kuusela kirjoitti seuran kanssa sopimuksen, joka on voimassa kauden 2023-24 loppuun saakka. Kuusela siirtyi aikanaan Ilveksen U20-joukkueen päävalmentajaksi, josta hän nyt siirtyy takaisin KOOVEEn mestisjoukkueen ruoriin.

44-vuotiaan Kuuselan siirtymistä helpotti seurojen väliset hyvät suhteet.

–  KOOVEE otti Ilvekseen yhteyttä viime viikolla ja kysyi mahdollisuutta neuvotella kanssani. Ilves näkee Mestis-yhteistyön erittäin tärkeänä asiana pirkanmaalaisen jääkiekon kehittämisessä ja antoivat minulle oikeuden neuvotella sopimuksesta KOOVEEn kanssa.

KOOVEEn alkukausi ei ole sujunut oikein odotusten mukaisesti, mutta Kuusela näkee kuitenkin joukkueessa paljon potentiaalia.

– Tietysti tavoitteista pitää keskustella pelaajienkin kanssa, mutta uskon tulostavoitteen olevan heillekin melko selvä. Karsintaviivan yläpuolelle täytyy tietenkin päästä. Mahdollisuudet on paljon parempaankin, kausi on vielä niin alussa. Näen KOOVEElla olevan mahdollisuuden pelata pudotuspeleissä ja taistella hyvistäkin sijoituksista. Onhan se vielä kaukana ja vaatii toki paljon töitä pelaajiltakin, mutta näen sen mahdollisena.

Kauaa ei Kuusela ehdi omia ajatuksiaan joukkueelle tuomaan, kun pisteistä taistellan jo tiistaina Turussa TUTO Hockeyn vieraana.

Maanantaina isketään työhaalarit päälle ja tiistaina jo pelataan. Ihmeitä ei ole tarkoituskaan tehdä, tuon kuitenkin omat näkemykseni ja toimintatapani joukkueen arkeen. Laadukkaasti joukkue on tähänkin saakka harjoitellut, siinä suhteessa hyvä tilanne aloittaa hommat. Ensimmäisenä asiana haluan muistuttaa pelaajille sen, minkä takia he tätä hommaa tekevät. Kaiken lähtökohtahan on se, että samanhenkiset äijät on samassa pukukopissa ja kaikki tykkää lätkän pelaamisesta. Jatketaan laadukasta harjoittelua, siirretään se peliin ja tulosta alkaa syntymään.

Isoja muutoksia joukkueen pelitapaan tuskin tulee, mutta tuttua “kuuselan näköistä” kiekkoa todennäköisesti tullaan näkemään.

Kyllä mä uskon tietyllä tavalla suomikiekon lainalaisuuksiin. Pelin rakenne puolustamisen ja hyökkäämisen osalta ja siihen liittyvä pelin rytmittäminen, selkeää kaksivaiheista puolustamista sekä kaksi- tai kolmivaiheista hyökkäämistä. Niistä lähdetään liikkeelle. Lisäksi haluan korostaa suunnanmuutosreagointia eli miten toimimme riiston tai menetyksen jälkeen. Sitä lähdetään myös jumppaamaan samantien.

Kaksi ja puolivuotinen sopimus kertoo myös halusta tehdä pitkäjänteistä työtä. Kuusela näkee edellytykset nousta Mestiksen kärkijoukkueeksi.

KOOVEElla on iso ja merkittävä rooli tamperelaisessa kiekkoilussa, kyllä Pirkanmaalla tarvitaan joukkue Mestikseen. Ja Mestiksellekin on tärkeää saada joukkue Pirkanmaalta. Nyt kun liigajoukkueet siirtyvät areenalle ja Hakametsä säilyy KOOVEEn kotina, niin näen tässä paljon mahdollisuuksia nousta aivan Mestiksen kärkijoukkueeksi. Koko organisaatiolla on nyt näytön paikka, niin kaukalossa kuin ulkopuolellakin. KOOVEE on jo osoittanut, että täältä on hyvä ponnistaa aivan huipulle asti. Tarkoitus on menestyä jatkossakin, ja tälläkin kaudella se on vielä täysin mahdollista.