Monipuolinen Santeri Aalto tuo lisää voimaa keskikaistalle

Keskushyökkääjä on tunnetusti koko kentällisen sielu, jonka on pystyttävä kannattelemaan viisikkoa kokonaisvaltaisesti kentän joka osa-alueella. Alkavalla kaudella KOOVEEn sentteriosasto on vahva, siitä kertoo tämänkin monipuolisen sentterin paluu KOOVEEseen.

SANTERI AALTO

“Santtu” on 23-vuotias keskushyökkääjä, joka palaa K-Vantaalta takaisin Tampereelle. Kausi Vantaalla ei mennyt suunnitelmien mukaan, kuten ei koko joukkueeltaan, joten paluu tuttuun ympäristöön tuli Santulle ajankohtaiseksi. Toissa kauden Santtu aloitti SaPKo:ssa, mutta siirtyi kauden aikana KOOVEen riveihin.

KOOVEEn joukkue on vahvasti tamperelainen ja myös Santtu on kiekko-oppinsa täältä saanut. Hän on Tapparan junioriputken kasvatti, jolta löytyy rutkasti myös juniorimaaotteluita. Kirkkaimpana saavutuksena Santulla on U18 MM-hopea kaudelta 2016-17. Tapparan U20-joukkueessa hän nakutti viimeisellä kaudellaan hurjat 20+22 tehot, jolla irtosi sarjan maalikuninkuuskin. Santtu on erittäin vanttera sentteri, jolta löytyy vahvaa kahdensuunnan osaamista. Kiekolliset taidot ovat myös olemassa ja häneltä onkin lupa odottaa myös tehoja hyökkäyspäässä.

Viime kausi K-Vantaan riveissä ei ollut aivan nappikausi, ei seuralle eikä pelaajalle itselleenkään.

“Oli kyllä tosi vaikea kausi. Etenkin joukkueelle, mutta samalla myös itselle. Jäin vähän pieneen rooliin eikä sitten oikein tullut onnistumisiakaan. Joukkueellakin oli vaikeaa, melkoista taaperrusta lähes koko kausi.”

Vastoinkäymisten kohdalla on usein järkevää palata tuttuun ja turvalliseen vaihtoehtoon.

“Ajattelin, että tutummasta ympäristöstä on helpompi lähteä hakemaan taas parempaa kautta. Täällä (KOOVEEssa) rakennetaan kilpailukykyistä joukkuetta, joten ei täälläkään peliaikaa ilmaiseksi tule, mutta olen valmis sen eteen töitä tekemään. Varsinkin keskikaista on meillä todella kova, ja näinhän sen kuuluukin olla.”

Santulla on tarkoituksenaan olla pelaaja, jonka nimi löytyy korkealta valmentajien listoilta, oli tilanne kentällä mikä tahansa.

“Olen monipuolinen pelaaja, pystyn pelaamaan kaikissa rooleissa, niin keskellä kuin laidassakin. Vielä kaksinkamppailuvoimaa ja noputta täytyy kehittää, mutta tarkoitus olisi olla joukkueelle tärkeä pelaaja.”

Ammattilaisuus on edelleen Santullakin tavoitteena. Pari hyvää kautta Mestiksessä saattaisi avata ovia eteenpäin.

“Kyllä ammattilaisuus on tavoitteena. Liiga tietenkin ykköstavoitteena, mutta myös ulkomaan sarjat kiinnostavat.”

Mestikseen on kaavailtu joukkueita niin Latviasta kuin Virostakin. Santun mielestä ulkolaiset seurat nostaisivat Mestiksen kiinnostavuutta entisestään.

“Ihan mielenkiintoiselta kuulostaa. Kunhan systeemi on sellainen, että se toimii Mestiksen seurojenkin osalta. Tulee ainakin väriä sarjaan. Kyllähän tässä on jo mietitty, millaiset vieraspelireissut olisikaan tulossa. Kustannuksiahan ne matkat toki lisäävät.”

Joukkueen runkoon Santtu on erittäin tyytyväinen jo tässä vaiheessa.

“Olemme suhteellisen nuori joukkue, jossa on kuitenkin sopivasti mukana noita kokeneempiakin pelaajia. Alan itsekin kohta lukeutua jo heihin. Hienosti olemme myös erittäin tamperelainen joukkue, suurin osa pelaajista on tuntenut toisensa jo pitkään. KOOVEE on tällä kaudella taisteleva, taitava sekä erittäin voitontahtoinen Joukkue isolla alkukirjaimella!”

Kauaa ei Santtukaan Tampereelta pois ollut, mutta tiettyjä asioita hän ehti täältä kaivata.

” Toki viihdyin Vantaallakin, mutta kyllähän sitä kaipasi tuttuja ympäristöjä. Hakametsään on varsin mukava palata jälleen pelaamaan. Samoin Kaupinojan saunaa kaipasin kovasti.”

Tällä viikolla julkaistaan vielä muutama uusi pelaaja, mutta pari jätetään vielä ensi viikolle. Nyt on kasassa jo 22 pelaajan kanssa sopimus, kun viimeisetkin tarjoukset menivät maaliin. Uusia vahvistuksia ei tässä vaiheessa enää metsästetä, runko on valmis ja se on hyvä. Yhteistyöseura Ilveksen pelaajat eivät ole mukana tässä listassa, vaan kaikki ovat meidän omia sopimuspelaajia.

Kausikortteja päässee todennäköisesti myös ensi viikolla tilaamaan. Pysykää kuulolla!