Nälkäinen KOOVEE saa vieraita Forssasta

Tiistaina Hakametsässä IPK:lle hävinnyt KOOVEE puhkuu voitontahtoa ja paluuta takaisin voittojen tielle. Lähes kolmen viikon tauolle kotipeleistä joutuva kotijoukkue haluaa tarjota kotiyleisölleen taistelevan, vauhdikkaan ja maalinälkäisen joukkueen. Vastustajaksi saapuu alkukauden nihkeästi aloittanut FPS, joka edellisessä pelissään kaatoi RoKi:n kotonaan.

FPS löytyy sarjataulukosta vasta 12.sijalta, mikä on suuri pettymys myös joukkueelle itselleen. Alkukaudesta joukkueella oli peräti seitsemän ottelun mittainen tappioputki, mutta viimeisestä kolmesta ottelustaan forssalaiset ovat voittaneet kaksi.

Ylivoimalla FPS:n peli on sujunut kuitenkin hyvinkin mallikkaasti. Mestiksen neljänneksi paras ylivoima on onnistunut 25.81 prosenttisesti hyödyntämään ylivoimansa. Alivoima puolestaan ei ole läheskään yhtä hyvin toiminut, 66.67% “tehokkuus” oikeuttaa vasta 12. sijalle.

Vieraiden paras pistemies on toisen polven forrsalainen Miku Ronkainen (4+8) ja hänen perästään löytyvät 22-vuotias tsekkihyökkääjä Michal Kvasnica (6+3) sekä viime kaudella KOOVEEta edustanut Loimaan taikuri Eppu Varjamo (0+7). Ykköstorjujan viitta on ollut seuran oman kasvatin Petrus Lintosen (88.58%) harteilla ja häntä on tarvittaessa tuurannut Pirkkalan Pingviinien kasvatti Eetu Nieminen (84.00%).

KOOVEE on kahden tappion myötä pudonnut kuudennelle sijalle. Viime aikoina joukkue ei ole pystynyt parasta osaamistaan kentälle siirtämään, mutta tällä viikolla siihen on harjoituksissa pureuduttu tiiviisti.

Koko alkukauden ongelmana on ollut tehottomuus ylivoimapelissä. Peli kyllä pyörii hienosti vastustajan päädyssä, mutta onnistumisia ei vaan ole tullut. KOOVEEn ylivoiman onnistumisprosentti 9.30% on Mestiksen heikointa. Alivoima sujui aivan alkukierroksilla loistavasti, mutta siinäkin on viime peleissä takaiskuja tullut. 84.00% onnistuminen oikeuttaa kuitenkin Mestiksen viidenneksi parhaaseen suoritukseen.

KOOVEEn kultakypärä on Okko Kangasniemen hallussa, kuten se on jo pitkään totuttu hänellä näkemäänkin. Tehoilla 3+12 hän on pistepörssin kakkosena, tasapisteissä K-Espoon Tommi Huhtalan kanssa. Samu Markkula (5+6) ja Santeri Sillanpää (4+2) löytyvät lähimpänä häntä joukkueen sisäisessä pörssissä. Maalivahdeista tänäänkin torjuntavuorossa oleva Samu Pakarinen (92.58%) on torjunut eniten ja luukulla oleva Reima-Ville Roos (80.65%) on pelannut reilun ottelun verran.

Joukkueet kohtasivat toistensa kahdesti harjoituskauden aikana, KOOVEEn voittaessa molemmat ottelut. Viime kaudella puolestaan FPS voitti kaikki neljä keskinäistä kohtaamista, KOOVEEn edellinen voitto Mestiksen ottelussa FPS:sta on maaliskuulta 2021.

Kokoonpanoissa maalivahtien osalta muutosta tiistaiseen tulee ainoastaan roolien vaihdot. Pakarinen tänään torjuntavuorossa ja Roos luukulla.

Puolustajien suhteen mennään samoilla pareilla kuin tiistainakin eli:

7 Kantola Oskari – 18 Wehmas Jeremi

36 Ruusu Elias – 23 Hänninen Jami

49 Västilä Markus – 11 Airola Santeri

Hyökkääjistöön ei aivan täyttä miehitystä tänään saada. Pois jäävät pelikiellon vuoksi Santtu Hakanen ja muista syistä Tomi Iso-Mustajärvi. Nuoret Ilvekset Emil Järventie ja Samu Bau ovat tänään Ilveksen U20-joukkueen mukana. Kokoonpanoon nousevat Aleksi Ojala ja puolustuksesta lainataan vielä Kalle Hällfors. Ketjut ovat tänään:

26 Kangasniemi Okko – 17 Kinnari Aku – 15 Markkula Samu

8 Nieminen Ville – 16 Aho Perttu – 72 Sillanpää Santeri

28 Metsänen Verneri – 20 Aalto Santeri – 21 Kivimäki Jere

5 Hällfors Kalle – 52 Ojala Aleksi

Ottelu alkaa klo 17 ja hallin ovet ravintoloineen jo klo 16. Ruuhkan välttämiseksi kannattaa saapua ajoissa ja nauttia edullisista syötävistä sekä juotavista. Kannattaa muistaa varsinkin Edun herkkukeitaan Siipibuffa, jossa 10€:lla saa syödä niin paljon kuin jaksaa.

Kotiotteluihin tulee siis lähes kolmen viikon tauko. Ensi viikolla KOOVEE matkustaa Hokin ja IPK:n vieraiksi ja seuraava viikko on maaottelutaukoa. Hakametsässä pelataan mestistä seuraavan kerran torstaina 17.11. jolloin vieraaksi saapuu Kiekko-Karhut Joensuusta.