Otteluraportti: KOOVEE – Kiekko-ESPOO

KOOVEE – Kiekko-Espoo 0-7 (0-1, 0-4, 0-2)

Ottelunalku oli varovaista peliä molemmilta joukkueilta. Kiekko-Espoo sai ylivoiman erän alkupuolella, mutta he eivät saaneet luotua yhtä laukausta enempää tilanteita maalille saakka. KOOVEEn pelaajat vastaavasti blokkasivat hienosti loput laukaukset.

KOOVEE sai oman mahdollisuuden ylivoimapeliin heti perään, mutta peli pyöri kulmissa, eikä kiekkoa saatu maalille lainkaan.

Kiekko-Espoon ensimmäinen maali tuli jopa hieman yllättäen, kun KOOVEE:n kiekonmenetyksen jälkeen espoolaiset pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. KOOVEE:n kasvatti Erno Hopponen laukoi kiekon etuyläkulmaan ohi Verneri Virtasen kilpikäden.

Kiekonhallinta siirtyi hiljalleen Kiekko-Espoolle erän puoleenväliin mennessä, mutta yhtä selkeää maalitilannetta lukuunottamatta ei espoolaiset saaneet rakennettua vaarallisia tilanteita KOOVEE:n maalille.

KOOVEE:n selkeästi paras ketju ensimmäisessä erässä oli Seppänen, Lehtinen, Kantola.

Toisen erän alku oli tasaista peliä, mutta käännekohdaksi muodostui Oskari Kantolan loukkaantuminen ajassa 24:10, kun hän sai iskun päähänsä samalla kun häntä taklattiin. Kantolan kypärä lensi taklauksen voimasta joukkueen vaihtoaitioon ja hän löi päänsä jäähän. KOOVEE lamaantui tästä selkeästi ja hallinta siirtyi täysin Kiekko-Espoolle. KOOVEE oli jatkuvasti jäljessä ja alkoi se valitettavasti näkymään tulostaululla.

Kiekko-Espoon ”junnu-ketju” piti vauhtia yllä ja teki kaksi maalia, joista jälkimmäinen kimposi KOOVEE:n omasta puolustajasta maaliin ohi voimattoman Virtasen. Neljännessä maalissa Kiekko-Espoon pelaajan maila oli vapaana maalinkulmalla ja hän pääsi ohjaamaan kiekon ilmasta maaliin.

Kiekko-Espoo teki yhteensä neljä maalia vajaaseen yhdeksään minuuttiin, tehden viidennen maalinsa vain sekunti ennen toisen erän loppua.

Kolmas erä oli enää lähinnä vain pelailua. Kiekko-Espoo iski heti erän alkuun kuudennen maalinsa ja sen jälkeen laski tempoa huomattavasti.

KOOVEE sai luotua tilanteita Kiekko-Espoon maalille, mutta espoolaisten nuori maalivahti Petteri Rimpinen torjui maalillaan varmasti.

Vaikka lopputulos oli KOOVEE:n kannalta aika riipaiseva, ei peli kuitenkaan ratkennut omaan maalivahtipeliin. Verneri Virtasella oli 35 torjuntaa iltapuhteena ja muutamia loistotorjuntoja.