Päätöserä koitui KOOVEElle kohtalokkaaksi Vantaalla

K-Vantaa – KOOVEE 4-2 (1-1, 0-1, 3-0)

Tiistaina KOOVEE käänsi vahvalla päätöserän pelaamisella Hakametsässä voiton TUTO:sta, mutta tänään tuohon temppuun pystyikin K-Vantaa. Kolme maalia kolmannessa erässä auttoi isännät tappioasemasta kahden maalin voitton asti.

Avauserä:

Vantaalaiset ottelun aavistuksen terävämmin ehkä aloittivat, mutta illan ensimmäinen vaarallinen maalintekotilanne syntyi KOOVEElle. Oskari Kantola kiersi lohipaitojen maalin ja syötti maalilla päivystäneelle Jere Kivimäelle, joka ei vahvasti häirittynä pääsyt kuitenkaan ohjaamaan kiekkoa ohi maalilla olleen Samuli Tervon.

Avausmaalia saatiin odottaa yli 12 minuuttia, kunnes K-Vantaa sen onnistui ylivoimalla tekemään. KOOVEElla oli hiukan vaihtokin kesken ja Olli Maansaari pääsi iskemään kiekon ohi Verneri Virtasen.

KOOVEE iski tasoituksen reilua kahta minuuttia myöhemmin ja asialla oli kultakypärä Okko Kangasniemi. Aikaisemmin lähinnä häikäisevistä syötöistään tunnettu Kangasniemi ujutti kiekon taidokkaasti itse jo maalin taakse liukuneena maaliviivan ylitse. Syöttöpisteet merkittiin Jeremi Wehmaalle sekä Santtu Hakaselle.

Toinen erä:

Toisessa erässä KOOVEElla oli varsinkin kahdella ylivoimallaan hyvät tilanteet johto-osuman tekoon. Santeri Sillanpään laukauksen Tervo sai torjuttua ja Markus Västilän laukomaan irtokiekkoon Tomi Iso-Mustajärvi ei aivan päässyt mailoineen väliin.

Johto-osuman KOOVEE kuitenkin sai tehtyä reilu kolme minuuttia ennen taukoa. Tällä kertaa maalintekijänä oli maalin takaa noussut Verneri Metsänen. Hän pääsi iskemään kiekon maalliin, Kangasniemen ja Västilän mainiosta esityöstä. Erän lopussa oli KOOVEElla paikkoja lisäosumiinkin, mutta niitä ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä.

Kolmas erä:

Kotijoukkue saapui kolmanteen erään todella terävästi liikkuen. Tasoitusosuman lohipaidat iskivät riistettyään kiekon KOOVEEn maalin takaa, josta syöttö tavoitti maalinedustalla olleen Joonas Rinnetmäen. Hänen suoraan syötöstä laukoma kiekko löysi tiensä verkon perukoille. Johto-osuman vantaalaiset tekivät heti perään. KOOVEE hävisi kamppailun kiekosta omassa päädyssä ja Emil Oksanen pääsi vuorostaan laukomaan suoraan syötöstä kiekon maaliin.

KOOVEE aloitti oman loppukirinsä ja saikin luotua vaarallisia tilanteita vantaalaisten maalille. Tolppaa lähemmäksi ei kiekkoa kuitenkaan saatu, Kantolan ja Sillanpään hyvistä yrityksistä huolimatta. K-Vantaa puolestaan näytti maalinteosta mallisuorituksen, kun Tomi Purmola ohjasi jo kauden kahdeksannen osumansa helpon näköisesti KOOVEEn maaliin.

Lopussa KOOVEE luonnollisesti yritti kuudella kenttäpelaajalla maalintekoa, mutta vaarallisista tilanteista huolimatta ei kiekkoa enää maaliin saatu. Summerin päätyttyä Ville Nieminen ja Ville Österman kävivät pienen painiottelun, josta Niemiselle pistevoitto ja molemmille kaksi minuuttiset.

K-Vantaa vahvisti voitollaan sarjan kakkospaikkaansa ja KOOVEE puolestaan tipahti viidenneksi, kun Latviassa voittanut Hermes kipusi pisteen verran edelle. Okko Kangasniemi nousi takaisin pistepörssin kärkeen ja johtaa samalla myös syöttöpörssiä.

KOOVEE pelaa ensi viikolla kaksi ottelua ja molemmat vielä kotiluolassaan Hakametsässä. Tiistaina vieraaksi saapuu kahdeksantena oleva IPK Iisalmelta ja lauantaina puolestaan karsintaviivan alapuolelta löytyvä FPS Forssasta