Pelit vihdoin jatkuvat – KOOVEElle vieraita Joensuusta

Pitkä tauko on takanapäin ja KOOVEEkin pääsee vihdoin pelien pariin. Kahden kotipelin viikko alkaa tiukalla kohtaamisella Kiekko-Poikia vastaan.

Joensuulainen Kiekko-Pojat on reilun 40 vuoden aikana ehtinyt käyttää montaakin nimeä itsestään ja yhä edelleen kansan suussa puhutaan “jokipojista”. Kiekko-Poikien nimellä joukkue kuitenkin Mestiksessä pelaa. Viisinkertainen Mestiksen/I-divisioonan mestari on tällä hetkellä sarjassa vasta sijalla kymmenen, mutta piristyneet otteet ovat nostamassa joukkuetta lähemmäksi kärkeä.

Tamperelaisille Kiekko-Pojat tuli JoKP-nimellä tutuksi pelatessaan SM-Liigassa kausilla 1989-90 ja 1991-92 sekä kiusatessaan Ilvestä karsintaotteluissa keväällä 2010. Yhden kauden joensuulaiset kävivät vauhtia hakemassa Suomi-sarjasta 2014-15, mutta on sen jälkeen kuulunut vankasti Mestiksen vakioseuroihin.

Tälle kaudelle Kiekko-Pojat lähtivät erittäin vahvoin odotuksin ja tulevaisuuden suunnitelmissa oli, on varmaan edelleenkin, nousu Liigaan. Alkukausi ei kuitenkaan sujunut kuten he itse odottivat ja Kiekko-Pojat joutuivat valmennustaan muokkaamaan lokakuun lopulla. Kari Martikainen siirtyi päävalmentajan tontilta sivuun ja tilalle nousi hänellä kakkosena ollut Simo Karjalainen.

Kiekko-Poikien tehokkaimmat pelaajat ovat tsekkiläishyökkääjä Denis Kusy (6+9), Joel Kerkkänen (3+11) sekä japanilaishyökkääjä Kohei Sato (6+5). Joukkue sai kuitenkin alkuviikosta kovan luokan paluumuuttajan, kun viime kaudella hurjat 25+33 tehot iskenyt Nicolas Werbik palasi SaiPa:sta lainalle Kiekko-Poikiin. Torjuntavastuusta on pääsääntöisesti vastannut Kasper Lehikoinen (85.77%) ja häntä on tarvittaessa tuurannut Riku Lindroos (85.54%).

Erikoistilannepelaamisessa Kiekko-Pojat ovat onnistuneet varsinkin ylivoimalla mukavasti. Kiekko on saatu vastustajan maaliin 18.75 prosentin tarkkuudella, mikä on Mestiksen kuudenneksi parasta ylivoimaa. Alivoiman puolella onkin enemmän parannettavaa, sillä 66.67 onnistumisprosentti on sarjan kolmanneksi heikointa.

Valmennustiimiään Juha Juujärvellä vahvistanut KOOVEE lähtee tauon jälkeen sijalta seitsemän tavoittelemaan kärkeä. Sairastelut ja loukkaantumiset ovat toistaiseksi jääneet taakse ja valmennuksella onkin positiivinen ongelma valita leveästä materiaalista pelamaan lähtevä kokoonpano.

KOOVEEn kultaista kypärää kantaa edelleen taiturimainen Okko Kangasniemi (3+14). Hänen takaansa löytyvät jälleen pelikuntoon toipunut Samu Markkula (6+7) ja läpimurtokauttaan pelaava Verneri Metsänen (3+5). Maalivahdeista eniten on pelannut Samu Pakarinen (92.25%) ja häntä ovat pääosin tuuranneet Verneri Virtanen (91.50%) ja Reima-Ville Roos (85.71%). Tänään maalilla on Jakub Malek, jolla on takanaan vasta yksi ottelu. Tuolloin hän pelasi nollapelin HK Zemgalea vastaan.

KOOVEEn ylivoimapelaaminen ei ole ollut tuloksellisesti sillä tasolla, mihin joukkueen pitäisi kyllä yltää. Valmennustiimi onkin tehnyt tauon aikana töitä sen eteen, että 11.32 onnistumisprosentti saataisiin hurjaan nousuun. Alivoiman onnistumisprosentti 80.33 on sekin parannettavissa.

Illan kokoonpano näyttää todella hyvältä. Maalinsuulle luistelee siis tänään kauden toiseen Mestis-otteluunsa Ilveksen Jakub Malek ja luuklla on Samu Pakarinen.

Puolustajia pukee tänään kuusi ja parit muodostuvat seuraavasti:

7 Kantola Oskari – 18 Wehmas Jeremi

49 Västilä Markus – 12 Hautala Matias

36 Ruusu Elias – 23 Hänninen Jami

Hyökkäyksessä on sekä taitoa että leveyttä, sillä Samu Markkula on jälleen mukana ja Ilves-nuoret tuovat luisteluvoimaa sekä kiekollista osaamista. 13 hyökkääjällä lähdetään liikkeelle ja ketjut ovat tänään:

26 Kangasniemi Okko – 27 Hakanen Santtu – 15 Markkula Samu

33 Järventie Emil – 55 Iso-Mustajärvi Tomi – 24 Koivula Vili-Jesper

19 Kos Jakub – 52 Bau Samu – 72 Sillanpää Santeri

8 Nieminen Ville – 20 Aalto Santeri – 17 Kinnari Aku

21 Kivimäki Jere

Kiekko putoaa jäähän Hakametsässä klo 18.30, mutta hallille kannattaa tulla hyvissä ajoin. Ovet ja ravintolamaailma aukeavat tuntia ennen peliä. Silloin saa autonsa mahdollisimman lähelle sisäänkäyntiä ja on enemmän aikaa herkutella esim. Edun Herkkukeitaan 10 euron siipibuffasta!