Pohjoinen puhuri nollasi KOOVEEn

KOOVEE – RoKi 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

Viikon toiseen kotiotteluun KOOVEEta vastaan luisteli RoKi Rovaniemeltä. Molemmilla joukkueilla oli tappio allaan, joten halu päättää viikko voittoon oli molemmilla mielissä. Vierasjoukkue oli kuitenkin parempi varsinkin viimeistelyssä, joten kaikki pisteet lähtivät RoKi:n matkassa Rovaniemelle.

Avauserä:

Aivan yhtä paljon vauhtia ei avauserässä ollut, mitä nähtiin torstaina Kiekko-Poikia vastaan. Molemmat joukkueet pyrkivät kiekkoa maalille toimittamaan, mikä näkyikin maalivahtien torjuntamäärissä; Samu Pakarinen torjui 13 kertaa ja virkaveli Sami Suni 11 kertaa.

Ensimmäinen hyvä tekopaikka siunaantui RoKi:n Santeri Peltolalle, joka oli unohtunut yksin KOOVEEn maalille. Pakarinen kuitenkin hoiteli tämän tyylikkäästi. Myös Arttu Rämöllä oli oma puolittainen läpiajonsa, mutta hänen laukauksensa viuhui ohi maalin.

KOOVEEn paikat olivat ylivoimalla, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta kiekkoa ei maaliin saatu. Erän näkyvin pelaaja RoKi:n Peltola oli jäähyllä istunut pelaaja, joka sieltä päästyään onnistui tällä kertaa maalin tekemään.

KOOVEE sai ihan mukavasti kiekkoa nyt toimitettua maalille, eivätkä ne jääneet vastustajan blokkeihin. Hiukan laukauksista jäi kuitenkin tarvittava terävyys puuttumaan.

Toinen erä:

KOOVEE tuli hyvällä jalalla toiseen erään ja pääsi heti ensi sekunneilla yrittämään maalintekoa, kun Okko Kangasniemi oli sörkkimässä irtokiekkoa maaliin. Maalia siitä ei kuitenkaan syntynyt. Melko pian KOOVEE pääsi yrittämään tasoitusta myös ylivoimalla. Kuten niin usein tällä kaudella, nytkään ei hyvät yritykset tuottaneet tulosta.

Peli aaltoili päädystä toiseen, mutta maalivahtien hyvät otteet kerta toisensa jälkeen tekivät yritykset tyhjiksi. Varsinkin Pakariselle kertyi pari todella tärkeää pelastusta.

KOOVEEn ottelun ensimmäiset rangaistukset tulivat erän loppupuolella, harmittavasti vielä limittäin. Kahden miehen ylivoimalla RoKi onnistui maalinteossa, kun Jere-Matias Alaselle pedattiin paikka laukoa suoraan sivuttaissyötöstä.

Kolmas erä:

Kolmas erä aloitettiin alivoimalla joka muuttui nopeasti kahden miehen alivoimaksi. Juuri kun neljäs pelaaja oli saatu jäälle, iski RoKi jälleen. Tom Grönblom sivalsi kiekon viivalta ohi Pakarisen.

KOOVEE sai ihan hyvän kirin aikaiseksi ja loi painetta rovaniemeläisten päätyyn. Lauma gorilloja on kuitenkin pelaajien niskassa ja maalinteossa ei onnistuttu tänään kertaakaan. Lopussa KOOVEE pääsi pitkään yrittämään ilman maalivahtia, kaksi minuuttia jopa kuudella neljää vastaan. RoKi rokotti kuiten alivoimalla, kun Alanen iski illan toisen osumansa tyhjään maaliin.

KOOVEEn on nyt saatava hyökkäyspelaamiseensa sekä terävyyttä, mutta samalla rentoutta. Vaikea yhtälö, jonka kanssa valmennus joutuu nyt pähkimään oikein kunnolla.

Ensi viikolla KOOVEE matkaa torstaina Heinolaan Peliittojen vieraaksi ja lauantaina hallitseva mestari Ketterä saapuu Imatralta Tampereelle.