RoKi saapuu haastamaan KOOVEEn

Mestis jatkuu Hakametsässä tänään, kun RoKi saapuu Rovaniemeltä testaamaan KOOVEEn vireen. Eilen rovaniemeläiset kärsivät tappion Peliittojen vieraana, KOOVEE puolestaan taipui torstaina voittomaalikilpailussa Kiekko-Pojille.

RoKi on suhteellisen nuori seura, perustamisvuosi on 1979. Mestikseen seura nousi ensimmäisen kerran 2009, mutta putosi heti keväällä takaisin Suomi-sarjaan. Nousu takaisin tapahtui kaudelle 2016-16. Ensimmäisen Mestis-mitalinsa seura saavutti viime keväänä voittamalla pronssia.

Rovaniemeläisten valmennustiimistä löytyy tamperelaisille tuttuja nimiä. Päävalmentaja Maso Lehtonen torjui KOOVEEn riveissä kausilla 2008-2012 ja hänen apulaisenaan toimiva Mikko Sirento-Manninen toimi KOOVEEssa valmentajana 2016-2021 Mestiksessä, Suomi-sarjassa sekä juniorijoukkueissa. KOOVEEn valmentajista Juha Juujärvi on puolestaan toiminut RoKi:n päävalmentajana 2017.

RoKi on sarjassa tällä hetkellä kuudentena, neljä pistettä KOOVEEta edellä. Heidän parhaat pistemiehensä ovat Miika Tiihonen (4+10), Arttu Rämö (6+6) sekä Heikki Huttunen (6+6). Maalivahdit Cody Porter (93.55%) ja Sami Suni (90.71%) ovat pelanneet lähes puoliksi alkukauden ottelut.

Erikoistilannepelaamisessa rovaniemeläisillä on parannettavaa ylivoimansa suhteen, sillä onnistumisprosentilla 13.79% joukkue on vasta kymmenennellä sijalla. Alivoimalla pelaaminen RoKi:lla puolestaan on sarjan toiseksi parasta, onnistumisprosentti 86.96% on kiitettävän korkea.

Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat seitsemän edellistä kertaa päättyneet kotijoukkueen voittoon, tämän jatkuminen sopisi KOOVEElle nytkin mainiosti. Kauden ensimmäisen kohtaamisen Rovaniemellä RoKi voitti voittomaalikilpailussa.

KOOVEEn parhaiden pistemiesten kärkikaksikko on edellen sama Okko Kangasniemi (3+14) ja Samu Markkula (6+7). Torstain kahden pisteen ilta nosti Santeri Sillanpään (5+4) kolmanneksi. Maalinsuulla tänään torjuva Samu Pakarinen (92.25%) pelaa kaudennen yhdeksännen ottelunsa. Luukulla on U20-joukkueesta Arttu Ahola.

Ylivoimaprosentti 10.91% kaipaa pikaista parantumista, jossa tänään toivottavasti sitä jo nähdäänkin. Alivoimapelaaminen on sarjan hyvää keskikastia, jäähyt on tapettu 81.16% tehokkuudella.

Torstaisesta puolustuksesta jää pois pienen kolhun vuoksi Markus Västilä. Hänen paikkansa ottaa Kalle Hällfors. Illan pakkiparit ovat seuraavat:

7 Kantola Oskari – 18 Wehmas Jeremi

36 Ruusu Elias – 23 Hänninen Jami

12 Hautala Matias – 5 Hällfors Kalle

Hyökkäyksestä puuttuvat torstain avauserässä loukkaantuneet Vili-Jesper Koivula sekä Aku Kinnari. Tilalle nousevat Joona Korhonen ja Verneri Metsänen. Muutoin ketjut ovat torstain mukaiset eli:

26 Kangasniemi Okko – 27 Hakanen Santtu – 15 Markkula Samu

33 Järventie Emil – 55 Iso-Mustajärvi Tomi – 14 Korhonen Joona

19 Kos Jakub – 52 Bau Samu – 72 Sillanpää Santeri

8 Nieminen Ville – 20 Aalto Santeri – 21 Kivimäki Jere

28 Metsänen Verneri

Kapteeni Jeremi Wehmas oli kameran edessä perjantain aamuharjoitusten jälkeen. Hänen mietteitään kuulet tästä:

Illan ottelu pyörähtää käyntiin klo 17 ja hallin ovet ravintoloineen jo klo 16. Varaa paikkasi hyvissä ajoin https://www.lippu.fi/artist/koovee/ ja saavu nauttimaan viihdyttävästä kiekosta ja edullisista syötävistä ja juotavista.