Sarjaohjelma julkaistu – Latvian mestari mukana

LATVIAN MESTARI HK ZEMGALE PELAA TÄLLÄ KAUDELLA MESTISTÄ

mESTIS HALUAA UUDISTUA JA KEHITTYÄ AMMATTILAISSARJAKSI

Jääkiekon Latvian hallitseva mestari HK Zemgale pelaa alkavalla kaudella Mestistä. Mestis käy neuvotteluita myös muiden ulkomaisten seurojen mahdollisesta sarjaan osallistumisesta tulevina kausina.

Mestiksessä pelataan Suomen viihdyttävintä lätkää. On erittäin hienoa saada HK Zemgale mukaan Mestikseen tuomaan yhä lisää viihdyttävyyttä, kansainvälisyyttä sekä huomioarvoa koko sarjalle”. Mestiksen johtaja Olli Aro sanoo.

Mestis-yhteisön tavoitteena on rakentaa Mestiksestä Suomeen toinen jääkiekon ammattilaissarja, joka pystyy tarjoamaan seuroille vahvat ja vakaat kaupalliset toimintaedellytykset ja siten myös pelaajille taloudelliset mahdollisuudet keskittyä jääkiekkoon ammattina. Mestis on jo pitkään pohtinut keinoja kasvattaa markkinansa kokoa ja kansainvälistyminen on yksi keinoista matkalla kohti ammattilaissarjaa.

Halu sarjan kehittämiseen ja päätös laajentumisesta Suomen rajojen ulkopuolelle on peräisin Mestis-seuroilta. Markkina-aluetta laajentamalla Mestis tavoittaa esimerkiksi aiempaa suurempia yleisömääriä ja uusia yhteistyökumppaneita.

Mestiksen rooli osana suomalaista kiekkoyhteisöä on olla pelaajien kasvattaja ja suomalaisen kiekkoilun uudistusmielinen ja rohkea kehittäjä. Vaikka olemmekin tällä hetkellä se menestyvin kiekkomaa, suomalainen kiekkoilu ei kehity suljettujen ovien takana. Mestis haluaa rohkeasti kokeillen luoda uutta ja uudistaa jääkiekkoa. Päätöksessä kansainvälisemmästä ja avoimemmasta Mestiksestä on halu ja tarve kehittää niin Mestistä-sarjana, Mestis-seuroja, pelaajia kuin koko lajia.” Mestiksen johtaja Olli Aro jatkaa.

HK Zemgale on vuonna 2002 perustettu jääkiekkoseura. Latvian pääsarjassa joukkue on pelannut 17 kautta ollen sen hallitseva mestari. Joukkue pelaa ottelunsa 1 500 henkeä vetävässä kotihallissaan 43 kilometrin päässä Latvian pääkaupunki Riikasta. Luvassa onkin paitsi viihdyttäviä jääkiekko-otteluita, myös elämyksellisiä vieraspelimatkoja seurojen kannattajille.

Mestiksen tulevan kauden 2022-2023 otteluohjelma julkaistaan tänään 12.8. Otteluohjelma ja pelitapa ovat nähtävillä osoitteessa mestis.fi. C More esittää myös tulevalla kaudella kaikki Suomessa pelattavat Mestis-pelit. Zemgalen kotipelien lähetysmahdollisuudet ovat parhaillaan selvityksessä.