Suomen Cupin jatkopaikkaa janoava KOOVEE saa TUTO Hockeyn vieraakseen

Suomen Cupin kolmannesta vaiheesta pääsee kahdeksasta lohkosta ainoastaan voittajat jatkoon. KOOVEE voitti keskiviikkona Karhu HT:n ja TUTO teki saman perjantaina, joten perinteikkäät seurat ratkovat jatkoon pääsijän lauantaina Hakametsän kakkoshallissa.

TUTO lukeutuu tälläkin kaudella Mestiksen kärkijoukkueisiin ja on varmuudella varustettu kovalla asenteella Tampereelle tullessaan. Joukkueen hankinnoista nimekkäimät ovat yli 450 KHL-ottelun konkarihyökkääjä Alexander Nikulin sekä KeuPa HT:stä siirtyvä Joonas Larinmaa, joka on jo vuosia kuulunut Mestiksen kärkihyökkääjiin. Nikulin pelasi TUTO:ssa jo toissa kaudella 11 ottelua tehden 13 pistettä, mutta oli viime vuoden kokonaan pelaamatta. Hän tosin joutuu olemaan vielä sivussa toissa kauden lopulla saamansa pelikiellon vuoksi.

Harjoitusotteluita turkulaiset ovat ehtineet pelata kolmasti. Niissä joukkue on voittanut K-Vantaan sekä FPS:n ja kertaalleen myös vantaalaisille hävinnyt. TUTO:n piti osallistua samaan Pyry Hockeyn turnaukseen KOOVEEn kanssa, mutta joukkueessa todettujen koronatartuntojen vuoksi heidän osallistumisena peruuntui.

TUTO:n 7-2 voitossa Karhu HT:stä nousivat esiin varsinkin tehot 3+1 iskenyt Juho Virtanen sekä peräti neljä syöttöpistettä kerännyt Mikke Levo. Maalilla turkulaisilla oli nuori Severi Soukka, jolle torjuntoja kertyi 19.

KOOVEE sai erittäin kovan vahvistuksen, kun Juho “Dogi” Liuksiala allekirjoitti koko kauden mittaisen sopimuksen Dynamon kanssa. Sopimus syntyi erittäin hyvään ajankohtaan, sillä lauantaiseen peliin onkin hiukan vajetta rosterissa. Osa nuorista pelaajista lähti KOOVEEn U20-joukkueen matkassa heidän Liigansa avauskiertueelle ja muutamalla pelaajalla on alla pieniä loukkaantumisiakin. Lauantain aamuharjoituksen yhteydessä pähkäilevät valmentajat Vesa Viitakoski ja Nils Hagman kokoonpanot kuntoon.

KOOVEE on pelannut ainoastaan yhden harjoitusottelun, jossa se kaatoi Pyryn lukemin 7-1. Keskiviikkona cupin ottelussa rajusti hanttiin laittanut Karhu HT kaatui lopulta maalein 4-2. Viime kaudella KOOVEE ja TUTO kohtasivat toisensa peräti seitsemän kertaa. Näistä KOOVEE voitti viisi ja turkulaiset kahdesti.

Yksi KOOVEEn mielenkiintoisista uusista nimistä on ehdottomasti Ville “Andi” Nieminen, joka siirtyi takaisin Tampereelle juurikin TUTO:sta. Andi on pelaaja, jonka jokainen haluaa omaan joukkueeseensa. Hänen loputon energiansa, taistelutahtonsa sekä peräänantamattomuutensa lisättynä ihon alle menevällä suunsoitolla saa vastustajat ärsyyntymään ja vähentämäään keskittymistään oleelliseen. Andilta käy myös kiekollinen pelaaminen ja varsinkin maalinedustan läheisyydessä hän on erittäin vaarallinen maalintekijä.

KOOVEE – TUTO lauantaina 4.9. klo 16 Haka 2-hallissa. Liput 10 € / 5 €, kausikorteilla ei pääse Suomen Cupin otteluihin.

Ottelu EI ole nähtävissä mistään tv-palvelusta, joten kannattaa tulla paikan päälle. Lentopallon EM-kisoja pelataan ykköshallissa, joten parkkipaikkoja saattaa olla niukalti tarjolla. Kannattaa siis tulla hyvissä ajoin paikalle.

KOOVEE ja FinTurk Consulting Oy haluavat tarjota katsojille mahdollisimman turvallisen ottelutapahtuman tarjoamalla kaikille kasvomaskin. Huolehdithan itse kuitenkin siitä, että saavut hallille terveenä, pidät turvavälit kunnossa, yskit hihaasi ja peset usein käsiäsi ja käytät lisäksi käsidesiä. Yhdessä oikein toimimalla mahdollistamme sen, että kauden pelit pystytään pelaamaan katsojien edessä.