Synkkä toinen erä koitui KOOVEEn kohtaloksi

KOOVEE – Hermes 4-8 (1-1, 2-4, 1-2)

KOOVEE oli koko viikon saanut odottaa omaa pelivuoroaan, ja ehkä se myös näkyi hienoisena otteen lipeämisenä. Vahvassa kevätvireessä oleva Hermes oli aluksi vaikeuksissa KOOVEEn kanssa, mutta vieraiden toisen erän tehohetki käänsi ottelun lopulta vieraille.

Avauserä:

Ottelu lähti liikkeelle melko kiihkeästi, sillä Jeremi Wehmas ja Arttu Heikkilä nahistelivat itsensä jäähylle jo heti puolen minuutin pelin jälkeen. Avausmaali nähtiin tasan kuuden minuutin kohdalla, kun Santeri Sillanpää ohjasi Santeri Airolan viivalaukauksen ohi Hermeksen maalilla olleen Niklas Kokon.

Johtoa ei kuitenkaan kestänyt kuin reilu minuutti, kun kokkolalaisten kultakypärä Aleksi Antti-Roiko iski maalin edestä pelin tasoihin. Loppuerä KOOVEElla menikin melkein kokonaan jäähyjä tappaessa, sillä kolme kertaa vieraille tarjottiin mahdollisuus ylivoimaosumaan. KOOVEE kuitenkin kesti nämä hienosti.

Toinen erä:

Vaikka erä olikin synkkä, niin se alkoi kuitenkin vahvasti KOOVEE-voittoisesti. Jesse Pelamo pääsi aivan vapaasti maalin edestä iskemään kauden ensimmäisen osumansa Airolan laukomasta irtokiekosta.

Ainoastaan 14 sekuntia myöhemmin oli asialla Vili-Jesper Koivula, jolle namupassin tarjoili Aku Kinnari. Tässä kohtaa kaikki näytti vielä hyvältä KOOVEEn kannalta. Nopeat kaksi maalia tuudittivat isännät hyvään oloon, vielä kun välittömästi aloituksen jälkeen Topias Liljamon heittämä kiekko lipsahti helpohkosti maaliin, pääsivät vieraat nopeasti peliin mukaan.

Tasoitusosuman Hermes laukoi hiukan erän puolivälin jälkeen, Jarkko Rämön vaarattoman näköisellä laukauksella. Johtoon vieraat menivät reilu neljä minuuttia myöhemmin, kun Eppu Karuvaara kauhoi irtokiekon ohi Samu Pakarisen. Valmennus herätteli joukkuetta ottamalla hänet vaihtoon ja antamalla pelivuoron Verneri Virtaselle.

Vaihto ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta, vaan sama kaksikko iski vielä maalit mieheen ja toiselle tauolle mentiin synkissä mielin kolmen maalin tappiolla. Koko joukkueen maalinestopelaaminen ei ollut erässä sillä tasolla, millä sen olisi pitänyt olla.

Kolmas erä:

Kolmanteen erään Pakarinen vaihdettiin takaisin maalin suulle, mutta erän alku oli hänelle karu. Antti-Roiko iski illan toisen osumansa suoraan syötöstä alle puolessa minuutissa.

KOOVEE todellakin haki osumia ja hallitsi erän tapahtumia, mutta maalinteko ei vaan meinannut luonnistua. Hyvästä yrityksestä ja taisteluilmeestä joukkueelle täytyy kuitenkin kehut antaa.

Kavennusosuman KOOVEE kuitenkin sai aikaiseksi yhdeksän minuuttia ennen erän päätöstä. Airolan todella tarkka laukaus painui takanurkkaan ja antoi vielä KOOVEElle toivoa loppukiristä. Valmennus oli pelannut upporikasta tai rutiköyhää ja ottanut maalivahdin pois jo reilun yhdeksän minuuttia ennen erän loppumista.

Pakarinen välillä sekä poistui maaliltaan että palasi sinne takaisin, pelitilanteesta riippuen. Viimeinen niitti oli kuitenkin Sampo Paulaharjun tyhjiin laukoma maali reilu neljä minuuttia ennen päätöstä. Antti-Roiko viimeisteli vielä hattutemppunsa ylivoimalla.

Koutsin kommentit:

Päävalmentaja Miikka Kuusela ei liikoja selitellyt opttelun jälkeisessä C Moren haastattelussa.

  • Tulimme hyvin tähän peliin, eka vitonenhan oli hyvää. Sen jälkeen unohdettiin maalille pelaaminen ja alkoi tulla jäähyjä. Semmoisen “kevyen” puheen jälkeen jätkät tuli hemmetin hyvin toiseen erään, mutta ei tää ollut kyllä tänään meille tarkoitettu.

Ensi viikollakin on ohjelmassa ainoastaan yksi ottelu. TUTO saapuu keskiviikkona Hakametsään vierailulle ja siihen mennessä tämä ilta on jo unohdettu. Tervetuloa keskiviikkona Hakametsään kannustamaan KOOVEE takaisin voittojen tielle!