TAUON JÄLKEEN PISTEIDEN METSÄSTYKSEEN TIKKURILAAN

Puolustustaan roimasti vahvistaneen KOOVEEn tauon jälkeinen urakka alkaa Tikkurilasta. Ville Järvisen saapumisen myötä Dynamon puolustuksessa on nyt näköä ja kokoa ja maalivahdin torjuntarauha turvattuna. K-Vantaa vaihtoi valmentajaa ja takavuosien huippupelaaja Reijo Ruotsalainen koittaa saada lohipaidat nostettua mukaan playoff-peleihin.

Ennen taukoakin KOOVEE pelasi erittäin hyvin, ainoastaan paikallisvastustaja LeKi oli Dynamolle liian kova pala purtavaksi. Joukkueen viisikkopelaaminen on terävöitynyt ja leveyttäkin joukkueesta löytyy riittävästi. Hyökkäyspelissä KOOVEE on erittäin vaarallinen ja vielä kun kaikilta ketjuilta löytyy ratkaisuvoimaa, voi menestystä kevään peleistä odottaa.

Vili-Jesper Koivula on ollut viime peleissä jälleen liekeissä ja on noussut sarjan vaarallisimpien maalintekijöiden aateliin. Yhteistyö niin Alex Hukin kuin liigassa pyörähtäneen Erik Ahopellon kanssa toimii mainiosti ja tuolta ketjulta myös tuloksentekoa odotetaan. Puolustuksessa niin Järvinen, kuin hiukan aikaisemmin saapunut Juuso Walli, tuovat kovuutta oman maalin edustalle ja tasapainottavat viisikkopelaamista loistavasti. Maalivahtipeli on myös kunnossa, sillä Tomi Risteli on toiminut viimeisenä lukkona kiitettävästi. Tosin, Ilveksen nuori tsekkivahti Lukas Dostal saattaa olla tänään tolppien välissä. Anaheimin kolmannen kierroksen varaus on huippulupaus, joten tänäänkin maalivahtipeli on kunnossa.

K-Vantaa vaihtoi hiukan ennen taukoa valmentajaansa ja Simo Mälkiä sai väistyä Reijo Ruotsalaisen tieltä. Tiukasti playoff-paikasta taisteleva isäntäjoukkue pelasikin vaihdoksen jälkeen pirteästi, tosin viimeisimmässä ottelussa tuli vierastappio IPK:lle.

Lohipaidoilla on yksi sarjan vaarallisimmista hyökkäysketjuista jalkeilla, mutta se ei välttämättä ole saanut niin paljon tukea muilta ketjuilta, kun olisi pitänyt. Samalla kun puolustuspelaaminen on ollut heikoissa kantimissa, on sarjasijoitus pudonnut tärkeän viivan alapuolelle. Varsinkin pistepörssin kärkinimi Miro-Pekka Saarelainen on täysin liigatasoinen pelaaja, joka tuskin enää ensi kaudella Mestistä pelaakaan. Samaa voidaan ennustaa Joona Montosta, joka jo nyt on KHL-Jokereiden sopimuspelaaja

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella peräti viisi kertaa, joista neljä Mestiksen runkosarjassa. Suomen Cupin ottelun KOOVEE voitti, kuten myös kaksi viimeisintä sarjakohtaamista. Molemmille joukkueille tämä on tärkeä peli, joten luvassa on varmasti viihdyttävä kiekko-ottelu.

 

KOOVEEn edelliset ottelut

KiVan edelliset ottelut

Edelliset keskinäiset ottelut

LeKi – KOOVEE 6 – 1

IPK – KiVa 5 – 2

KOOVEE – KiVa 4 -2

KOOVEE – Peliitat 5 – 0

Jokipojat – KiVa 4 – 5 ja

KiVa – KOOVEE 3 -6

KOOVEE – LeKi 4 – 6

KiVa – Peliitat 5 -1

KOOVEE –KiVa 1 -4

KOOVEE – RoKi 6 – 2

KeuPa HT – KiVa 7 -2

KOOVEE –KiVa 2 – 5

SaPKo – KOOVEE 1 – 2 ja

Hermes – KiVa 6 -1

KOOVEE – KiVa 3 -2

 

KOOVEEn pistekärki

KiVan pistekärki

Vili-Jesper Koivula 20 + 13 =33

Miro-Pekka Saarelainen 33 + 26 = 59

Ville Saloranta 14 + 15 = 29

Joona Monto 12 + 36 = 48

Erik Ahopelto 4 + 20 = 24

Joel Sund 14 + 30 = 44

Julius Valtonen 8 + 11 = 19

Erik Embrich 11 + 9 = 20

Niki Huovinen 7 + 11 = 18

Pekka Niemimaa 11 + 8 = 19

 

Seuraa heitä:

Jerry Laakso, KOOVEE: Leveämpi puolustuskalusto helpottaa taakkaa ja näkyy hyökkäyspään tehoina

Ville Saloranta, KOOVEE: Takatukka liuhuten viillettää maalintekopaikkoihin

Ville Järvinen, KOOVEE: Liigatason jämäkkä puolustaja, tuo tullessaan myös johtajuutta

Joona Harjama, KiVa: Älykäs pelaaja, tekee ketjukavereistaankin parempia

Erik Embrich, KiVa: Tulevaisuuden pelaajia, hyvänä päivänään todella hyvä

Niko Lottanen, KiVa: A-junnuissa vahvasti pelannut hyökkääjä on nyt nostettu miesten peleihin

 

Veikkauksen kertoimet:

1 – 1,55

X – 4,80

2 – 4,00

Kertoimet on jälleen laskettu hiukan liikaa sarjataulukkoa peilaten. Isännilläkin tosin on paljon panosta pelissä, mutta kun huomioi joukkueiden edelliset kohtaamiset sekä vahvistuneen vierasjoukkueen, niin onhan tuo vierasvoiton kerroin aivan liian houkutteleva pelattavaksi. Suosittelen jopa kierroksen parhaimmaksi kohteeksi!

 

Ottelu pelataan Tikkurila Trio Areenalla klo 18:30 alkaen.

Katsottavissa Elisa Viihde Sport 7-kanavalta. Lähetys alkaa klo 18:20

KOOVEEn seuraava kotipeli on perjantaina 15.2. Haka 2:ssa klo 18.30. Vastassa IPK.

Liput ennakkoon täältä: https://www.seat4.me/tapahtuma/koovee/koovee-ipk-2019

Tervetuloa kannustamaan KOOVEE silloin kotivoittoon!