Tehonsa löytänyt KOOVEE kellisti Peliitat voittomaaleilla

Peliitat – KOOVEE 5-6 (1-2,1-2,3-1,0-0,0-1) VL

KOOVEE lähti illan otteluun katkaisemaan kahtakin tappioputkea. Joukkue oli hävinnyt neljä edellistä otteluaan ja vierasotteluista peräti seitsemän perättäistä ottelua. Putket myös saatiin katkaistua, vaikka se melkoisen tiukoille menikin.

Avauserä:

Ottelun alku oli todellista KOOVEEn hallintaa ja peliä pelattiin pääsääntöisesti Peliittojen päädyssä. Aggressiivinen luistelu ja karvaus esti kotijoukkueen pääsemisen alueeltaan pois. Kiekkoa myös pyrittiin todellakin toimittamaan maalille ja vaarallisia tilanteita syntyikin useita.

KOOVEEn ylivoimapelaamista on moitittu liiallisesta kiekonsiirtelystä ja vähistä laukauksista koko alkukauden. Nyt siihen saatiin muutos, kun avausosuma tehtiin välittömästi ylivoiman alettua. Santtu Hakanen voitti 100-0 b-pistealoituksen ja kiekon Oskari Kantolalle. Pieni liike ja poikittaissyöttö Samu Markkulalle, jonka kova ja tarkka laukaus oli tekemätön paikka Peliittojen maalilla olleelle Markus Ruusulle.

Erän puolen välin jälkeen alkoi kotijoukkuekin saamaan luistintaan liikkeelle ja hyökkäyksiä aikaiseksi. Reilu kolme minuuttia ennen erän loppua onnistui heinolalaisten Juuso Arola ohjaamaan kiekon tasavajaalla ohi Samu Pakarisen.

Kauaa ei peli kuitenkaan tasoissa ollut, kun KOOVEE osoitti jälleen vaarallisuutensa hyökkäysalueella. Jakub Kos kuljetti kiekon alueelle ja syötti pelivälineen Santeri Sillanpäälle. Moni luuli tämän ampuneen ohi maalin, mutta kyseessä olikin biljardisyöttö päädyn kautta maalin toiselle puolelle. Oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa oli Tomi Iso-Mustajärvi, joka läheltä iski kauden avausosumallaan KOOVEEn jälleen johtoon.

Toinen erä:

Keskimmäinen erä oli sikäli erikoinen, että KOOVEE painosti ja hallitsi pelitapahtumia melkoisesti, mutta Ruusulle merkittiin ainoastaan yksi torjunta koko erässä. Toki kaksi maalia hänen selkänsä taakse meni, mutta Pakariselle torjuntoja kertyi peräti 16. Peliitat sai omat vaaralliset tilanteessa ryppäissä, useampia laukauksia samoissa vaihdoissa. Varsinkin Pakarisen loistavat jalkatorjunnat saivat heinolalaiset haukkomaan henkeään.

Erän kauneimmasta maalista vastasi Kantola, joka nosti rystyltä kiekon etuylänurkkaan hienon kuvion päätteeksi. Syöttöpisteet ansaitusti Okko Kangasniemelle ja Hakaselle. Tosin KOOVEEn neljäs maali syntyi erittäin pitkän ykkösviisikon pyörityksen jälkeen, kun kotijoukkueen pelaajat olivat sekä väsyneitä että päät pyörällä. Lopulta Santeri Airola purjehti laidasta keskelle ja laukoi kiekon Kantolaa matkien ylänurkkaan,tosin kämmenpuolelta. Maali oli Airolan uran ensimmäinen aikuisten sarjoissa. Kantola ja Hakanen nappasivat syöttöpisteet, vaikka ne olisi voinut hyvin antaa koko viisikolle.

Peliitat pääsi vielä kaventamaan, kun Niklas Virtanen ohjasi viivalta tulleen laukauksen ohi Pakarisen. KOOVEE pääsi vielä ylivoimalla kokeilemaan lisämaalin tekoa, mutta tällä kertaa kovat laukaukset kärsivät tarkkuuden puutteesta.

Kolmas erä:

Peliitat tuli erään voimakkaasti painostaen ja KOOVEE joutui puolustuskannalle. Pitkään näytti, että KOOVEE onnistuukin puolustuksessaan, mutta yksi lepsusti pelattu oman päädyn tilanne päättyi kotijoukkueen onnistumiseen. Peliitat sai osumasta lisävirtaa ja reilu minuutti myöhemmin kiekko oli toistamiseen KOOVEEn maalilla.

Hakanen iski vielä kertaalleen KOOVEEn johtoon ja tämäkin maali oli erittäin hieno. Syöttöpisteet Kangasniemelle ja hyvin pelanneelle nuorelle Otto Heinoselle. 10 sekuntia ennen summeria iski kuitenkin isäntien Virtanen pelin tasoihin ja siirsi ratkaisua eteenpäin.

Jatkoaika ja voittomaalikilpailu:

Jatkoaika oli KOOVEElta aika huolimatonta suorittamista. Kiekkoa menetettiin turhan helposti ja harhasyötöt veivät mahdollisuudet omiin hyökkäyksiin.

Voittolaukauksissa KOOVEE puolestaan oli vahva ja onnistuneita suorituksia nähtiin Markkulalta, Kosilta sekä Hakaselta. Pakarinen puolestaan pysäytti kolme Peliittojen neljästä yrityksestä.

Kaksi pistettä ja tappioputkien katkeaminen yhdessä löytyneiden hyökkäystehojen kera on kuitenkin positiivinen asia. Lauantaina Hakametsään tulee KOOVEEn virettä testaamaan hallitseva mestari Ketterä, jolloin tästä illasta on ainakin puolustuspelin tiiviyttä petrattava.