Tiistain tiukat karhupainit Hakametsässä

Kahden kotiottelun viikko alkaa tänään Iisalmen Peli-Karhujen saapuessa mittaamaan KOOVEEn tämän hetken tasoa. Sarjassa tällä hetkellä kahdeksantena oleva IPK on neljä pistettä viidentenä olevaa KOOVEEta perässä.

IPK saapuu Tampereelle kahden tappion putkessa, viikonlopuna joukkue kärsi tappiot K-Espoolle kotonaan ja Ketterälle vieraissa. Edellinen voitto on kahden viikon takainen jatkoaikavoitto K-Vantaasta.

Iisalmelaisten parhaat pistemiehet ovat olleet maalipörssiä johtava Ville Sippala (8+3), kanadalaispuolustaja Alexander Cotton (4+3) sekä Pekka Suhonen (1+6). Torjuntavastuun on kantanut Eetu Randelin (86.61%), joka on jättänyt Eetu Pasaselle (90.00%) ainoastaan puolen pelin verran pelattavaa.

IPK:ta ei todellakaan kannata päästää ylivoimalle, sillä heidän onnistumisprosenttinsa on tasan 50%. Sillä irtoaa selvästi Mestiksen parhaan ylivoiman titteli. Alivoima ei heiltä sitten ole aivan yhtä hyvin sujunutkaan, sillä 69.44% onnistuminen on sarjan neljänneksi heikointa.

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella toisensa Suomen Cupissa, jolloin IPK voitti ottelun jatkoajalla ja eteni jatkoon. Viime kauden neljästä kohtaamisesta IPK voitti kaikki, kaksi niistäkin jatkoajalla. KOOVEEn edellinen voitto on kolmen vuoden takaa, marraskuulta 2019. Nyt olisi siis korkea aika IPK selättää!

KOOVEEn kovimmat pistemiehet ovat sarjan piste- ja syöttöpörssiä johtava taikurimainen Okko Kangasniemi (3+12), Samu Markkula (5+5) sekä Santeri Sillanpää (4+2). KOOVEEn maalilla eniten peliminuutteja on kerännyt tänään luukulla oleva Samu Pakarinen (92.58). Tolppien väliin luistelee tänään Reima-Ville Roos, jolle ottelu on oikeastaan kauden ensimmäinnen. Vajaan kolme minuuttia hän on ehtinyt kertaalleen tuurata.

Ylivoima ei ole ollut KOOVEElla läheskään riittävän tehokasta kauden alussa. Onnistumisprosentti on niinkin alhainen kuin 10.81%, joka oikeuttaa vasta 11. sijalle Mestiksen ylivoimataulukossa. Alivoima puolestaan on sujunut mallikkaasti, sarjan viidenneksi paras alivoima (86.67%) on pitänyt vastustajan ylivoimat mukavan vaarattomina.

Kokoonpanossa isoin muutos siis maalivahtien kohdalla. Lauantaina Vantaalla pelannut Verneri Virtanen on tänään armeijan harmaissa ja luukulla ollut U20-veskari Arttu Ahola oman joukkueensa mukana. Roos tänään aloittaa maalilla ensimmäistä kertaa ja Pakarinen on luukulla.

Puolustuksessa ei muutoksia tapahdu lauantaihin nähden, eli jatketaan pareilla:

7 Kantola Oskari – 18 Wehmas Jeremi

36 Ruusu Elias – 23 Hänninen Jami

49 Västilä Markus – 5 Airola Santeri

Hyökkäyksessä puolestaan muutoksia tapahtuu. Pois jäävät Aleksi Ojala ja Kalle Hällfors ja tilalle nousevat Samu Markkula, Emil Järventie sekä Samu Bau. Ketjut muodostuvat tänään seuraavasti:

26 Kangasniemi Okko – 27 Hakanen Santtu – 15 Markkula Samu

17 Kinnari Aku – 55 Iso-Mustajärvi Tomi – 72 Sillanpää Santeri

14 Järventie Emil – 52 Bau Samu – 28 Metsänen Verneri

8 Nieminen Ville – 20 Aalto Santeri – 16 Aho Perttu

21 Kivimäki Jere

Ottelu alkaa klo 18.30 ja hallin ovet sekä ravintolamaailma jo tuntia aikaisemmin. Saapuukaa ajoissa ja nauttikaa erittäin edullisista syötävistä ja juotavista. Edun Herkkukeitaan 10€ siipibuffassa syöt niin paljon kuin jaksat!

Liput otteluun, samalla myös lauantaiseen FPS-otteluun, kannattaa hankkia ennakkoon täältä: https://www.lippu.fi/artist/koovee/