TUTO ryösti pisteet Hakametsästä

KOOVEE – TUTO 3-5 (2-1,0-2,1-2)

Rakkaat kilpakumppanit KOOVEE ja TUTO mittelivät voimiaan Hakametsän perjantai-illassa. Jäällä nähtiinkin viihdyttävä kamppailu, jossa kontakteja annettiin ja otettiin vastaan.

Maalien tekemisessä TUTO oli kuitenkin etevämpi ja nappasi kaikki kolme sarjapistettä mukaansa Aurajoen rannalle.

Erä 1:

Tyypilliseen tapaan ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja ensimmäiset kolme minuuttia painettiin ilman taukoja päädystä toiseen. Verneri Virtanen ehti siinä jo yhden läpiajonkin torjua, muutoin kunnolliset maalipaikat olivat vähissä.

TUTO meni johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Jere Karlssonin laukaus painui Virtasen kilpipuolelta sisään. Johtoa kesti nelisen minuuttia kun KOOVEE tasoitti Tomi Purmolan maalilla. Hienot esityöt maaliin tekivät Niko Lahtinen ja Ville Järvinen.

Kultakypärä Niko Lahtinen tuulettaa Tomi Purmolan tasoitusosumaa. Kuva: Samuli Huikuri

KOOVEE pääsi kahdesti yrittämään johto-osumaa ylivoimalla, mutta hyvistä pyörityksistä huolimatta maalia ei saatu tehtyä. Tauolle kuitenkin mentiin kotijoukkueen johdossa, kun Luka Tiihonen täräytti uran ensimmäisen Mestis-maalinsa. Syöttöpisteet ansaitusti Jeremi Wehmakselle ja Nikolai Hakalalle.

Kapteeni Jeremi Wehmas nappasi kiekon talteen Luka Tiihosen laukoessa uransa avausmaalin Mestiksessä.Kuva: Samuli Huikuri

Erä 2:

Erän alussa TUTO oli niskan päällä ja sai painettua pelin KOOVEEn päätyyn. Kotijoukkueen puolustus sai kuitenkin pidettyä vieraat poissa parhaimmilta maalipaikoilta eikä tulostaululle tarvinnut vielä muutoksia tehdä.

KOOVEElla oli omat painostuksensa erässä, mutta myös turkulaisten puolustus pystyi pitämään kiekot poissa laukaisusektoreilta. Erän puolen välin jälkeen alkoivat rikkeet nousta jälleen rooliin, ikävä kyllä kärsijänä oli KOOVEE.

TUTO:n Miika Tiihonen tasoitti pelin rangaistuslaukauksesta, kun häntä oli koukittu läpiajossa rangaistuksen arvoisesti. Tämän jälkeen KOOVEE joutui kaksi jäähyä tappamaan, suoriuten niistä hyvinkin kiitettävästi.

Erän viimeisellä minuutilla TUTO:n Tiihonen vei vieraat jälleen johtoon, kun hän pääsi hiipimään aivan vapaasti takatolpalle siirtämään sinne tulleen syötön maaliin.

Erä 3:

Takaa-ajajana erään saapunut KOOVEE ei saanut aikan sellaista hyökkäyspelaamista, mitä tasoitusosuman tekeminen olisi vaatinut. Yritys kotijoukkueella oli kyllä kova, mutta vieraiden puolustus oli sitä myös.

Kesken hyvän KOOVEEn rynnistyksen pääsi vieraiden Simon Suoranta karkaamaan läpiajoon ja ujuttamaan kiekon ohi Virtasen. Kahden maalin takaa-ajo sujui kotijoukkueelta viimeistelyä vaille hyvin.

Kuudella pelaajalla KOOVEE pääsi yrittämään kavennusta myös 6-4 ylivoimalla, mutta maalinteossa onnistui hattutempun viimeistellyt Miika Tiihonen. Ottelun viimeisellä sekunnilla Santtu Hakanen kaunisteli Lahtisen ja Purmolan syötöistä isäntien kolmannen maalin.

Pelit jatkuvat Hakametsässä heti huomenna, kun tänään kotonaan RoKi:lle hävinnyt FPS saapuu vierailulle. Tervetuloa kannustamaan KOOVEE takaisin kotivoittojen pariin!