TUTO saapuu haastamaan KOOVEEn Hakametsään

Tämä viikko alkaa KOOVEEn osalta torstaisella kotiottelulla TUTO Hockeyta vastaan. Viime viikolla kaksi tappiota kokenut KOOVEE lähtee nälkäisenä hakemaan täyttä pistesaalista.

Vastaan tulee toinen voitonnälkäinen joukkue, sillä turkulaiset ovat hävinneet kaikki tauon jälkeiset neljä otteluaan. Pelaajaliikenne on ollut TUTO:n riveissä melkoista, joten jonkin aikaa kestääkin saada joukkue muokattua yhteneväiseksi ja tiiviiksi.

Syyskauden neljästä keskinäisestä ottelusta KOOVEE voitti kolme. Hienoisena ennakkosuosikkina kotijoukkue on otteluun lähtemässä.

Matias Lehtosen siirryttyä TUTO:sta Slovakiaan, nousi kokenut Mikko Laine joukkueen kultakypäräksi tehoilla 6+6. Lauantain tappiopelissä Peliittoja vastaan oli joukkueen tehokkain tamperelaislähtöinen puolustaja Valtteri Ilomäki.

KOOVEE siis hävisi molemmat viime viikon kamppailunsa, joten joukkueella on vahva halu palata jälleen voittojen tielle. Kotona K-Vantaata vastaan KOOVEE jäi kokonaan maaleitta, joten ongelmakohta on hyvin selvillä.

Perjantaisessa vierastappiossa K-Espoota vastaan joukkueen tehokkain oli uusin vahvistus Tomi Iso-Mustajärvi. Kultaista kypärää kantaa edelleen Niko Lahtinen tehoilla 10+14.

Slovakiasta palannut Iso-Mustajärvi on hyvin sopeutunut joukkueeseen. Vaikka takana on hänelläkin pitkä tauko peleistä, uskoo hän olevansa nopeasti jo täydessä pelikunnossa. Nopeiden laitahyökkääjien Lahtisen sekä Santeri Sillanpään kanssa yhteistyö toimii päivä päivältä paremmin, joten lisää tehoja voidaan odottaa.

“Hyvältä tuntui palata takaisin Tampereelle. Kyllähän Slovakiassa hyvä taso on ja hyviä pelimiehiäkin, mutta ei se oikein ollut mun juttu kuitenkaan. Halusin rauhoittaa tämän loppukauden tulemalla kotiin, joten KOOVEE oli sikäli hyvä vaihtoeho minulle”, kertoili Tomi.

“Peruspelaamista pitää parantaa vielä koko joukkueen. Samanlainen pitkä tauko peleistä on itselläkin, mitä muillakin, eli jonkin aikaa se vie päästä täyteen iskuun. Mutta hiljalleen, päivä kerrallaan päästään eteenpäin. Hyvä ketju meillä on, siinä on meikäläisen hyvä olla. Hyvä oli saada myös itselle onnistumisia viime pelissä, ainahan ne nostattaa itseluottamusta. TUTO-pelissä nähdään todella nälkäinen ja voimakas KOOVEE”, lupaili hän haastattelun päätteeksi.

Päävalmentaja Juuso Hahl ei tietenkään ollut tyytyväinen viime viikon antiin.

“Liian vähän pisteitä ja liian vähän tehtyjä maaleja, laskettiin pari liikaa. Yksinkertaista matematiikkaa, jota lähdetään korjaamaan. Ihan mukavasti saimme kyllä luotua tekopaikkoja ja toisaalta kovin paljoa ei myöskään annettu kaverille niitä paikkoja. Pari pykälää tiiviimpää puolustamista ja saman verran terävyyttä viimeistelyyn, niin alkaa pelit kääntymään meille. Lisäksi erikoistilannepelaaminen pitää parantua, varsinkin ylivoimalla pitäisi tulosta saada enemmän.”

Vaikka vastustajalta onkin pelaajia poistunut kokoonpanosta, odottaa Juuso vaikeaa peliä torstailta. Omakin kokoonpano hiukan elää viime viikkoon verrattuna.

“Kyllä sen verran olen TUTO:n pelejä seurannut, että kyllä sieltä aktiivinen ja teräväkärkinen porukka on vastaan tulossa. Nick Canade ja Brett Harrison lähtivät jo takaisin Pohjois-Amerikkaan, joten he ovat poissa kokoonpanosta. OP Viinikainen puolestaan on jälleen kunnossa ja on mukana kamppailemassa peliajasta. Meillä on ainoastaan Eppu Varjamo sairastuvalla, joten siinä suhteessa tilanne on hyvä.”

Ottelu alkaa klo 18.30 ja pelataan edelleen ilman yleisöä. Peli on nähtävissä tuttuun tapaan Ruutu-palvelun kautta.