Työvoitosta ei pisteitä jaeta – Peliitat piti pisteet Heinolassa

Peliitat – KOOVEE 5-2 (1-0, 2-0, 2-2)

Heinolassa kohtasivat toisensa kaksi Kajaanin Hokille hävinnyttä joukkuetta tarkoituksenaan palata takaisin voittojen tielle. KOOVEE saapui paikalle ärsytettynä rumasta kotitappiosta ja teki hartiavoimin töitä voiton eteen.

Työvoitosta ei kuitenkaan saa yhtään pistettä, vaan tehdyt maalit määrittävät voittajan. Siinä Peliitat oli terävämpi ja jätti työteliäämmän KOOVEEn pisteittä.

Avauserä:

Tunnustelevan alun jälkeen sai KOOVEE napattua hienoisen hallinnan ottelusta. Kiekkoa KOOVEE sai pidettyä hyökkäysaluella pitkiäkin jaksoja, varsinkin Okko Kangasniemi oli elementissään pyörittäessään vastustajia.

Kunnon maalintekopaikkoja ei KOOVEE kuitenkaan saanut kuin yhden aikaiseksi. Santeri Sillanpää pääsi ylivoimalla laukomaan suoraan syötöstä, mutta Riku Räihä isäntien maalilla ei ollut yllätettävissä.

Valmennus on moneen otteeseen varoitellut menettämästä kiekkoa keskialueella. Aina ei kuitenkaan pelaajat malta kiekkoa syvällepäätyyn laittaa, ja tällöin vastustajalle riiston yhteydessä avautuu mahdollisuus ylivoimahyökkäykseen. Tästä Peliitat antoi KOOVEElle oppitunnin, kun Konsta Jaakola pääsi iskemään avausosuman. Jaakolan tarkka rannelaukaus meni aivan takatolpan juureen, eikä Reima-Ville Roos pystynyt sitä estämään.

Toinen erä:

KOOVEE aloitti toisen erän vahvasti ja Peliitoillaoli vaikeuksia päästä omalta alueeltaan kiekon kanssa pois. Pyöritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaikka peräti 15 laukausta saatiin kohti isäntien maalia.

Kuten niin usein käy, niin altavastaajana ollut joukkue onnistuu hyödyntämään omat maalipaikkansa. Ensin Peliitat pääsi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi maalin edestä siirtymään kahden maalin johtoon Oskari Kuntosen toimesta.

Kolmannen osumansa kotijoukkue sai KOOVEEn merkkausvirheen johdosta, kun Markus Lahtinen oli jätetty aivan yksin b-pisteiden väliin. Lahtisen laukaus lirui Roosin varusteiden kautta kuin ilkkuen yli maaliviivan.

Kolmas erä:

Maalinälkäinen KOOVEE otti pelin ohjat heti haltuunsa ja pakotti vastustajan rikkomaan. Ylivoimalla vihdoin KOOVEE sai kuparisen rikottua, kun Markus Västilä laukoi kauden avausosumansa viivalta Samu Markkulan ja Kangasniemen syötöistä.

Kun hyökkääjät eivät tänään maalinteossa onnistuneet, niin puolustajien oli otettava vastuuta siitäkin. Toisen maalin laukoi kippari Jeremi Wehmas samalla sekunnilla,kun isäntien jäähy loppui. Tähän syöttöpisteet merkittiin Vili-Jesper Koivulalle ja Jami Hänniselle.

Loppukiri ei kuitenkaan tuottanut kaivattua tasoitusta. Peliitat sen sijaan kahdesti iskivät kiekon tyhjään KOOVEEn maaliin kaunistellen loppunumeroiksi 5-2. Ottelun ehdoton hahmo oli Peliittojen Riku Räihä, jonka 33 torjuntaan KOOVEE pysähtyi.

Yhteenveto:

Päävalmentaja Miikka Kuusela oli ottelun jälkeisessä C More:n haastattelussa luonnollisesti tyytymätön tulokseen. Hän myönsi KOOVEEn hallinneen kiekollista peliä, mutta jäi varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä kaipaamaan kiekottomien pelaajien röyhkeämpää maalille menemistä. Kolmannen erän ilmeeseen sekä varsinkin ylivoimapelin viivapeliin Kuusela oli tyytyväinen.

Ensi viikko on kolmen ottelun viikko. Tiistaina KOOVEE matkaa Kokkolaan Hermeksen vieraaksi ja perjantaina vuorossa on kivikova K-Espoo kotihallissaan. Peliviikko päättyy lauantaiseen kotioteluun, jossa Hakametsään saapuu vierailta Rovaniemeltä.