UPEA NOUSU KOTIVOITTOON!

KOOVEE – K-Vantaa 4-2 (0-1, 0-1, 4-0)

Ottelu alkoi isäntien suhteen murheellisesti, sillä vantaalaiset onnistuivat ensimmäisen minuutin aikana iskemään kiekon ohi Tomi Ristelin. Tämä hiukan lamaannuttikin KOOVEEn peliä, joka sai koneensa käyntiin oikeastaan vasta erän viidellä viimeisellä minuutilla. Kova yritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaikka Ville Saloranta pääsi läpiajostakin kokeilemaan maalintekoa.

Toinen erä alkoi myös murheellisesti, sillä sarjan maalikuningas Miro-Pekka Saarelainen pääsi ylivoimalla viemään vieraat jo kahden maalin johtoon. KOOVEE pystyi jälleen vyöryttämään hyökkäyksiään kohti vantaalaisten maalia, mutta viimeistelyssä ei oikein ollut onnea eikä tehokkuutta.

Kolmas erä näytti pitkään siltä, ettei isännät pysty maalia tekemään ja K-Vantaa puolusti järkevästi ja tehokkaasti. Ajassa 53.07 nähtiin kuitenkin isäntien avausmaali, kun Santeri Sillanpää iskee Julius Valtosen maalille toimittaman kiekon verkon perukoille. Reilu kaksi minuuttia tästä, ja Jesse Ahonen laukoo kiekon siniviivalta maalille, ja useamman pelaajan liike maalin edessä haittaa maalivahti Waltteri Ignatjewin näkyväisyyttä ja peli on jo tasan. Tämä sekoittaa lopullisesti vantaalaisten pasmat ja kun Joona Harjama joutuu heiltä rangaistusaitioon, aukee KOOVEElle mahdollisuus iskeä ylivoimalla. Jo pitkää harjoiteltu kuvio tuottaa vihdoin tulosta, Riku Sihvonen pääsee aivan vapaasti iskemään maalin takaa tulevan syötön ohi Ignatjewin. KOOVEE on siirtynyt neljässä ja puolessa minuutissa kahden maalin takaa maalin johtoon! K-Vantaa yrittää lopussa tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta illan sankari Santeri Sillanpää iskee illan toisen osumansa verkkoon ja viimeistelee loppulukemat 4-2.

K-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä ei ollut omiensa suoritukseen alkuunkaan tyytyväinen. ” Saatiin niin nopeasti ensimmäinen maali, että osa pelaajista vaan mietti miten päästä vähimmällä työmäärällä pelin loppuun. Ei oltaisi kyllä ansaittukaan voittoa tänään”, Mälkiä kommentoi. KOOVEEn Juha Pajuoja oli puolestaan erittäin tyytväinen joukkueensa vahvaan loppuun, muttei niin tyytyväinen alun tapahtumiin. ” Alussa pelattiin liikaa pystysuuntaan ja vantaalaiset puolustivat erittäin hyvin. Kolmanteen erään alettiin saada lyhyitä syöttöjä paremmin perille ja onnistuttiin tekemään riittävät maalit”, Hän totesi pelin jälkeen.