Uudeksi päävalmentajaksi valittiin Vesa Viitakoski

KOOVEE pestasi alkavalle kaudelle uudeksi päävalmentajaksi Vesa Viitakosken, joka neljä edellistä kautta valmensi Sveitsin kakkosliigan EHC Vispissä. Kotimaassa hän ehti ennen Sveitsiin lähtöä toimimaan sekä Ilveksen että HPK:n valmennustiimeissä.

KOOVEEn tarjoama mahdollisuus toimia päävalmentajana tuntui vallitsevissa olosuhteissa Viitakoskesta erittäin kiinnostavalta vaihtoehdolta. Ensimmäistä päävalmentajapestiään hän etsi ensin ulkomailta, mutta lopulta paras vaihtoehto löytyi Tampereelta. Vallitsevat olosuhteetkin hiukan helpottivat paluuta kotimaahan.

  • Kyllähän koronatilanne hiukan edesauttoi Suomeen palaamista, mutta ennen kaikkea halusin ehdottomasti päästä päävalmentajaksi ja keski-Euroopasta sitä ei sopivista sarjoista tuntunut löytyvän. En ollut kauhean kiinnostunut ensin Mestiksen joukkueiden tarjouksista, mutta KOOVEEn tapa mennä urheilullisuus edellä herätti mielenkiintoni. Lopulta KOOVEE oli se paras vaihtoehto minulle.

Mestiksen pelaajista suurin osa joko opiskelee tai käy palkkatöissä pelaamisen lisäksi. Tämä on KOOVEEssa huomioitu harjoitusaikojen suhteen, mikä miellytti myös Viitakoskea.

  • Kun kuulin, että KOOVEE treenaa aamuisin, niin se muutti tilanteen paljon mielenkiintoisammaksi. On totaalisen eri tilanne vaatia pelaajalta täyttä tekemistä aamulla, kuin iltapäivällä tai illalla koulun tai raskaan työpäivän päätteeksi. Jos olet ensin seitsemän tuntia ollut raksalla töissä, niin kyllä isoimmat mehut on miehestä siinä jo puristettu. Muutoinkin neuvotteluiden yhteydessä ilmi tulleet seikat vahvistivat sitä, että KOOVEE menee ehdottomasti urheilu edellä eteenpäin.

 

 

Tulevan kauden joukkueen rakentaminen on vielä alkuvaiheessa, mutta Viitakosken haluama pelitapa hiukan määrittää myös joukkueeseen haluttavia pelaajia.

  • Haluan KOOVEEn pelaavan todella aktiivista sekä luisteluvoimaista peliä. Lähdettäisiin omista nopeasti ylöspäin, karvattaisiin kovaa ja aggressiivisesti, hyökkääjienkin karvatessa etuperin luistellen. Tarkoitus ei ole kauheasti peruutella, Sveitsissä pelkkää träppiä haluava valmentaja ei kauaa saisi pallillaan istua, se ei vaan ole yleisöön menevää pelaamista. Alatalon Matti oli Sveitsissä minulle todella hyvä mentori ja hänen kanssaan toteutettiin sellaista kaksivaiheista pelaamista. Oltiin sitten kiekollisena tai kiekottomana, niin ensisijaisesti pyritään nopeaan ja aggressiiviseen pelaamiseen ja tietyissä tilanteissa vasta hidastetaan pelaamista. Tilanteiden lukemista ja niissä nopeiden ja oikeiden ratkaisujen tekemistä yritän pelaajille opettaa.

KOOVEE haluaa olla Mestiksen kärkipään joukkue tulevallakin kaudella. Tästä myös uusi päävalmentaja on mielissään. Joukkue rakennetaan pelaajakehitystä etusijalla pitäen, rahalla ei lähdetä joukkuetta rakentamaan.

  • Itselläni isona tavoitteena on auttaa pelaajia urallaan eteenpäin. Tietysti mitä enemmän yksittäiset pelaajat kehittyvät, sitä paremmin myös joukkue menestyy. Seuran tavoite on saavutettavissa parhaiten nimenomaan pelaajakehityksen kautta. Meillähän ei joukkuetta muutoinkaan rakenneta rahan avulla, vaan halutaan eteenpäin tosissaan haluavia pelaajia. Heitä on paljon antoisampaa valmentaakin, kun motivaatio on korkealla.

 

 

Kesän aikana ei KOOVEE harjoittele joukkueena, mutta pelaajat eivät silti lepää laakereillaan.

  • Meillä ei ole tarpeeksi sopimuspelaajia, jotta joukkueharjoittelu olisi tässä kohtaa järkevää. Osa vanhemmista pelaajista harjoittelee omatoimisesti ja osa pelaajista harjoittelee U20-joukkueen mukana. Siinä molemmat hyötyy, kun U20 saa sparraajia omiin harjoituksiinsa ja meidän nuoremmat pelaajat saavat ohjattua ja laadukasta harjoittelua.

Viitakoski haluaa olla myös mukana rakentamassa KOOVEEn pelaajapolkua, varsinkin kilpajoukkueiden osalta.

  • Edeltäjät täällä ovat tehneet hyvää työtä ja minä haluan sitä jatkaa. Tarkoitus on rakentaa sellainen sapluuna, jossa U16-, U18- ja U20-joukkueet ovat niin laadukkaasti valmennettuja, että motivoitunut pelaaja varmasti pystyy kehittymään. Eli vaikkei joku pelaaja ole vielä juniorina riittävän hyvä päästäkseen liigaseurojen joukkueisiin, niin hänellä on täitä tekemällä mahdollisuus kehittyä vielä meidän mukanamme. KOOVEE on ja tulee jatkossakin olemaan hyvä vaihtoehto kiekkoilevalle nuorelle.
Yksi asia on ainakin varma, huolto toimii jatkossakin!