Vesa Viitakoski rakentaa aktiivisesti liikkuvaa joukkuetta – oma pelaajarunko alkaa olemaan jo kasassa

Keskiviikkoaamuna Hakametsä 3-hallin jäällä hikoilivat KOOVEEn edustusjoukkueen pelaajat jo kolmatta päivää. Reilun 20 pelaajan ryhmää katseli kaukalosta uusi päävalmentaja Vesa Viitakoski, joka oli näkemäänsä tyytyväinen. Jäällä nähtiin myös NHL-kaukaloihin lähtevä Oskari Laaksonen, sekä eurooppalaisiin sarjoihin lähtevät Ville Korhonen sekä Jerry Laakso.

  • Meno näyttää oikein hyvältä. Vähän meidän ryhmämme on vielä kuin tilkkutäkki. On omia sopimuspelaajia, U20-pelaajia, try out-pelaajia sekä ulkomaan liigoihin lähteviä pelaajia. Nämä tuovat meille lisää vauhtia harjoituksiin ja toimivat esimerkkeinä nuoremmille pelaajille.
Buffalo Sabresin sopimuspelaaja Oskari Laaksonen harjoittelee KOOVEEn mukana

Aivan kaikki KOOVEEn omat pelaajat eivät vielä olleet paikalla. Siviilipuolen työtehtävät pitävät vielä kentällisen verran miehiä sivussa, mutta Vesku on tyytyväinen tulevaan rosteriin.

  • Muutama kokeneempi pelaaja on vielä tulossa, mutta heillä on vielä siviilipuolen juttuja kesken ja saapuvat vasta parin viikon päästä. Hyvä oma runko saadaan kasattua, sopivasti kokemusta ja nuorta innokkuutta. Tietysti myös yhteistyöseura Ilveksen kautta tulee muutama pelaaja, osa pidemmäksi aikaa ja osa vaan käymään. Kyllä 23.9. Mestiksen avaukseen mennessä ryhmä on jo kasassa.

Ennen Mestiksen alkua pelataan jälleen Suomen Cup. KOOVEE käyttää kilpailua hyväkseen harjoitusmielessä ja ajaa uutta pelitapaa sisään sekä etsii toimivia kokoonpanoja. Kuitenkin jokaista peliä KOOVEE lähtee aina voittamaan.

  • Aina lähdetään voittamaan, kun on peli, mutta kieltämättä cupin pelit palvelevat nyt harjoitusotteluina melko pitkälti. U20 SM-sarja alkaa syyskuun alussa ja meiltäkin menee muutama pelaaja vahvistamaan heitä kauden alkuun. Ilveksen pelaajien saatavuudesta ei ole vielä täyttä varmuutta cupin osalta, ja meilläkin on muutama pelaaja vielä try outillakin. Ihan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla emme siis vielä Suomen Cupin peleissä pelaa, ainakaan ensimmäisellä kierroksella.
Janne Seppäsellä oli hymy herkässä harjoituksissakin

Joukkue on nyt ensimmäistä viikkoa yhdessä, joten pelilliset asiat antavat vielä odotuttaa itseään. Fysiikka edellä joukkue on avausviikkoa käynyt läpi ja hiki on todellakin virrannut.

  • Kyllähän me aika pitkälti olemme menneet fysiikkapuoli edellä. Pojat ovat hikoilleet aika reippaasti, niin jäällä kuin oheisillakin. Ihan pieniä pelillisiä asioita alamme hiljalleen käymään läpi, mutta luistele-liiku-hikoile-hengästy on ollut ensimmäisen viikon teemana.

Kaukana ovat ne ajat, jolloin pelaajia ei uskaltanut jättää omatoimiselle harjoitusjaksolle ilman pelkoa kunnon heikentymisestä. Pelaajilla on kova halu kehittää itseään, sillä tavoitteet ovat kaikilla melkoisen korkealla.

  • Olen erittäin positiivisesti yllättynyt siitä motivaatiotasosta, mikä kaikista pelaajista huokuu. Pojat ovat omatoimijaksolla kyllä ahkeroineet kovasti, eivät ole kyllä laiskotelleet. Kaikki ovat hyvällä ilmeellä mukana, myös nämä ulkomaillelähtevät pelaajat. Nykypelaajat haluavat niin kovasti päästä eteenpäin, että haluavat pitää itsensä parhaassa mahdollisessa kunnossa kaiken aikaa. Ilman sitä ei menestystä tule, ei siihen aina tarvita valmentajaa selän taakse vaatimaan.
Eemeli Mäki keskittyi harjoituksiin tiukalla ilmeellä

Vesku haluaa KOOVEEn olevan luisteluvoimainen sekä aktiivinen joukkue, jonka peliä leimaa nopeus. Vuodet Sveitsissä avarsivat valmentajan ajatusmaailmaa ja kuviot ovat hyvin selvillä. KOOVEEn pelityyli on pelaajille mielekästä, sekä varmasti yleisölle.

  • Erittäin hyvin luisteleva, erittäin aktiivinen ja nopeaa kiekkoa pelaava KOOVEE nähdään Mestiksessä tällä kaudella. Nopea ei tarkoita pelkästään nopeaa lähtemistä omalta alueelta, vaan nopeita ratkaisuja tilanteet huomioiden. Alatalon Matti on toiminut viimeiset neljä vuotta loistavana mentorina, ja hänen kanssaan olemme paljon puhuneet kaksivaiheisesta pelistä. Aina kun mahdollista, niin lähdetään nopeasti eteenpäin ja karvataan aggressiivisesti, mutta aina on löydyttävä myös toinen vaihtoehto. Täytyy osata lukea peliä ja tietää milloin on viisaampaa lähteä kontrolloidummin tai karvattava maltillisemmin.

Tavoitellun pelitavan onnistuminen vaatii myös toimivaa joukkuepeliä. Pelikaveria on pystyttävä kaukalossa auttamaan monilla tavoilla, joista puhuminen on yksi merkittävä apukeino.

  • Sain Matilta loistavia harjoitteita, joilla saadaan näitä asioita ajettua harjoituksissa jo sisään. Vaatii pelaajilta paljon ja heidän on pystyttävä yhteistyökiekkoon. Puhetta täytyy myös saada kentälle enemmän, kaveria täytyy pystyä puheella auttamaan kaukalossa. Hyvin se on lähtenyt jo harjoituksissa toimimaan, mutta kyllä siinä vielä paljon kehitettävää on.

KOOVEEn ainoat harjoituspelit pelataan perjantaina 20.8. Nokialla, jossa isäntäjoukkue Pyryn lisäksi ovat pelaamassa TUTO sekä FPS. Pyry-KOOVEE alkaa klo 11 ja sijoitusottelu klo 16.30.

Turnauksen jälkeen pyörähtää käyntiin Suomen Cup, jonka otteluohjelma ei vielä ole tiedossa. Mestis alkaa torstaina 23.9. kotiottelulla Peliittoja vastaan. Ottelu alkaa klo 18.30 ja pelipaikkana Hakametsän jäähalli.