Vierasreissu alkoi tappiolla Hokille

Hokki – KOOVEE 5-1 (2-1, 2-0, 1-0)

KOOVEEn kahden Itä-Suomen vierasottelun kiertue alkoi murheellisesti, kun Kajaanin Hokki oli kotikentällään terävämpi. KOOVEE ei aivan saanut itsestään irti sitä, mitä voittoon olisi tarvittu. Joukkue jäi hiukan joka osa-alueella isäntiään vaisummaksi.

Avauserä:

Tasaisen avauserän tapahtumia hienokseltaan kotijoukkue hallitsi. Yhden alivoiman KOOVEE onnistui erän alussa hoitamaan tyylikkäästi, mutta tasaviisikoin isännät pääsivät lopulta rankaisemaan. Hokin aggressiivinen karvaus tuotti KOOVEElle ongelmia pelin avauksissa ja kiekonmenetyksestä omalla alueella pääsi Mikko-Matti Paakkola rankaisemaan.

Toisen osumansa Hokki onnistui tekemään vain minuutti edellisestä, kun Oskari Siiki ohjasi maalin edestä siniviivalaukauksen ohi torjuntavuorossa olleen Reima-Ville Roosin. Osumaa tarkisteltiin kuvanauhoiltakin, mutta lopulta myös hyväksyttiin.

KOOVEE pääsi kavennusosuman iskemään reilu minuutti ennen erätaukoa. Jakub Kos ja Ville Nieminen petasivat paikan Perttu Aholle, joka täräytti suoraan nappisyötöstä kiekon verkon perukoille.

Toinen erä:

Toisessa erässä KOOVEEn kohtaloksi nousivat jäähyt, joita joukkueelle tuomittiin peräti neljä kappaletta. Kaksi ensimmäistä joukkue vielä kesti, mutta kolmannen jäähyn aikana Hokki onnistui maalinteossa. Arttu Lausniemi laukoi maskin takaa ja vei kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon.

Kaksi minuuttia ennen taukoa iski kotijoukkue jälleen. Kasperi Heinänen pääsi hiukan onnekkaastikin ohjaamaan maalille toimitetun kiekon ohi Roosin. Erä oli selvästi Hokin hallintaa, mitä toki nuo ylivoimatkin avittivat.

Kolmas erä:

KOOVEE sai kehiteltyä jonkinmoista loppukiriä, mutta ei kuitenkaan pystynyt enää maalia tekemään. Hokki pystyi paremmin pitkiä hyökkäyksiä tekemään ja näin kellosta sekunteja pois pelaamaan.

Kertaalleen pääsi Hokki vielä maalia juhlimaan, kun Ville-Valtteri Mustosen tarkka rannelaukaus ylänurkkaan katkaisi viimeisetkin toivonrippeet KOOVEEn pisteille pääsystä.

Koutsin kommentit:

Päävalmentaja Miikka Kuusela ei omiensa esityksiinsä tyytyväinen ollut. “Oli heikko esitys. Emme olleet valmiita ja suunnitelma jäähyttömästä pelistä ei toteutunut. Selittelyt ei nyt auta, Hokki oli vaan parempi tänään”, oli Kuuselan ensianalyysi C Moren haastattelussa pelin jälkeen.

Huomenna KOOVEE kohtaa Iisalmella IPK:n, jossa on odotettavissa vielä tämän iltaista kovempi vastustaja. “Nyt pureskellaan tämä peli, palautellaan ja yövytään täällä Kajaanissa. Aamulla kohti Iisalmea, jossa meidän täytyy olla selkeästi valmiimpia pelin alkuun ja kamppailemaan pienessä askissa”, löysi Kuusela eväiksi huomiseen kohtaamiseen.