Viikkoraportti: Sarjakärkenä jatketaan,tällä viikolla ainoastaan vieraspelejä

Tampereen KOOVEE aloitti viime viikon kärkiottelulla TUTO:a vastaan. Tasaisessa otteluss toimi KOOVEE:n viisikkopeli paremmin ja voitto tuli lopulta 4-1-lukemin. Ottelussa tehot 1+1 iskivät sekä Miro Nalli että Eetu Päkkilä. Voiton takuumiehenä oli myös loistavasti torjunut Kristian Tamminen.

Kristian Tamminen valppaana maalillaan. Kuva: Jarno Hietanen

Perjantaina oli vuorossa vierasottelu Heinolassa Peliittojen vierana. Isännät karkasivat ensin 2-0 -johtoon, mutta KOOVEE oli päättänyt napata kauden ensimmäisen vierasvoittonsa. Nuori Roby Järventie teki kaksi maalia ja oli yhdessä maalivahti Eetu Mäkiemen kanssa joukkueen sankareita.

Roby Järventie oli liekeissä Heinolassa. Kuva: Jarno Hietanen

Sunnuntaina pelattiin jälleen Hakametsässä, kun koko perheen Lastenpäivän vieraaksi luisteli RoKi. Rovaniemeläiset pelasivat jo kolmantena peräkkäisenä päivänä, joten heidän oletettiin olevan jo väsyneitä. KOOVEE hallitsi peliä, mutta RoKi:n puolustus taisteli pystyi pitkään pitämään isännät nollilla. Isännät onnistuivat päätöserässä Miika Heikkilän maalilla siirtymään 1-0 -johtoon, mutta joukkue onnistuisi lopun hölmöilyyllän antamaan vieraiden tasoittaa peli. Lopulta RoKi onnistui lisäpisteen nappaamaan jatkoajan maalillaan.

Miika Heikkilä tuuletti avausmaalia. Kuva: Jarno Hietanen

Alkanut viikko tuo tullessaan kaksi vierasottelua. Joukkue lähtee Itä-Suomen kierrokselle kohdaten ensin perjantaina SaPKo:n Savonlinnassa ja lauantaina vuorossa on Jokipojat Joensuussa. SaPKo:han kohdattiin jo kotona, jolloin KOOVEE nappasi hienon 7-3 -voiton. SaPKo lukeutuu yhdeksi Mestiksen kärkijoukkueeksi, mutta on aloittanut kauden hiukan epätasaisesti. Tällä hetkellä sarjataulossa viidentenä majalieva SaPKo on KOOVEE:ta neljä pistettä jäljessä yhden ottelun enemmän pelanneena. Savonlinnalaisten Matias Lainio johtaa Mestiksen pistepörssiä tehoilla 2+10=12 ja Juuso Forsström on seitsemäntenä tehoin 4+4=8. Ottelua kannattaa seurata Ruutu+ -palvelusta perjantaina, alkamisaika normaali klo 18.30.

Pistepörssin kärkimies Matias Lainio

Lauantaina kohdattava Jokipojat on puolestaan sarjataulukon hännillä. Joukkue metsästää vielä kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan jaon varmasti nälkäinen ja vaarallinen kohdattava kotonaan. Isännät saavat vielä tuohon otteluun lisäetua siitä, että pääsevät viikon ensimmäiseen otteluunsa viikon levänneenä. Jokipojat ovat kärsineet viimeistelyongelmista ja heidän tehokkaimmilla pelaajillaan Terry Andilla ja Esa Lehikoisella onkin vaatimattomat 3+1 -tehot. Maalivahti Kasperi Kotkaniemi puolestaan lukeutuu Mestiksen kärkipään maalivahteihin tilastojensa perusteella. Ruutu+ -kanavilta tämänkin ottelun näkee ja kiekko putoaa jäähän klo 17.00.

Kasperi Kotkaniemen pikkuveli Jesperi pelaa NHL:n Montreal Canadiensissa

Erittäin hyvää alkanutta koululaisten syyslomaa toivottaa koko KOOVEE:n organisaatio! Nähdään Hakametsässä jälleen keskiviikkona 30.10.