Viikon ohjelmassa vierailu iloiseen Itä-Suomeen

Neljän ottelun voittoputkesta nauttiva KOOVEE hakee putkelleen jatkoa tällä viikolla pelkästään vieraspeleistä. Suuntana on aina iloinen Itä-Suomi, jossa vastustajat ovat järjestään haastavia ja kotiyleisönsä äänekkäästi tukemia. Ensimmäisenä vastassa on IPK, joka perjantaina isännöi KOOVEEta Iisalmella ja lauantaina puolestaan Joensuussa Kiekko-Pojat.

Vuonna 1966 perustettu IPK pelaa kotiottelunsa Iisalmella Kankaan jäähallissa, jota paikalliset kutsuvat Montuksi. Reilun 1300 katsojaa vetävä halli toimii joukkueelle kuudentena kenttäpelaajana hyvinkin usein. Kannustus on intohimoista ja äänekästä ja perjantai-ilta vielä nostattaa tunnelmaa.

IPK on viime aikoina ollut hurjassa vireessä ja on noussut sarjakakkoseksi ohittaen Ketterän. Heillä on takanaan peräti 12 ottelun pisteputki, joista kymmenen voittoa ja tappiot tulleet sekä jatkoajalla ja voittomaalikilpailussa.

Lauantaisen isännän Kiekko-Poikien omistajapohja vaihtui vuonna 2020, jolloin nykyinen nimi otettiin käytäntöön. Seura varsinaisesti on perustettu 1960, jolloin Joensuun kiekko-Pojat aloitti taipaleensa JoKP-lyhennettä käyttäen. Tuolla nimellä joukkue pyörähti SM-Liigassakin pariin otteeseen. Joensuulaisten kotihalliin PKS Areenaan mahtuu jopa yli 4000 katsojaa.

Kovavireinen isäntä KOOVEEta odottaa Joensuussakin, sillä heilläkin on kahdeksan ottelun mittainen pisteputki takanaan. Siihen mahtuu neljä kolmen ja kaksi kahden pisteen voiitoa ja kaksi kertaa on jäänyt ainoastaan yksi piste plakkariin.

Kovasti on siis putkia katkolla viikonlopun otteluissa. Me tietysti toivomme, että putkista lyhyin jatkaisi kasvuaan ja Tampereelle matkaisi kuusi pistettä. KOOVEEn pelaaminen on parantunut peli peliltä ja alkaa lähennellä sitä tasoa, mitä joukkueelta on odotettukin.

Viihdyttävää ja vauhdikasta jääkiekkoa pääsee kotisihvilta kätevästi seuraamaan C Moren kautta. Hakametsässä pelataan vielä kerran ennen joulua, kun Kiekko-Pojat saapuu vielä kertaalleen vierailulletorstaina 15.12. Varaa paikkasi tuohon otteluun hankkimalla liput ennakkoon: https://www.lippu.fi/artist/koovee/