Viimeisetkin sopimukset julki – KOOVEE valmis kamppailemaan mestaruudesta

Kuten yhteistyökumppanimme Aamulehti alkuviikosta kertoi, vahvistui KOOVEEn joukkue ennen lomille lähtöä vielä neljällä kovalla vahvistuksella. Paluumuuttajana puolustukseen saapui Miro Hovinen ja uusina pelaajina hyökkäyspään virtuoosit Samu Markkula ja Okko Kangasniemi sekä kiekollinen puolustaja Oskari Kantola.

Miro Hovinen

30-vuotias Miro palaa takaisin KOOVEEseen yhden Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen. Pääkaupunkiseudulla kiekko-oppinsa saanut jykevä puolustaja on urallaan ehtinyt pelata Liigassakin 64 ottelua Ilveksen ja Pelicansin riveissä. Rajojen ulkopuolella Miro ollaan nähty Ruotsin lisäksi Puolassa sekä Unkarissa.

Miron vahvuudet ovat nimenomaan puolustuspelissä. Raamikas puolustaja pitää huolen siitä, että omalla maalivahdilla on tilaa ja aikaa sulkea kiekot haltuunsa. Siviilissä hän on enemmänkin lempeä jätti, mutta pelipaita päällä lempeys tipahtaa kylläkin pois.

Samu Markkula

28-vuotias jyväskyläläinen Samu on vihdoin täydessä pelikunnossa. Kaksi edellistä kautta, Ranskassa ja Ruotsissa, menivät häneltä suurimmaksi osaksi penkin alle sairastelun vuoksi. Miehen pitäisi kuitenkin nyt olla siinä kunnossa, että hän on valmis hätyyttelemään Mestiksen piste-ennätystään kaudelta 2018-19. Tuolloin Samu iski hurjat 19+47 tehot 49 ottelussa!

Juniorimaajoukkueet tulivat lahjakkaalle Samulle tutuksi ja hän pelasikin sekä U17- että U18-kisoissa Suomea edustaen. Mitalikaapista löytyy mm. U20 Suomen mestaruus JYP:n riveissä kaudelta 2010-11. Samulle on varattuna rooli tuloksentekoketjusta ja hänen nimensä tullaan takuulla löytämään pistepörssin kärkisijoilta.

OKKO KANGASNIEMI

Vantaalla syntynyt 22-vuotias Okko on juniorivuotensa pelannut suurimmaksi osaksi pääkaupunkiseudulla K-Kissojen, K-Vantaan sekä HIFK:n juniorijoukkueissa, viimeiset kaksi kautta tosin TUTO:ssa ja SaiPa:ssa. Kaudella 2017-18 hän oli mukana voittamassa U18-Suomen mestaruutta HIFK:n riveissä.  Isoveljensä Iikka pelaa Pelicansin liigajoukkueen riveissä.

Viime kaudella Okko latoi SaiPa:n U20-joukkueessa hurjat tehot. 36 ottelussa 18 maalia ja peräti 35 syöttöä kertovat nuoren miehen kiekollisista taidoista. Kahdelta viime kaudelta häneltä löytyy tehoja myös Mestiksestä, TUTO:n riveissä 25 ottelua kaikkiaan ja niissä tehot 4+13, joista 1+4 tehot hän iski neljässä pelissään KOOVEEta vastaan. Häneltä on lupa odottaa todellista läpimurtoa tältä kaudelta.

OSKARI KANTOLA

Osku on 23-vuotias Kiekko-Laserin kasvatti, joka tuo KOOVEEn hyökkäyspeliin uusia ulottuvuuksia. Huikean kiekollisen puolustajan potentiaalin omaava Osku iski viime kaudella RoKi:ssa tehot 6+14 ja on nyt valmis tuplaamaan nuo luvut. Kärppien U20-joukkueen mukana hän oli kertaalleen sekä voittamassa että häviämässä finaalisarjaa.

Aikuisten sarjoissa hän on ehtinyt edustaa Hermestä, Hokkia sekä RoKi:a ennen KOOVEEseen saapumistaan. Oskulle on luvassa melkoisen paljon peliminuutteja varsinkin ylivoimalla, sillä nuoren miehen vahvuuksiin kuuluu kiekollisen osaamisen lisäksi todella sulava liikkuminen jäällä.

KOOVEE TULEE KOVEMPANA KUIN KOSKAAN

KOOVEElla on nyt kasassa 22 sopimuspelaajaa, ja nimilista on vaikuttava. Yhteistyöseura Ilvekseltä saattaa pelaajia saapua lainalle, mutta joukkueen oma rosteri takaa sen, että kilpailukykyä löytyy vaikkei liigalainoja tulisikaan. Valmennuksesta vastaa edelleen Miikka Kuusela, jonka valmennusfilosofiaan KOOVEEn nykyinen joukkue sopii kuin nenä päähän. Yhdessä Nils Hagmanin ja Pekka Korhosen kanssa heillä on taitava, nälkäinen sekä motivoinut joukkue valmennettavanaan.