VOITTOPUTKEA JATKAMAAN JOENSUUHUN

KOOVEE ei missään nimessä ole luovuttanut taistelua kymppipaikasta sekä suorasta säilymisestä. Oman energisen pelinsä jälleen kuntoon saanut Dynamo iskee tänään sarjassa viidentenä majailevaa Jokipoikia vastaan.

Eilen Iisalmessa KOOVEE pääsi mukavasta makselemaan kalavelkojaan ja otti ansaitun voiton isännistään. Joukkue oli parantanut paitsi liikkumistaan, niin myös tehokkuuttaan roimasti. Silloin kun KOOVEE pystyy omaa peliään pelaamaan, pystyy se myös kenet tahansa tässä sarjassa kaatamaan.

Uusittu ykkösketju oli eilen huikeassa vireessä. Vili-Jesper Koivula -Sami Tamminen-Julius Valtonen iski eilen viidesti ja pystyi luomaan läpi ottelun vaarallisia tilanteita IPK:n maalille. Muidenkin ketjujen pelissä näkyi selviä piristymisen merkkejä ja varsinkin Ville Saloranta oli tuttuun tapaan tehokas. KOOVEE onnistui monta kertaa nopeilla suunnanmuutoksilla pääsemään ylivoimahyökkäyksiin ja tuota tarvitaan kyllä tänäänkin. Kapteeni Ville Lehtonen on tänään sivussa pelikiellon vuoksi. Nelosketjussa on kaksi puolustaaj Jesse Hurmeen rinnalla.

Puolustuspelaaminen onnistui myös erinomaisesti ja varsinkin alivoimalla KOOVEE pystyi pitämään vastustajan poissa maalintekopaikoilta. Erno Hopposen paluu sairastuvalta toi mukanaan paitsi kiekollista taitavuutta, myös kovuutta maalinedustalle. Maalivahtipelaamisessa KOOVEElla ei ole ongelmaa, Tomi Risteli oli eilenkin jälleen loistavalla torjuntavireellä liikkeellä.

Jokipojat kamppailee kotiedusta playoff-peleihin ja hamuaa luonnollisesti lisäpisteitä kotiyleisönsä edessä. Isännillä ei eilen ollut peliä, vaan pääsee levänneenä iskemään KOOVEEn kimppuun. Keskiviikkona Jokipojat onnistui kotonaan ottamaan jatkoaikavoiton KeuPa HT:stä

Joensuulaisten hyökkäyskalusto on suhteellisen vaarallinen, joten KOOVEEn puolustukselle on luvassa hikinen iltapäivä. Varsinkin kultakypärä, ja keskiviikkonakin maalin tehnyt Joonas Larinmaa on syytä ottaa erikoistarkkailuun. Jokipojat pelaavat varsinkin kotonaan melko hyökkäysvoittoisesti ja satsaavat varsinkin ottelun alkuun. Ensiminuutit ovatkin tänään avainasemassa.

Hyökkäysvoittoinen pelitapa antaa usein vastustajalle mahdollisuuden vastahyökkäyksiin ja tähän on KOOVEEnkin syytä iskeä. Maalivahti Niilo Halonen on sarjan parhaita maalivahteja, mutta mikäli KOOVEE pystyy tänään nopeita vastahyökkäyksiään luomaan, ei hänkään kaikkia saa torjuttua,

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kolmasti. KOOVEE voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen, mutta Jokipojat ovat voittaneet kaksi seuraavaa.

 

KOOVEEn edelliset ottelut

Jokipoikien edelliset ottelut

Edelliset keskinäiset ottelut

IPK –KOOVEE 3 – 6

Jokipojat – KeuPa HT 3 – 2 ja

KOOVEE – Jokipojat 3 – 8

TUTO – KOOVEE 6 -3

Jokipojat – SaPKo 1 – 4

Jokipojat – KOOVEE 4 – 1

KOOVEE – IPK 1 – 7

Jokipojat – LeKi 4 – 5 vl

KOOVEE – Jokipojat 5 – 3

KiVa – KOOVEE 2 – 1 ja

SaPKo – Jokipojat 5 – 6 vl

 

LeKi – KOOVEE 6 – 1

Jokipojat – KiVa 4 – 5 ja

 

 

KOOVEEn pistekärki

Jokipoikien pistekärki

Vili-Jesper Koivula 22 + 15 = 37

Joonas Larinmaa 20 + 21 = 41

Ville Saloranta 16 + 17 = 33

Miro Väänänen 15 + 18 = 33

Erik Ahopelto 5 + 20 = 25

Janne Väyrynen 15 + 15 = 30

Julius Valtonen 9 + 13 = 22

Tatu Kokkola 16 + 12 = 28

Niki Huovinen 7 + 11 = 18

Toni Leinonen 10 + 18 = 28

 

Seuraa heitä:

Sami Tamminen, KOOVEE: Koko ykkösketjun lailla hurjassa vireessä, taiturimaiset syötöt ja ovela laukaus

Riku Sihvonen, KOOVEE: Vahva vääntäjä, terävä laukaus, iskee usein ylivoimalla

Ville Järvinen, KOOVEE: Päässyt jo hyvin pelituntumaan, vahvaa peruspelaamista

Joonas Larinmaa, Jokipojat: Taitava ja tehokas hyökkääjä

Tatu Kokkola, Jokipojat: Kahdensuunnan sentteri, tehokas maalintekijä samalla

Lauri Huhdanpää, Jokipojat: Tamperelaislähtöinen hyökkääjä löytänyt roolinsa jarruketjusta

 

Veikkauksen kertoimet:

1 – 1,32

X – 5,80

2 – 5,90

Jälleen on kertoimissa katsottu pelkästään sarjataulukkoa, tosin melkoisen onnistuneesti. Kotijoukkueen motivaatio on korkealla ja KOOVEElla rasitteena eilinen peli painamassa pohkeessa. Jokipoikien pelit päätyvät suhteellisen usein jatkoajalle, joten olisiko ristin paikka peleihin tänään?

 

 

Ottelu pelataan Joensuun PKS Areenalla klo 17:00 alkaen.

Katsottavissa Elisa Viihde Sport 2-kanavalta. Lähetys alkaa klo 16:50

Seuraava kotiottelu KOOVEElla on lauantaina 2.3. klo 15 Haka 2:ssa sarjakärki Hermestä vastaan

Liput ennakkoon täältä: https://www.seat4.me/tapahtuma/koovee/koovee-hermes-2019

Tervetuloa kannustamaan KOOVEE silloin kotivoittoon!