Vuoden avausotteluun vieraita Kajaanista

KOOVEEn vuoden 2023 ensimmäiseen otteluun saapuu vieraaksi Kajaanin Hokki, joka ehti jo tiistaina korkata uuden vuoden voittamalla kotonaan FPS:n. KOOVEE puolestaan starttaa tähän vuoteen allaan maukkaat tuplavoitot KeuPa HT:sta viime vuoden viimeiseltä viikolta.

Loukkaantumisista kärsinyt Hokki on sarjassa sijalla 11, kuusi pistettä perässä viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävää TUTO:a. Hokki on päässyt todella kovaan vireeseen joulukuun puolenvälin jälkeen, jolloin se katkaisi kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa. Tiistainen voitto oli joukkueelle jo viides perättäinen.

Hokki on ollut vahva varsinkin ylivoimalla, jossa Mestiksen toiseksi tehokkain ylivoima on onnistunut 26,26% tarkkuudella. Alivoima puolestaan on sarjan heikointa, sillä siinä onnistumisprosentti on ainoastaan 65,09%. Heikko alivoima näkyy myös siinä, että Hokilla on eniten päästettyjä maaleja, vaikka on pelannut vähemmän otteluita kuin moni muu.

Kajaanilaisten tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Tuomas Komulainen (6+22) sekä lokakuussa Itävallasta palannut Oskari Siiki (11+7). Tällä viikolla Hokki nappasi Joensuusta 22-vuotiaan Julius Korjuksen (2+2) paikkaamaan useita loukkaantumisia. Maalivahdeista Patrik Koivisto (87,73%) on pelannut 2/3 otteluista ja häntä on välillä tuurannut Alex Mäkelä (86,09%).

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kahdesti, Hokin voittaessa molemmat kamppailut. Viime kaudella Hokki vei keskinäiset ottelut 3-1, joten haastava vastustaja kajaanilaisryhmä on KOOVEElle ollut.

KOOVEE on sarjassa tällä hetkellä seitsemäntenä. Eroa kuudentena olevaan Hermekseen on ainoastaan kaksi pistettä. Runkosarjan kuusi parastahan pääsevät suoraan pudotuspeleihin, kun sijat 7-10 pelaavat villikorttikierroksen päästäkseen varsinaisiin pudotuspeleihin.

KOOVEEn tehokkaimmat pelaajat löytyvät ykkösketjusta, jossa Okko Kangasniemi (3+23), Samu Markkula (12+11) sekä Santtu Hakanen (6+12) muodostavat yhden sarjan tehokkaimmista ketjuista. Maalivahdeista puolet peleistä on pelannut Samu Pakarinen (92,07%), Verneri Virtanen (89,58%) ja Reima-Ville Roos (89.29%) ovat paikanneet tarvittaessa. Kolmesti on maalilla nähty myös Ilveksen Jakub Malek (89.71%).

KOOVEEn ylivoimapelaaminen parantuu peli peliltä, mutta onnistumisprosentti 18,39% oikeuttaa vasta sijalle 11 ylivoimatilastossa. Alivoimalla puolestaan 79,28% onnistuminen oikeuttaa viidenteen sijaan.

Mielenkiintoisen jännittävällä ottelulla pyörähtää siis Mestis Tampereella jälleen käyntiin. Kumman voittoputki jatkuu? Onnistuuko KOOVEE ottamaan kauden avausvoiton Hokista? Pitääkö erikoistilannetilastot kutinsa myös illan ottelussa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen saapumalla Hakametsään halliin. Ottelu alkaa klo 18.30 ja ovet ravintolamaailmoineen jo klo 17.30.

Tervetuloa kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!