Vuoden viimeiseen kotiotteluun Peliitat vieraaksi

Joulun herkut on nyt syöty ja ehditty harjoituksissa jo sulatellakin eli kaikki on valmista pelien jatkumisen suhteen. Vuosi päättyy KOOVEEn osalta back-to-back -otteluihin Peliittoja vastaan. Tänään kamppaillaan Hakametsässä ja heti huomenna puolestaan Heinolassa.

Molemmat joukkueet löytyvät tällä hetkellä Mestiksen sarjataulukon häntäpäästä, joten odotettavissa on tasainen vääntö tärkeistä pisteistä. Karsintaviivan yläpuolelle pääseminen on molemmilla joukkueilla mielessä eikä kumpikaan halua jäädä missään nimessä pisteittä.

Peliitat saapuvat Hakametsään kahden tappion putkessa. Joukkue hävisi niukasti sekä RoKi:lle että KeuPa HT:lle voitettuaan sitä ennen Kiekko-Pojat voittomaalikilpailussa kotonaan. Heidän pisterohmuinaan ovat toimineet tulokkaiden pistepörssiä johtava Juuso Heikkilä (12+9) ja venäläinen Sergey Popov (10+10). Maalisuulla on useimmiten torjunut Oskari Parviainen (91.05%).

Erikoistilannepelaamisessa Peliitat on ollut tasaviisikoin pelaamista parempi, sillä ylivoima on ollut Mestiksen kolmanneksi tehokkainta (27.06%) ja alivoimakin on sujunut kuudenneksi parhaiten (80.00%). Kauden edellinen keskinäinen kohtaaminen päättyi syyskuussa Hakametsässä vieraiden 1-4 voittoon ja viime kaudella Peliitat voitti molemmat kohtaamiset. KOOVEE on edellisen kerran pystynyt Peliitat voittamaan 12.1. 2020, jolloin Markus Västilän jatkoaikamaalilla tuo voitto saavutettiin.

KOOVEE puolestaan lähtee otteluun voitto taskussaan, sillä ennen taukoa kaatui RoKi hienosti kotikaukalossa 4-1. Sitä edelsi tappio TUTO:lle ja voitto K-Espoosta. KOOVEEn tähtäimessä on edelleen pääsy pudotuspeleihin, joten Peliitoista pitäisi pystyä voitto ottamaan sekä kotona että vieraissa. KOOVEEnkin tehokkain pelaaja on ollut nuori tulokaspelaaja, sillä huippulahjakas Jani Nyman on kerännyt tehot 10+9 ainoastaan 18 pelaamassaan ottelussa. Ruotsiin siirtynyt Juho Liuksiala (5+8) on vielä toisena, mutta vahvaan vireeseen päässyt Eppu Varjamo (3+10) ohittanee hänet jo tänään. Tolppien välissä on useimmin Joonas Valtonen esittänyt torjuntojaan (89.71%). Tänään tosin maalinsuulla saatetaan nähdä Tapparasta lainalle saapuva Kari Piiroinen.

Erikoistilanteet ovat olleet KOOVEElle haastavia jo pitkään. Hurjan alkukauden jälkeen on ylivoiman onnistumisprosentti enää 16.13%, millä joukkue on vasta sijalla 11. Alivoimatilastossa KOOVEE on toiseksi viimeisenä, onnistumisprosentti vajaalukuisena on ainoastaan 71.08%. Tosin ennen joulutaukoa joukkue paransi pelaamistaan molemmissa kategorioissa, joten nousua on lupa odottaa jatkossakin.

Puolustaja Karri Aho on Suomen U20-maajoukkueen mukana metsästämässä kultaa Kanadassa. Uusina kasvoina KOOVEEn paidassa nähtäneen ainakin Ilveksen U20-joukkueesta hyökkääjä Verneri Metsänen sekä puolustaja Kalle Hällfors. Tapparasta lainalle saadaan puolustaja Saku Salminen, joka esiintyi jo toissa kaudella KOOVEEssa kolmen ottelun verran. Tällä kaudella hän on jo ehtinyt pelaamaan KOOVEEta vastaan K-Vantaan riveissä.

Ottelu alkaa klo 18.30, mutta valitettavasti emme saa lainkaan ottaa yleisöä halliin. Ottelun seuranta jää C More:n palvelun kautta katsottavaksi, suorana ja asiantuntevasti selostettuna tietenkin.