Yhden ottelun viikko – Hermes Hakametsään lauantaina

Täydellisen kuuden pisteen viikon jälkeen olisi ehkä toivonut tälle viikolle useampaa kuin yhtä peliä, mutta toisaalta on hyvä viettää hyvä harjoitusviikkokin välissä. Eiköhän hyvä pelivire säily joka tapauksessa.

Viikon ainoa ottelu pelataan Hakametsässä lauantaina klo 17, kun Kokkolan Hermes saapuu vierailulle. Kliseinen kuuden pisteen ottelu on luvassa, sillä Hermes on yhdessä Kiekko-Poikien kanssa KOOVEEta kolme pistettä edellä sijoilla viisi ja kuusi. Nuo sijat oikeuttavat suoraan pudotuspelipaikkaan, jota kahdeksantena oleva KOOVEE metsästää. Väliin mahtuu vielä K-Vantaa, joka on meitä pisteen edellä.

Hermes on perustettu 1953, kun kokkolalaiset jääkiekkoseurat GBK ja KPV yhdistivät toimintansa kiekkoilun osalta. Hermes on Kiekko-Poikien kanssa neljänneksi vanhin seura Mestiksessä, edellään ainoastaan KOOVEE (1929), TUTO (1929) ja FPS (1931). Hermes on myös SM-sarjassa pelannut kaksi kautta kausina 1960 sekä 1967.

Mestiksessä Hermes on saavuttanut yhden hopean (2021) ja kaksi pronssia (2001 ja 2004). Mestiksen edeltäjässä Fazer-liigassa tuli myös kertaalleen hopeaa (1998). Seurassa on vuosien varrella pelannut useita sittemmin nousseita NHL-pelaajia, kuten Niklas Bäckström ja Leo Komarov.

Viihdyttävää ja vauhdikasta kamppailua kannattaa saapua paikan päälle seuraamaan. Ottelu pyörähtää käyntiin klo 17 ja hallin ovet ravintolamaailmoineen jo tuntia ennen. Liput kannattaa hankkia ennakkoon osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/koovee/