KOOVEEn taistelu ei riittänyt – Kausi päättyi kotitappioon

KOOVEE – JoKP 3-6 (1-3,1-1,1-2)

Lähtökohdat otteluun olivat selkeät, KOOVEE tarvitsi voiton siirtääkseen ratkaisua tiistaille ja Outokumpuun. Vaisuhko avauserä kävi kuitenkin kalliiksi, eikä vieraiden johtoa saatu kovasta taistelusta huolimatta kurottua kiinni.

Erä 1:

JoKP aloitti ottelun todella terävästi ja sai painettua pelin KOOVEEn kenttäpäätyyn. Avausmaalin joensuulaiset iskivät reilun kolmen peliminuutin jälkeen Kim Niemisen siirtäessä vieraat johtoon.

Toisen maalinsa vieraat tekivät hiukan erän puolen välin jälkeen, tällä kertaa asialla oli Eppu Karuvaara. KOOVEEkin pääsi maalin makuun iskemällä todella hienon kuvion päätteeksi kavennus. Jere Kivimäki viimeisteli Samuli Vainionpään ja Kalle Hällforsin upeasta esityöstä.

JoKP kuitenkin rankaisi vielä kerran, kun Patrick Isiguzo siirsi vieraat uudelleen kahden maalin johtoon. Maalivahtien torjunnat Verneri Virtanen 13 ja Eemil Vinni 1 kertovat pitkälti erän tapahtumista.

Erä 2:

Erätauolla ihmeteltiin hieman hallissa leijuvaa savun hajua, “syyllinen” oli kuitenkin läheisestä omakotitalon savupiipusta hallin ilmastointiin leijaillut savu. Itse ottelussa KOOVEE oli nyt huomattavasti avauserää terävämpi ja hallitsikin tapahtumia.

Ottelun ensimmäinen rangaistus vihellettiin KOOVEElle, joka kuitenkin kesti alivoiman tyylikkäästi. Maalinteossa onnistuikin ensimmäisenä kotijoukkue, kun Nikolai Hakala kavensi tilanteeksi 2-3 Kivimäen ja Vainionpään syötöistä.

Toisellekin tauolle siirryttiin kuitenkin vieraisden kahden maalin johdossa, kun Miska Hattunen rankaisi isäntiä erän loppupuolella.

Erä 3:

Raivoisasti takaa-ajoon lähtenyt KOOVEE painoi peliä kohti vieraiden päätyä ja tulosta syntyikin reilun kuuden minuutin jälkeen. Kapteeni Samu Markkula ohjasi läheltä kiekon aivan maalin kattoon Elias Ruusun ja Otto Heinosen esityöstä.

Eppu Karuvaara kaatoi kuitenkin kylmää vetää KOOVEEn niskaan ja vei vieraat uudelleen kahden maalin johtoon. Tämä ei kuitenkaan lopettanut KOOVEEn taistelua.

Neljä ja puoli minuuttia ennen loppua KOOVEE otti Virtasen maaliltaan ja haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Kovan pyörityksen joukkue saikin aikaan, mutta tolppaa lähemmäksi ei kiekkoa saatu toimitettua.

Karuvaara pääsi vielä kaunistelemaan loppunumeroita ja merkkauttamaan itselleen hattutempun iskemällä kiekon lopulta tyhjään maaliin.