Kuriton KOOVEE kärsi kotitappion

KOOVEE kärsi jo toisen jatkoaikatappion kotonaan, kun Roki otti kaksi pistettä matkaansa 3-4 voitolla. KOOVEElla oli hyvät mahdollisuudet voittaa peli, mutta joukkue pelasi kurittomasti ja sortui useisiin jäähyihin. Eräänlainen saavutus oli ottaa toisessa erässä peräti kolme jäähyä väärästä vaihdosta!

Ottelun alku oli erittäin vauhdikas ja tilanteet soljuivat päästä päähän hurjalla vauhdilla. Molemmat joukkueet onnistuivat avauserässä kahdesti maalinteossa ja torjuntoja riitti molemmille maalivahdille reilusti toistakymmentä.

Toinen erä meni ihmetellessä KOOVEEn sekoilua noiden vaihtojen kanssa, mutta RoKi ei ylivoimistaan saanut ratkaisuja tehtyä. Niki Huovinen sen sijaan pääsi rauhassa täräyyttämään tarkan ja kovan laukauksen ohi Vilho Heikkisen ja toiselle tauolle mentiin KOOVEEn 3-2 johdossa.

Kolmannen erän alussa KOOVEE joutui alivoimalle ja tuon rangaistuksen aikana RoKi pääsi vihdoin tekemään ylivoimamaalin. Olli-Aleksi Pietilän tarkka rannelaukaus ohittaa hyvin pelanneen Lassi Yrjölän ja peli on tasan. Koko erä on hirveän rikkonainen lukuisten jäähyjen vuoksi ja normaalia 5vs5 peliä ei juurikaan nähdä. Kolmannen erän lopussa KOOVEEn valmennuksen kovaääniset ohjeet olla ottamatta jäähyjä kaikuivat kuuroille korville. Ensin Vili-Jesper Koivula saa estämisjäähyn ja hetken päästä Saska Putkonen passitetaan kiinnipitämisestä myös boxiin. RoKi saa luotua hyviä paikkoja, mutta Yrjölä pitää lukemat tasoissa. KOOVEElle jopa tarjoutuu mahdollisuus lopulliseen niittiin aivan erän lopussa, kun Ville Lehtonen karkaa alivoimalla läpiajoon. Tämän taiston voittaa kuitenkin Heikkinen maalillaan.

Jatkoaika alkaa RoKin 5vs3 ylivoimalla ja KOOVEE taistelee miehekkäästi. Koivulan päästyä jäähyltä tilannetta jatketaan 4vs3 ylivoimalla ja sankariksi nousee RoKin Samuli Rahikainen illan toisella osumallaan. Kaksi pistetä siis matkaa kolmen ottelun vieraskiertuettaan pelaavan RoKin matkassa pohjoiseen.

Molempien joukkueiden valmentajat olivat hiukan pettyneitä omiensa esityksiin kokonaisuutta ajatellen. RoKin Santeri Immonen antoi kuitenkin lopuksi kiitosta pelaajilleen hienosta noususta tappiotilanteesta aina voittoon asti. Isäntien Juha Pajuoja puolestaan kertoi tämän ollen oiva oppitunti KOOVEEn nuorelle joukkueelle siitä, miten paljon paremmin vieraiden fysiikka ja henkinen jaksaminen kantoi hedelmää. Molemmilla oli takanaan edellisillan peli ja lyhyt palautuminen, KOOVEE ei saanut pidettyä kurinalaista pelaamista kasassa ottelun aikana ja se kostautui tällä kertaa.