TIUKKA PAIKALLISVÄÄNTÖ LUVASSA

Tamperelaisia hemmotellaan keskiviikkona Mestiksen kiihkeällä paikallisottelulla, kun LeKi saapuu KOOVEEn vieraaksi Hakametsän halliin.

KOOVEEn viime viikko sisälsi kaksi ottelua ja kaksi voittoa, jonka päätteeksi joukkue sai kauan kaipaamansa vapaan viikonlopun. Taisteluvoitto SaPKosta sekä rökälevoitto RoKista on osoitus siitä, että joukkue alkaa olemaan todellakin valmis kamppailemaan sarjapaikastaan ilman karsintoja. Joukkue on näyttänyt pystyvänsä nousemaan tappioasemasta voitto, mutta myös puolustamaan johtoaan järkevällä pelaamisella. Tämä viikko onkin mielenkiintoinen seurattava, sillä paikallisvastustaja LeKi kohdataan kahdesti ja päävastustaja Peliitat kertaalleen kotona.

RoKin voitossa maalintekijöinä onnistuivat kahdesti kapteeni Ville Lehtonen sekä peräti neljän tehopisteen mies Riku Sihvonen. Lisäksi Julius Valtonen sekä Elias Elomaa pääsivät merkkauttamaan maalin mieheen. Tomi Risteli jatkoi mihin Savonlinnassa jäi, eli tylstyttämään vastustajan pahimmat maalintekoyritykset. Myös tuore puolustajavahvistus Juuso Walli pelasi vahvan pelin, siivoten oman maalinedustaa miehekkäästi sekä pääsemällä vastustajien ihon alle verbaalisilla kyvyillään.

LeKi on tällä hetkellä sarjassa toisena ja on ollut erittäin vaikea vastustaja KOOVEElle. Tampereelle he tulevat neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa, tosin viimeisestä pelistä heille jäi kotona käteen ainoastaan yksi piste. KOOVEE-tappiostaan sisuuntunut RoKi kellisti LeKin jatkoajalle, napaten näin Pirkanmaan vierailultaan edes kaksi pistettä kotimatkalle.

RoKi oli tuossa ottelussa jo karannut kolmen maalin johtoon, mutta LeKi näytti myös sisukkuutensa nousten päätöserän kolmella maalillaan tasoihin. Toisen polven kiekkoilija ja Tapparan lainapelaaja Patrik Puistola sekä ikitaistelija Santeri Vuoti olivat heidän sankarinsa keräten kolme tehopistettä mieheen. Tuossa ottelussa LeKin maalilla torjui Tapparan tuore tšekki vahvistus Miroslav Svoboda. Joukkueen paras pistemies Kristian Tanus on ainakin poissa riveistä, sillä Tappara lainasi hänet Mikkelin Jukureihin 15.2. saakka.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella peräti kuudesti, joista neljä kertaa runkosarjassa. Kaikista otteluista ovat lempääläläiset lähteneet voittajina, joten nyt on korkein aika KOOVEEnkin ottaa voitto paikallisvastustajastaan.

 

KOOVEEn edelliset ottelut

LeKin edelliset ottelut

Edelliset keskinäiset ottelut

KOOVEE – RoKi 6 – 2

LeKi – RoKI 3 – 4 ja

KOOVEE – LeKi 2 – 4

SaPKo – KOOVEE 1 – 2 ja

TUTO – LeKi 2 – 4

LeKi – KOOVEE 5 – 2

KeuPa HT – KOOVEE 4 – 1

LeKi – Jokipojat 3 – 2

LeKi – KOOVEE 3 – 0

KOOVEE – Jokipojat 3 -8

KiVa – LeKi 4 -6

KOOVEE – LeKi 4 – 5 ja

KOOVEE – KiVa 4 – 2

TUTO – LeKi 7 – 4

 

 

KOOVEEn pistekärki

LeKin pistekärki

Ville Saloranta 14 + 13 = 27

Kristian Tanus 13 + 29 = 42

Vili-Jesper Koivula 16 + 10 = 26

Santeri Vuoti 15 + 22 = 37

Erik Ahopelto 4 + 18 = 22

Anton Ollikainen 13 + 12 = 25

Julius Valtonen 8 + 11 = 19

Janne Seppänen 8 + 16 = 24

Niki Huovinen 7 + 11 = 18

Matias Haaranen 7 + 17 = 24

 

Seuraa heitä:

Erik Ahopelto, KOOVEE: Fiksu sentteri, joka pääsi pelaamaan Ilveksen riveissä Liigaottelunkin

Juuso Walli, KOOVEE: Hakametsän uusi isäntä pitää huolen, ettei omalla maalilla ole vieraille kuin makuupaikkoja tarjolla

Ville Lehtonen, KOOVEE: Kapteeni alkaa vertymää, osoittaa nyt johtajuutta kaukalossa ja sen ulkopuolella

Santeri Vuoti, LeKi: Taistelijan perikuva, raataa, ryöstää ja ratkaisee

Niko Lahtinen, LeKi: KOOVEEssakin viime kaudella vieraillut sähäkkä laituri

Miroslav Svoboda, LeKi: Syksyllä NHL-leirillä ja keväällä Tapparassa, hakee nyt tuntumaa LeKistä

 

Puolustaja Joni Mäkelä luottaa omiinsa ja kehottaa yleisöäsaapumaan paikan päälle kannustamaan:

 

Ottelu pelataan Hakametsässä klo 18:30 alkaen.

Katsottavissa Elisa Viihde Sport 6-kanavalta. Lähetys alkaa klo 18:20

Liput ennakkoon täältä: https://www.seat4.me/tapahtuma/koovee/koovee-leki-2019

Tervetuloa kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!