Tehoton KOOVEE taipui kotiavauksessa

KOOVEE – K-Vantaa 2-6 ( 0-1, 1-3, 1-2 )

Avauserässä ei samanlaiseen vauhtiluisteluun päästy kuin eilen Turussa. KOOVEE hallitsi erää, mutta ei kuitenkaan saanut rakennettua riittävän vaarallisia tilanteita tulostaululle päästäkseen. Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen yrittämään ylivoimalla avausmaalin tekemistä, mutta kummastakaan yrityksestä ei juuri jälkipolville jäänyt kerrottavaa.

Hiukan kuin varkain pääsi K-Vantaa iskemään avausmaalin kaksi ja puoli minuuttia ennen erätaukoa. Sen pääsi läheltä ohjaamaan Tomi Purmola, jolle osuma oli jo kauden kolmas. Maalivahtien torjunnat avauserässä Samu Pakariselle kolme torjuntaa ja Mikko Holopaiselle vieraiden maalilla kahdeksan.

Toisessa erässä KOOVEE kyllä pyöritti peliä ihan mukavasti vantaalaisten päädyssä, mutta laadukkaat laukaukset jäivät puuttumaan. K-Vantaa puolusti järkevästi ja tehokkaasti ja osoitti omilla hyökkäyksillään vaarallisuutensa maalinteossa.

Leevi Teissala ja Mikael Menna iskivät vieraat jo kolmen maalin johtoon, ennen kuin nähtiin kotijoukkueen avausosuma. Sen iski 18-vuotias Samu Bau, jolle osuma oli ensimmäinen aikuisten tasolla. Kauaa ei kuitenkaan kestänyt, kunnes lohipaidat iskivät vielä kertaalleen. Nikke Kettukangas onnistui viemään vieraat uudelleen kolmen maalin johtoon puolitoista minuuttia ennen erän päätöstä.

Kolmas erä ei tuonut aivan toivotun tapaista loppukiriä. Ylivoimilla edelleen pidettiin paljonkin kiekkoa, mutta maalinteko tuntui olevan tänään todella vaikeaa. K-Vantaa puolestaan iski omalla ylivoimallaan, kun Olli Maansaari pääsi veivaamaan kiekon maaliin.

KOOVEE onnistui vielä toisenkin osuman tekemään ja asialla oli nytkin nuori Bau. Joukkue lähti hakemaan lisäosumia kolme ja puoli minuuttia ennen päätössummeria ilman maalivahtia. Kiekko pyöri jälleen pitkään hyökkäysalueella, mutta vaarallisia tilanteita ei kuitenkaan onnistuttu rakentamaan. Maansaari pääsi vielä riistonsa jälkeen heittämään kiekon tyhjään maaliin ja viimeistelemään loppulukemiksi 2-6.

Kokonaisuutena hiukan vaisu esitys KOOVEElta. Samanlaista vauhdikasta pelaamista ja asennepelaamista ei nähty, mitä avausottelussa. Hyökkäyspäästä puuttui nyt terävyyttä sekä päättäväisyyttä, puolustuspelissä oltiin aavistuksen liian pehmeitä.

Ensi viikolla ohjelmassa on vierasottelut Keuruulla ja Imatralla. Hakametsässä pelataan 4.-5.10. kun latvialainen HK Zemgale tekee ensivierailunsa Mestikseen. Tervetuloa silloin kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!