IPK:n terävyys koitui KOOVEEn kohtaloksi

IPK – KOOVEE 6-2 (3-0,1-1,2-1)

KOOVEE lähti toiveikkaana haastamaan sarjakärjessä olevaa IPK:ta Iisalmeen, mutta joutui jo avauserässä tunnustamaan isäntien vahvan vireen olevan voimissaan. IPK karkasi kolmen maalin johtoon, jota KOOVEE ei pystynyt missään vaiheessa kuromaan umpeen.

Erä 1:

Kotiyleisö pääsi ensimmäisen kerran juhlimaan maalia hiukan ennen erän puoltaväliä, kun Oskari Mikkonen laukoi IPK:n johtoon. Parisen minuuttia tästä ja Ondrej Kosille tuomittiin 2+2 minuutin rangaistukset. Isännät käyttivät molemmat kakkoset tehokkaasti ja karkasi Veikka Halosen ja Austin Algerin osumillakolmen maalin johtoon.

Erä 2:

Toinen erä oli KOOVEElta huomattavasti avauserää parempaa pelaamista. Nyt joukkue sai luotua omia hyökkäyksiä ja sitä kautta paikkojakin. IPK kuitenkin puolusti erittäin uhrautuvasti blokaten useita KOOVEEn laukauksia ja maalivahti Paavo Kohonen hoiteli puolestaan maalille asti tulleet.

KOOVEEn hyvä kiri koki kolauksen, kun amerikkalaishyökkääjä Alger pääsi iskemään irtokiekon ohi Hamrlan. KOOVEEkin sai kuparisensa rikottua, kun Vili Kukkola karkasi alivoimalla läpiajoon ja laukoi tarkasti kauden yhdeksännen osumansa. Santtu Hakanen ja Joonas Virtanen merkkauttivat itsellen syöttöpisteet.

Erä 3:

Päätöserän KOOVEE aloitti pirteästi ja oli parikin kertaa erittäin lähellä iskeä toisen osumansa. Tämäkin kirivaihde katkesi liian nopeasti, kun joukkue joutui jälleen alivoimalle. IPK:n todella tehokas ylivoima onnistui jälleen ja Alger viimeisteli hattutemppunsa vieden isännät jälleen neljän maalin johtoon.

IPK painosti ja haki nälkäisesti lisäosumia ja onnistuikin vielä yhden iskemään. Siitä vastasi Santeri Suomalainen. KOOVEE pääsi vielä ottelun viimeisellä minuutilla kaunistelemaan lukemia kahden miehen ylivoimalla. Sen laukoi Niko Lahtinen Janne Seppäsen ja Samuli Vainionpään syötöistä. Maali oli Lahtisen yhdeksäs, viisi näistä hän on tehnyt nimenomaan Iisalmen hallissa.

Paljon jäi parannettavaa

Valmennusjohto joutuu nyt miettimään keinoja saada joukkueen peli takaisin uomiinsa. Päävalmentaja Miikka Kuusela ei tv-haastattelussa lähtenyt selittelemään, vaan totesi avauserän olleen katastrofi. Hän myös harmitteli IPK:n ylivoimaosumia, sillä joukkue oli tutkinut isäntiensä ylivoimapelaamista ja tiedossa oli sen vaarallisuus. Kyky estää sen toimiminen ei kuitenkaan onnistunut.

Seuraava ottelu on tulevana keskiviikkona, kun Hakametsään saapuu vieraaksi KeuPa HT. Keuruulaiset taipuivat tänään kotonaan Hermekselle 1-5, joten hekin ovat samankaltaisessa tilanteessa KOOVEEn kanssa.