KOOVEE nappaa täyden pistepotin Rovaniemeltä

roki   –   koovee   3 – 6 ( 2-1, 1-3, 0-2 )

KOOVEE sai huonon startin Rovaniemellä, kun Miika Heikkilälle tuomittiin heti alussa kahden minuutin rangaistus. RoKi käytti tilanteen hyödykseen ja iski avausmaalin Samuli Rahikaisen ylivoimaosumalla. Sama mies oli asialla hetkeä myöhemmin, kun Eetu Mäkiniemi ei maskin takaa nähnyt siniviivalta tullutta laukausta. KOOVEE pääsi hyvin peliin mukaan ja sai ansaitun kavennusmaalin hiukan ennen erän puolta väliä. Jesper-Juhani Ilvessuo saa syötön Jere Heleniukselta ja laukoo vastustajien estelyistä huolimatta kohti Paavo Hölsän vartioimaa RoKi-maalia. Laukaus hiukan epäonnistuu, mutta ehkä juuri siitä syystä kiekko lipuu maalin perukoille ohi hölmistyneen Hölsän. Lisämaaleja ei enää erässä nähty, joten isäntäjoukkue pääsi tauolle maalin johdossa.

Toisenkaan erän alku ei suju KOOVEEn kannalta hyvin. RoKi:n Niko Lahtinen laukoi suoraan voitetusta hyökkäyspäädyn aloituksesta kiekon ohi Mäkiniemen ja vei isännät jälleen kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen peli aaltoili päädystä toiseen, mutta lisämaaleja ei nähty. Tämän muuttaa kuitenkin Eetu-Santeri Koivusen taklattua Elias Elomaata päähän ja jouduttua ulos kaukalosta. Tuosta seuranneen viiden minuutin ylivoiman aikana KOOVEE iski kolmesti ja siirtyi johtoon. Maalintekijöinä olivat Jimi Kuronen, Roby Järventie sekä Otto Mäkinen. Toiselle tauolle siirryttiin siis 3-4 -tilanteessa.

Kolmannen erän alkuun ei RoKi enää pystynyt kaatamaan kylmää vettä KOOVEEn niskaan. Vajaan viiden minuutin kohdalla pääsi Anton Ollikainen iskemään paluukiekon ohi Hölsän ja siirsi Dynamon jo kahden maalin johtoon. RoKi ei oikein kunnon kiriä saanut aikaiseksi, vaikka pääsi kahteen otteeseenkin pelaamaan ylivoimalla. KOOVEE puolestaan iski vielä kerran, kun Nikolas Matinpalo sivalsi uran ensimmäisen mestismaalin tarkasti tolppaa hipoen verkon perukoille.

Voiton maistuvuutta lisää myös se, että kaikki kuusi maalia tuli eri tekijöiden kautta. Tämä korostaa materiaalin leveyttä. KOOVEE kasvatti samalla eron toisena olevaan Ketterään seitsemään pisteeseen, Ketterällä tosin ei tänään peliä.

KOOVEE pelaa seuraavan kerran perjantaina 24.1. Hakametsässä. Tuolloin vastaan luistelee KeuPa HT.

Tervetuloa kannustamaan KOOVEE silloinkin voittoon!