KOOVEE nousi voittoon KeuPa HT:sta

KeuPa HT – KOOVEE 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)

KOOVEE matkasi kauden toiseen harjoitusotteluunsa Keuruulle KeuPa HT:n vieraaksi. Kotijoukkue oli aavistuksen verran terävämpiottelun alkupuolella ja sai varsinkin KOOVEEn jäähyillessä napattua pelinhallinnan itselleen. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin KOOVEE pääsi peliin mukaan. Päätöserän kahdella osumalla KOOVEE nousi lopulta ottelun voittajaksi.

Avauserä

Ensimmäiset minuutit ottelusta etenivät tasaisesti, kumpikaan ei tuntunut pääsevän niskan päälle. Tilanne hiukan muuttui, kun KOOVEE kahdesti alivoimalle. KeuPa sai hyvin pyöritettyä ylivoimaansa, mutta ensimmäisen KOOVEE pystyi hyvin puolustamaan ja pitämään maalinsa puhtaana. Toisen rangaistuksen aikana isännät onnistuivat maalinteossa, kun Miiro Linjala pääsi iskemään irtokiekon ohi hyvin torjuneen Reima-Ville Roosin.

KOOVEE sai myös yhden ylivoiman ajan yrittää tasoitusta, mutta kiekkoa ei saatu Leevi Nikkisen selän taakse toimitettua. Erä oli keuruulaisten hallintaa, eikä KOOVEEn pelissä samoja elementtejä kuin viikkoa aikaisemmin Hakametsässä.

Toinen erä

Toiseen erään KOOVEE tuli hiukan paremmalla jalalla, mutta KeuPa pääsi yllättämään heti erän alussa. Mathias Hänninen pääsi iskemään päädystä kimmoneen irtokiekon verkon perukoille. KOOVEEn hyvä vire kuitenkin jatkui ja kavennusmaali saatiin suhteellisen nopeasti aikaiseksi. Sen laukoi kauden avauspeliään pelannut Santeri Aalto, syöttäjinä Santeri Sillanpää ja Markus Västilä.

Avauserän tapaan ote menetettiin jäähyihin. Kahden jäähyn tappaminen onneksi nyt onnistui, eikä takaiskumaaleja syntynyt enempää. Erän lopussa pääsi KOOVEE yrittämään ylivoimalla minuutin verran, mutta ei saanut osumaa aikaiseksi. Toinen minuutti jäi isäntien jäähyä vielä kolmanteen erään.

Kolmas erä

Kolmas erä alkoi KOOVEEn ylivoimalla, joka toikin ansaitun tasoitusosuman. Tomi Iso-Mustajärvi pääsi laukomaan kiekon maaliin, Sillanpään ja Västilän saadessa tähänkin osumaan syöttöpisteet. Peli aaltoili mukavasti tasakentällisin päästä toiseen ja molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa lisämaaleihin.

Ottelun käännekohta tuli, kun Aleksi Ojalalle tuomittiin 2+2 minuuttia. Jäähyjen aikana ei nähtykään kotijoukkueen ylivoimamaalia, vaan KOOVEEn Perttu Aho karkasi läpiajoon Västilän syötöstä ja ohitti Nikkisen. KeuPa HT painoi kyllä rajusti päälle, mutta KOOVEEn tiivis puolustus kesti. Viimeisenä lukkona oli tolppien välissä peräti 42 torjuntaa napannut Roos.

KOOVEEn peli ei tänään ollut aivan yhtä luisteluvoimaista, mitä se oli FPS:ia vastaan. Vastustaja pääsi laukomaan aivan liikaa, mutta onneksi meillä on kaksi mainiota maalivahtia pitämässä kiekot poissa verkosta.

Ottelun tilastot ja seuranta löytyvät Mestiksen sivulta: https://mestis.fi/fi/ottelut/2022-2023/valmistavat_ottelut/7698/seuranta/

Ensi viikolla pelit jatkuvat, kun Suomen Cupin kolmas kierros pääsee vauhtiin. Tulevat vastustajat selviävät viikonlopun aikana.