KOOVEE saa puolustukseensa kunnianhimoisen nuoren miehen Jyväskylästä

Ensimmäisenä täysin uutena pelaajana julkaisemme nuoren ja lupaavan puolustajan, jolla tavoitteena on nousta lähivuosien aikana Liigaan:

ELIAS RUUSU

“Rose” on 20-vuotias puolustaja, joka saapuu Tampereelle JYP:n organisaatiosta. Viime kaudella hän pääsi kahdesti Liiga-otteluihin ja vyöltä löytyy myös viisi Mestis-matsia KeuPa HT:n riveistä. Patrick Kanea ja Teemu Selännettä pelaajina ihannoiva Rose on yhden maalinkin ehtinyt Mestiksessä tekemään.

Ensimmäisenä seurana jämsäläisellä Rosella oli Jämsänkosken Ilves, josta hän C-juniorivaiheessa (U16) siirtyi JYP:n junioreihin. Hän on toiminut usein kapteenina, mikä kertoo hänen merkityksestään joukkueilleen. On kiekkoilevan veljestrion nuorin. vanhin isoveli Tuomas  pelasi parhaimmillaan II-divisioonassa (Tampereella Hiki-Hockeyssä) , mutta nuorempi isoveli Markus on NHL-varauksenkin omaava ja Ilveksessäkin piipahtanut Jukureiden liigavahti. Nyt siis veljeskatraan nuorimmainenkin siirtyy pelaamaan Tampereelle.

Rose muuttaa Tampereelle kesäkuun lopulla eikä ole vielä joukkueen mukana ehtinyt harjoittelemaan. Kovan fysiikkatreenin välissä hän kuitenkin ehti puhelimeen vastata. Tampereelle ja KOOVEEseen Rose tulee nimenomaan kehittymään jääkiekkoilijana ja lähivuosien tavoite on nousta Liigaan.

Jääkiekon ehdoilla nyt mennään, vaikka jonkin verran on tarkoitus kyllä opiskellakin samalla. KOOVEEsta olen kuullut pelkkää hyvää ja seura tuntui minulle sopivalta paikalta kehittyä jääkiekkoilijana. Liigapaikka on minulle se isoin tavoite, siihen uskon Mestiksen ja KOOVEEn kautta pääsevänikin”

KOOVEEssa Rose uskoo saavansa roolin, jossa hänen vahvuutensa auttavat parhaiten joukkuetta, mutta myös auttaa häntä kehittämään muita ominaisuuksiaan.

“Puolustuspään pelaamisessa on omat vahvuuteni, itselleni on aina ollut tärkeintä pitää oma pää puhtaana. Toivon samalla pystyväni parantamaan kiekollista pelaamistani, varsinkin rohkeutta pelata kiekolla. Mestiksessä on kuitenkin enenmmän vauhtia ja kovempia kaksinkamppailuita kuin junnuissa”

Alkavan kauden joukkue vaikuttaa Rosen mukaan todella mielenkiintoiselta ja tavoitteisiin realistiselta.

Kyllähän tuo nimilista vaikuttaa hyvältä, saamme jalkeille kilpailukykyisen joukkueen ja onhan tavoitteetkin korkealla. Kyllä mielenkiinnolla odotan sarjakauden alkamista”

Täysin hyppy tuntemattomaan ei Tampereelle muuttaminen Roselle ole. Vinkkejä veljiltäkin on jo kyselty.

Kyllä Tampereella on tullut käytyä muutakin kuin vaan kiekkoa pelaamassa. Jämsästä ei tänne kuitenkaan pitkä ole, joten olemme täällä perheen kanssa usein käyneet. Tuomakselta ja Markukselta olen vähän kysellyt vinkkejä myös. En tietenkään ihan koko kaupunkia vielä tunne, mutta Keskusta-Kaleva-Hakametsä akselilla osaan liikkua”

Tampereen tietämyksessä Rosella on vielä petrattavaa, ainakin näiden pikakysymysten perusteella historiapuoli ei ole hallussa.

Kumpaa syöt ensimmäisenä Tampereella, mustaa makkaraa vai siivet?

“Siivet”

Minkä numeroinen ratikka menee läheltä Hakametsää?

“Hah, ei mitään hajua!”

Minä vuonna Hakametsän jäähalli on rakennettu?

“Nyt on paha, jaa-a olisko joskus 1950?”

Minä vuonna KOOVEE voitti SM-kultaa jääkiekossa?

“Hitsi, mä näin sen hiljattain, mutten nyt muista. Olisko ollut joku 70- ja 80-luvun taitteessa?

Tällä viikolla tulossa vielä lisää niin paluumuuttajien kuin aivan uusienkin pelaajien julkaisuja!