KOOVEE vaikeuksien kautta voittoon, sarjakärjessä kohti seuraavaa viikkoa

koovee   –   peliitat   5 – 4 (1-2, 1-1, 2-1, 1-0) ja

KOOVEEn kannalta ottelu sai erittäin huonon alun, kun Roby Järventielle tuomittiin korkeasta mailasta 2+2 minuuttia. Hyvänä ylivoimajoukkueena tunnettu Peliitat iski molempien jäähyjen aikana osumat ja siirtyi 0-2 johtoon. KOOVEElla oli hiukan vaikeuksia tämän jälkeen saada hyökkäyspeliään kuntoon, kun vieraiden tiivis keskialueen puolustus tukki väylän hyökkäysalueelle. Aivan erän lopulla KOOVEE kuitenkin onnistui kavennusmaalin iskemään, kun vieraiden maalivahti Jasper Patrikainen epäonnistui rännikiekossa ja Janne Seppänen pääsi siirtämään kiekon tyhjään maaliin.

Toisessa erässä Peliitat pystyi jäädyttämään KOOVEEn pelaamista ja pystyi ajoittain jopa hallitsemaan ottelua. KOOVEEn pelaamisessa oikeastaan joka osa-alueella oli hiukan vaikeuksia eikä se saanut oikein peliään käynnistymään. Tasoitusmaalin KOOVEE onnistui ylivoimalla iskemään, kun tuore kapteeni Anton Ollikainen kierteli aikansa kiekon kanssa ja päätyi lopulta itse tarkalla rannelaukauksellaan sivaltamaan kiekon maaliin. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä keskialueen epäonnistunut päätykiekko antoi Peliitoille läpiajon, josta Paavo Tyni ei erehtynyt. Näin toiselle tauolle siirryttiin 2-3 vierasjohdossa.

Kolmanteen erään KOOVEE sai hyvän alun ja onnistui tasoituksessaan ensimmäisen minuutin aikana. Jimi Kuronen laukoi siniviivalta kiekon etunurkkaan ja yllätti hyvin pelanneen Patrikaisen. Reilun viiden minuutin kohdalla KOOVEE siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon. Järventie on maskissa ja pääsee lopulta siirtämään kiekon yli maaliviivan. Tilannetta tarkisteltiin kuvanauhalta, mutta lopulta hyväksyttiin, mikä aiheutti vierasleirissä vahvoja tunteenpurkauksia. Peliitat pelasi hyvin ja hallitsikin erän loppupuolta, mutta tasoitusta saatiin odottaa vasta heidän otettuaan maalivahtinsa pois maalin suulta. Aapo Aholan laukaus yllätti pahasti maskissa olleen Eetu Mäkiemen ja siirsi ratkaisun jatkoajalle.

Jatkoajalla KOOVEE pääsi pelaamaan jopa 5-3 ylivoimaa, mutta Peliittojen puolustus pelasi hyvin. Aivan ylivoiman loppuvaiheessa laukoi Markus Västilä itsensä ottelun sankariksi ja ratkaisi voiton isäntäjoukkueelle. Peliitat taisteli todella hyvin ja laittoi KOOVEEn tiukille. Päävalmentaja Miikka Kuuselakin antoi vieraille kiitosta ja ihmetteli, miten noin hyvä joukkue on sarjan hännillä. Vastustajien pääkäskijä Vesa Petäjä puolestaan harmitteli omiensa muutamaa virhettä, josta KOOVEE pääsi rankaisemaan. Hänen mielestään Järventien tekemää maalia edelsi hänen mielestään maalivahdin häirintä, jota ei  tällä kertaa noteerattu.

Seuraava ottelu pelataan ensi keskiviikkona Hakametsässä ja tuolloin vastaan luistelee TUTO Hockey.

Tervetuloa kannustamaan KOOVEE silloinkin kotivoittoon!