KOOVEElla nihkeää Latviassa – Zemgale hallitsi pienen kaukalon metkut paremmin

HK Zemgale – KOOVEE 5-1 (2-0,1-1,2-0)

KOOVEEn ensimmäinen sarjaottelu Suomen rajojen ulkopuolella ei hirveästi jättänyt jälkipolville kerrottavaa. Missään vaiheessa KOOVEE ei saanut “omaa peliään” kulkemaan, vaan pelaaminen vaikutti hankalta läpi ottelun.

Zemgalen sankariksi nousi hattutempun laukonut Kristaps Rokis, mutta isoin osasyy voittoon oli koko joukkueen uhrautuva puolustus ja kaksinkamppailuhalukkuus.

Avauserä:

Zemgale sai otteluun paremman startin, jota avitti vielä KOOVEEn saama rangaistus jo toisella peliminuutilla. Alivoiman joukkue selvitti ilman takaiskuja, jonka jälkeen peli kuitenkin pysyi isäntien hallinnassa.

Normaalia pienempi kaukalo aiheutti KOOVEEn kiekolliseen pelaamiseen haasteita, vaikka joukkue olikin tätä varten harjoitellut Haka 3:n pienessä kaukalossa. Zemgalen pelaajat pystyivät hyödyntämään KOOVEEn haparoinnin ja iskivät avausmaalin reilun kuuden minuutin pelin jälkeen.

Ennen KOOVEEn pääsemistä kiinni pelin juonesta, iskivät isännät vielä toisenkin osuman. Peteris Purmalisin terävää laukausta katseltiin hetken aikaa kuvanauhaltakin, mutta lopulta hyväksyttiin. Erän viimeisten minuuttien aikana sai KOOVEEkin hyökkäyspelinsä jo paremmin toimimaan, mutta Rihards Cimermanista ei kuitenkaan onnistettu maalillaan yllättämään.

Toinen erä:

Toinen erä ei juurikaan avauserää paremmin KOOVEElta alkanut, alivoimaa kuitenkaan ei nyt tarvinnut pelata pois. Zemgale sai pidettyä KOOVEEn hyökkäyksiin lähdöt hyvin kurissa. Hyökkäysalueelle päästessään KOOVEE oli vaikeuksissa tiiviin puolustuksen ja pienemmän kenttäalueen kanssa.

KOOVEE kuitenkin sai jälleen pelin juonesta kiinni ja yhä enemmän peliä alettiin pelaamaan isäntien päädyssä. Zemgale joutui puolustuskannalle, jossa se surutta käytti vahvaa kontaktipeliä hyväkseen. Melkoisten pystypainien seurauksena KOOVEE vihdoin pääsi pelaamaan myös ylivoimaa.

Jäähyn aikana maali myös nähtiin, mutta siitä vastasikin alivoimainen Zemgale. Tästä KOOVEE sai puolestaan lisää energiaa omaan peliinsä ja ottikin pelin ohjat käsiinsä. Vahva painostus tuotti lopulta myös tulosta, kun Verneri Metsänen iski KOOVEEn ensimmäisen osuman.

Kolmas erä:

Tähän erään KOOVEE sai vihdoinkin paremman alun, joka tosin katkesi nopeasti estämisjäähyyn. Zemgale pyöritti koko kaksiminnuutisen peliä KOOVEEn alueella saaden muutamia laukauksiakin aikaiseksi, mutta tolppaa lähemmäksi maalia eivät isännät päässeet.

KOOVEE ei oikein kunnollista kirivaihdetta saanut aikaiseksi. Zemgalellla oli puolustusasenne kohdillaan eikä KOOVEElle herunut tuumaakaan ylimääräistä tilaa kiekon kanssa.

Zemgale kaunisteli loppunumeroita vielä kahdella osumalla. Ensimmäinen syntyi ylivoimalla ja toinen tyhjään maaliin KOOVEEn hakiessa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla.

Huomenna jatketaan:

KOOVEE saa revanssin heti huomenna, kun joukkueet jälleen kohtaavat toisensa. Tästä illasta joukkueella on paljon opittavaa, hiukan joka saralla täytyy omaa tekemistä saada terävöitettyä. Hyvin nukutun yön jälkeen on kuitenkin uusi päivä ja uusi mahdollisuus. Pieni kaukalo on nyt tutumpi ja isäntien pelitapa tiedossa, joten tämän kaltaista yllätysetua ei Zemgale huomiseen otteluun saa.

Ottelu alkaa klo 18.30 huomenna ja kotisohville sen suorana Jelgavasta lähettää C More-palvelu tuttuun ja turvalliseen tapaan. Perjantaina pelataankin jo Hakametsässä, kun Ketterä saapuu vierailulle.