KOOVEElle kova paluumuuttaja – Markus Västilä tuo kiekollista osaamista takalinjoille

KOOVEEn puolustukseen palaa todella kovan luokan puolustaja, jolta sopii odottaa niin tehoja hyökkäyspäässä kuin vankkaa puolustamista omalla alueella.

MARKUS VÄSTILÄ

“Mare” on 29-vuotias puolustaja, joka palaa takaisin Tampereelle kahden ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Kaudella 2019-20 Mare iski 32 tehopistettä KOOVEEn paidassa, jonka jälkeen hän siirtyi Slovakiaan. Viime kauden hän pelasi Ruotsissa, HockeyEttan-sarjan Nybro Vikingsissä. Ruotsissa hän oli jo aikaisemminkin kaksi kautta pelannut.

Hän on tamperelaisen kiekkokoulun läpikäynyt Ilveksen kasvatti, joka pelasi useamman kauden KooKoo:n riveissä sekä Mestistä että Liigaa, voittaen kertaalleen Mestiksen mestaruudenkin. Marella on vyöllään lähes 50 nuorisomaajoukkueiden ottelua. Vaikka hän onkin ollut aina tehokas hyökkäyspäässä, löytyy häneltä myös todella jämäkkää puolustuspelaamisen osaamista. Mare tuo kokemuksellaan paljon johtajuutta niin kaukaloon kuin sen ulkopuolellekin.

Kiireinen Mare saatiin puhelimen kesken työkiireiden, kesä on muutoinkin merkittävässä roolissa heidän perheessään.

Pelasit sekä Slovakiassa että Ruotsissa, millaiset kokemukset näistä jäivät?

“Hyvät kokemukset jäi Ruotsista. Nousu jäi alle parin minuutin päähän. Muuten jäi hyvä maku suuhun. Slovakian kausi oli henkisesti raskaampi, kun korona jylläsi sillon pahimillaan ja ulkona ei saanut liikkua. Sarja oli kuitenkin pelillisesti hyvä”.

Sinulla olisi ollut ottajia vielä Euroopan pelikentilläkin, mikä sai sinut nyt palaamaan Suomeen?

“Suomeen palaaminen oli nyt ajankohtainen, kun kesällä mennään naimisiin. Ja perheenlisäys on suunnitelmissa”.

Millaista roolia odotat valmennukselta saavasi?

“Toivon tietysti saavani isoa roolia myös kiekollisesti. Tavoitteena kuitenkin pelata hyvää kokonaisvaltaista peliä kahteen suuntaan”.

Mitä olet näiden ulkomaan vuosien aikoina eniten kaivannut Suomesta?

“Eniten olen kaivannut perhettäni. Olen aina reissannut yksin, kun tyttöystäväni työt ovat olleet Suomessa”.