Mielenkiintoinen ja kova K-Espoo KOOVEEn vieraaksi

Hakametsässä nähdään paitsi mielenkiintoinen kärkiottelu, myös todella pitkän tauon jälkeen toisensa kohtaavat joukkueet. KOOVEE ja K-Espoo ovat nimittäin toisensa viimeksi kohdanneet helmikuussa 1990 I-divisioonassa, joten yli 30 vuoden tauon jälkeen päästään katsomaan kumpi on nyt vahvempi. Tuolloin ottelu pelattiin Espoossa ja KOOVEE voitti luvuin 4-8. Edellisen kerran Hakametsässä joukkueet ovat kohdanneet toisensa tammikuussa 1990, jolloin KOOVEE oli parempi maalein 7-5.

Joukkueet ehtivät olla yht’aikaa I-divisioonassa kaksi kautta, ja KOOVEE oli tällöin niskan päällä napaten viisi voittoa kahdeksasta kohtaamisesta. Kautta aikain joukkueet ovat kohdanneet toisensa 12 kertaa KOOVEEn voittaessa näistä kuusi ja K-Espoo neljä. Tuohon aikaan pelit saattoivat päätyä myös tasapeliin, joka nähtiinkin kahdesti joukkueiden keskinäisissä otteluissa.

Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat toisensa kaudella 1985-86 II-divisioonan ylemmässä loppusarjassa, jossa molemmat voittivat kotonaan. Joukkueet nousivat samana keväänä 1988 I-divisioonaan ja tuolloin karsintasarjan molemmat ottelut päättyivät tasapeliin.

Tämän syksyn ovat molemmat joukkueet aloittaneet vahvasti. K-Espoo on neljästä pelistään voittanut kaikki, menettäen ainoastaan yhden pisteen jatkoajalla tuleen voiton myötä. KOOVEE puolestaan on pelannut saman verran pelejä, joista saaliina on kolme voittoa ja yksi tappio.

Espoolaisten tehokkaimmat pelaajat ovat olleet hyökkääjä Petteri Villanen sekä puolustaja Erik Autio, mutta löytyy heiltä riveistään muitakin tehokkaita ja mielenkiintoisia pelaajia. Ykkösketjusta löytyy kokenut Kurtis McLean sekä KOOVEEn paidassa viime kaudella tehokkaasti hyökännyt Anton Ollikainen. Puolustuksesta kannattaa mainita Arto Laatikainen sekä Erno Hopponen.

Päävalmentaja Juuso Hahl pitää illan vastustajaa yhtenä Mestiksen kärkijoukkueista.

“Viime viikon K-vantaa peleissä meillä oli jo hyökkäyspelillisesti paljon hyvää nähtävissä, vielä kun saadaan omaa puolustuspelaamista tiivistettyä, niin alkaa olemaan kaikki kunnossa. K-Espoo on materiaaliltaan sarjan eliittiä, varsinkin kärkipelaajien suhteen. Heiltä löytyy myös sopiva annos kokemusta ja osaamista pelin joka osa-alueelta, joten kyllä meiltäkin vaaditaan sellaista kokonaisvaltaisesti jämäkkää pelaamista. K-Espoon puolustus on pelannut erittäin hyvin, joten se tuo meille lisää haasteita hyökkäyspelaamiseenkin.”

KOOVEEn riveistä alkaa noudemaan esille myös uudet nuoret ratkaisijat,  jotka ovat tulleet Mestikseen nimenomaan kehittymään. Yksi heistä on viime pelissä tehot 1+2 iskenyt Eppu Varjamo.

“Sain hyvin oman pelin vihdoin käyntiin ja sellaista sopivaa rentoutta siihen. Vielä kun sai pelata loistokavereiden kanssa (Liam Finlay ja Eemeli Mäki), joiden kanssa kemiat sopivat yhteen, niin mikäs siinä on pelatessa. Hyppäys A-junnuista Mestikseen on vaatinut hiukan totuttelua, sillä täällä peli on paljon fyysisempää ja nopeampaa. Töitä on tehtävä, että täällä pystyy illasta toiseen hyvin pelaamaan. Varsinkin puolustuspelaamisessa on vielä parannettavaa. Pääsin Ilveksen liigajoukkueen mukana pelaamaan muutaman harjoituspelin, joten tiedän kuinka korkea taso siellä on. Kovasti täytyy täällä hommia paiskoa, mutta kyllähän mieli tekee päästä liigaympyröihin. KOOVEEssa on todella hyvä joukkuehenki ja ilmapiiri on vallan mainio. Siitä kiitos varsinkin meidän osaavalle huoltotiimille!”