Tappiosta huolimatta pudotuspelipaikka varmistui – Lauantaina aloitetaan vierasottelulla Kiekko-Poikia vastaan

KOOVEE – Hermes 3-4 (0-0,2-3,3-0,0-0,0-1)VL

Torstai-illassa Hakametsässä jännitettiin paitsi KOOVEEn peliä, myös KeuPa HT:n ottelua Imatralla. KOOVEEn oli napattava yhtä paljon pisteitä mitä keuruulaiset omassa ottelussaan. Optisimmat tosin jännittivät tulevaa villikorttikierroksen vastustajaa.

KeuPa HT ei saanut Ketterältä pistettäkään, joten KOOVEEn pudotuspelipaikka varmistui jo sillä. Joukkue taisteli kuitenkin itsensä tasoihin Hermestä vastaan, joka kuitenkin kuittasi voiton voittolaukausten myötä.

Erä 1:

Ottelu ei aivan normaalin vauhdikkaasti tällä kertaa lähtenyt liikkeelle. Kumpikaan joukkueista ei oikein saanut peliään kunnolla käyntiin. Enimmäinen laukauskin kohti maalia saatiin vasta neljännen minuttin tullessa täyteen.

KOOVEE pääsi ensimmäisenä kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta, mutta enemmän joukkue lähti hakemaan vauhtia omalta alueelta kuin pyörittämään peliä hyökkäyspäädyssä.

Hermes sai paremmin pyöritettyä omaa ylivoimaansa, mutta KOOVEEn puolustus jälleen kerran oli sen verran tiivis, että Verneri Virtanen sai suhteellisen rauhassa maalillaan seurata kiekon kulkua.

Hiukan enemmän Hermes sai toimitettua erän aikana kiekkoa KOOVEEn maalille ja pariin otteesee Virtanen joutui esittelemään reaktiokykyään pitäen kiekon maaliviivan paremmalla puolelle. Aivan erän lopulla KOOVEE sai vielä jäähyn, josta suurin osa siirtyi toisen erän alkuun.

KeuPa HT oli avauserän jälkeen 1-0 tappiolla Ketterälle, joten KOOVEEn pudotuspelipaikan varmistuminen näytti hyvältä. Avauserän tilanteiden perusteella K-Vantaa olisi tulossa vastustajaksi.

Erä 2:

KOOVEE kesti toisenkin alivoiman ja puolestaan onnistui omalla ylivoimallaan iskemään avausosuman. Sen laukoi Eemil Laurell, jolle taidokkaat syötöt tarjoilivat Emil Järventie ja Sever Bilgili.

Johtoa ei kuitenkaan kestänyt kuin reilun minuutin, kun Topias Liljamo toi vieraat tasoihin. Erän lähestyessään puoltaväliä isirtyi KOOVEE jälleen johtoon. Kauden avausmaaliaan runkosarjan viimeiseen otteluun säästellyt Santeri Aalto herkutteli Järventien ja Laurellin esitöistä vieden kotijoukkueen 2-1 johtoon.

KOOVEElla oli ylivoimalla mahdollisuus lisätä johtoan, mutta tällä kertaa ei tulosta syntynyt. Hermes iski vajaassa kahdessa minuutissa itsensä johtoon, kun ensin Santeri Sulku ohjasi tasoituksen ja myös kauden avausmaalinsa tehnyt Aki-Petteri Antti-Roiko yllätti Virtasen laukauksellaan.

KeuPa oli jo 3-0 tappiolla Imatralla, joten tappioasemasta huolimatta KOOVEE oli menossa pudotuspeleihin. Tuleva vastustaja olisi toisen erän tilanteiden perusteella Kiekko-Pojat, joka johti Kajaanissa 0-3 ja K-Vantaa oli 1-1 tasatilanteessa Turussa.

Erä 3:

Kolmannessa erässä oli hiukan pelailun makua. KOOVEE tiesi Imatran tilanteen eikä Hermekselläkään enää kovia pelihaluja ollut. KOOVEE kuitenkin iski tasoituksen erän puolessa välissä. Kapteeni Tomi Markkula toi isännät tasoihin Tomi Purmolan ja Sebastian Soinin esitöistä.

Jatkoajalla Hermes piti kiekkoa ja haki aktiivisesti voitto-osumaa, mutta Virtanen maalillaan torjui kaikki vieraiden lähentelyt.

Voittolaukauskilpailussa ainoa onnistuja oli Hermeksen Arttu Lausniemi, joka ratkaisi näin lisäpisteen vieraille.

KOOVEEn vastustajaksi päätyi juurikin Kiekko-Pojat, joten villikorttikierros alkaa KOOVEEn osalta lauantaina Outokummussa. Hakametsässä pelataan maanantaina ja mahdollinen kolmas ottelu tiistaina jälleen Outokummussa. Jatkoon pääsee kahdella voitolla.