Tehoton KOOVEE taipui kotonaan K-Vantaalle

KOOVEE – K-Vantaa  0 – 3 (0-1, 0-1, 0-1)

KOOVEE ei pystynyt kertaakaan yllättämään K-Vantaan maalilla torjunutta Samuel Jukuria torstai-illan vauhdikkaassa Mestiksen kamppailussa. Kovaan vireeseen päässyt vantaalaisjoukkue nappasi jo kolmannen peräkkäisen voittonsa luvuin 0-3. Vieraiden kaikki maalit iski hattutempun arvoisesti Julius Valtonen.

Hiukan KOOVEEn pelaamisesta paistoi rauhattomuus, sillä joukkue ei pystynyt pitämään kiekkoa hallussaan riittävän pitkiä aikoja. Toki vantaalaisten tiivis puolustus sekä aggressiivinen häirintäpeli teki sen melkoisen vaikeaksi.

Ottelu alkoi heti erittäin vauhdikkaasti, varsinkin K-Vantaa oli liikkeellä liukkaalla luistimella. KOOVEE sai heti erän alussa kaksikin kertaa mahdollisuuden ylivoimalla iskeä ottelun avausmaalin, mutta ei saanut ylivoimapeliään rauhoitettua tarpeeksi hyvin tilanteiden rakentelua varten.

Kolme kertaa pääsi KOOVEEn pelaaja läpiajostakin maalia yrittämään, mutta KHL-kaukalossakin loistavasti torjunut Jukuri ei ollut yllätettävissä. Vantaalaiset puolestaan tässä onnistuivat, kun Valtonen pääsi KOOVEE-puolustuksen ohi ja sai harhautettua myös Kimmo Rautiaisen.

Julius Valtonen onnistui kolmasti ohittamaan Kimmo Rautiaisen.

Toisen erään KOOVEE lähti hiukan ketjuja sekoittaen, mutta sekään ei auttanut. Valtonen lisäsi kylmää vettä KOOVEEn niskaan heti erän alussa. Hän pääsi aivan vapaasti Rautiaisen nenän eteen kiekkon käsiksi ja onnistui toistamiseen iskemään kiekon maaliin. Vantaalaiset olivat aavistuksen verran niskan päällä koko erän ajan, mutta KOOVEEn puolustus esti muut maalintekoyritykset tehokkaasti. Omat hyvät paikkansa jäi KOOVEEkin rakennettua, mutta ei pystynyt Jukuria toisessakaan erässä ohittamaan.

Kolmannessa erässä KOOVEE yritti raivokkaasti kavennusta hakea, mutta Jukurin taaksen kiekkoa ei kuitenkaan kertaakaan saatu. Ottelun lopulla onnistui Valtonen viimeistelemään hattutemppunsa, kun vantaalaiset pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen.

KOOVEEn pelit jatkuvat huomenna perjantaina Espoossa, jonne joukkue matkaa K-Espoon vieraaksi.