Viikkoraportti: Itä-Suomesta ainoastaan piste irtosi kotimatkalle, lauantaina Ketterän vieraaksi

KOOVEE pelasi viime viikolla ainoastaan vieraspelejä, kun Itä-Suomen kiertueella kohdattiin sekä SaPKo että Jokipojat. Hyvistä esityksistä huolimatta, matkalta tarttui ainoastaan yksi piste Tampereelle tuotavaksi.

sapko – koovee 5 – 4 (2-2,2-0,0-2,1-0) ja

Perjantaina SaPKoa vastaan KOOVEE esitti hienon nousun tasoihin kahden maalin takaa, mutta jatkoajalla isännät onnistuivat maalinteossa pitäen lisäpisteen itsellään. Uusin hankinta puolustaja Joona Tolvanen saalisti heti ensimmäiseen maalin itselleen syöttöpisteen ja esiintyi muutoinkin mallikkaasti. KOOVEE:n tehokkaimmat pelaajat olivat Roby Järventie sekä Anton Ollikainen, jotka molemmat iskivät tehot 1+1. Maalissa Eetu Mäkiniemi torjui peräti 40 kertaa. Puolustaja Jere Heino pelasi ensimmäisen Mestis-ottelunsa KOOVEE-paidassa, TUTO:ssa pelejä oli kertynyt ainoastaan kaksi.

jokipojat – koovee 7 – 4 (0-1,4-2,3-1)

Lauantaina Joensuussa KOOVEE lähti peliin hyvin liikkeelle ja johtikin kahdella maalilla toisen erän alussa. Isännät kuitenkin pystyivät lisäämään tempoa ja rokottamaan KOOVEE:n virheistä ja karkasivatkin itse kahden maalin johtoon. KOOVEE:n yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia, rokottivat isännät vielä kertaalleen iskemällä kiekon tyhjään maaliin. Otto Mäkinen oli KOOVEE:n tehokkain kahdella maalillaan, joilla hän avasi tämän kauden maalitilinsä Mestiksessä. Torjuntavuorossa oli Kristian Tamminen, joka ehti 33 kertaa kiekon eteen. Tässäkin ottelussa nähtiin KOOVEE debytantti, sillä vasta 17-vuotias A-nuorista nostettu puolustaja Elmeri Kärkimaa luuti miehekkäästi joukkueen takalinjoilla.

Tällä viikolla ainoastaan yksi ottelu, Ketterä vieraissa

Tasaisessa sarjassa neljänneksi pudonnut KOOVEE saa alkuviikon keskittyä pelkästään harjoitteluun, sillä viikon ainoa ottelu pelataan vasta lauantaina Imatralla. KOOVEE:n kanssa tasapisteissä oleva Ketterä pelasi puolestaan viime viikolla ainoastaan kerran, hakien Kokkolasta 2-5 vierasvoiton Hermeksestä. Päivää ennen KOOVEE:n kohtaamista, vierailee Ketterä vielä Turussa mittaamassa TUTO:n vireen.

Ketterä on toistaiseksi ollut Mestiksen paras joukkue ylivoimalla, onnistumisprosentti yli 34% kun KOOVEE:lla se on 24%. KOOVEE joutuu varsinkin alivoimapelaamistaan parantamaan, tai ainakin sarjan kolmanneksi heikommalla alivoimalla ei parane jäähyjä ottaa.

Ketterän tehokkain on ollut taitava Valtteri Lipiäinen, joka on seitsemään peliin iskenyt tehot 3+6. Maalinteossa ovat useimmiten onnistuneet Arttu Rämö sekä Sebastian Sjöholm, jotka molemmat ovat viisi maalia onnistuneet tekemään. Myös KOOVEE:n Miika Heikkilä on osunut viidesti ja tehotilaston kärjessä on hänen tutkaparinsa Otto Mäkinen tehoin 2+9. Ketjun kolmas lenkki Anton Ollikainen on tehnyt kahdeksan tehopistettä, joten tuolta ketjulta voi odottaa tehoja myös Imatralta.

Ketterä on peluuttanut maalivahtejaan Santeri Lipiäistä ja Samuli Tervoa melko tasapuolisesti. Lipiäinen on pelannut yhden ottelun enemmän ja omaa paremman torjuntaprosentin, mutta Tervon ollessa maalissa on joukkue puolestaan voittanut paremmalla prosentilla. KOOVEE:n maalinsuulla on Mäkiniemi pelannut 2/3 peleistä ja myös paremmalla prosentilla kuin Tamminen.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tänä syksynä kahdesti. Suomen cupin välierissä KOOVEE voitti kotonaan 4-0, mutta Ketterä puolestaan oli Imatralla parempi maalein 7-6. Ratkaisua haettiin ensin jatkoerästä, joka päättyi tasan 1-1 ja lopulta voittomaalikilpailussa onnistui Ketterä pudottamaan KOOVEE:n finaalista.

Katso alla olevalta videolta hyökkääjä Anton Ollikaisen mietteet mennesstä ja alkavasta viikosta: