Viikkoraportti: Kärkeen palanneella KOOVEE:lla kolme peliä tällä viikolla

Viime viikolla pelattiin vain kerran: Ketterä – KOOVEE 1 – 4 (0-2, 0-1, 1-1)

KOOVEE:lla oli viime viikko hiukan kevyempi, ainakin pelien suhteen, sillä ohjelmassa oli ainoastaan Ketterän kohtaaminen Imatralla. Joukkue oli saanut hyvin harjoitella alkuviikon ja lauantaina jäälle luisteli erinomaisesti motivoitunut ja taktisesti valmis KOOVEE. Vaikka koko pelin ajan oli Ketterä se, joka pystyi luomaan useampia tilanteita vastustajan maalille, oli KOOVEE tehokkaampi viimeistelyssä. Loistavasti maalilla torjunut Eetu Mäkiniemi masensi imatralaiset yksi kerrallaan ja joutui antautumaan vasta ottelun lopussa, kun Ketterä haki kavennusta ilman maalivahtia. KOOVEE:n tehomiehiä olivat kahdella pisteellään Erik, Ahopelto, Miro Nalli, Roby Järventie sekä Janne Seppänen. Voitollaan KOOVEE palasi jälleen sarjakärkeen tasapistein pelin enemmän pelanneen SaPKon kanssa.

keskiviikkona palataan hakametsään, kun keupa ht saapuu vieraaksi

Tasaisessa sarjataulukossa viidentenä oleva KeuPa HT on vain kaksi pistettä KOOVEE:ta jäljessä ja pelannutkin yhden ottelun vähemmän. Myös keuruulaiset pelasivat viime viikolla ainoastaan kertaalleen, häviten SaPKolle kotonaan 3-7. KeuPa onnistui omassa kotiottelussaan voittamaan KOOVEE:n 6-1, joten nyt olisi takaisinmaksun paikka.

Erikoistilanteet saattavat nousta merkittävään rooliin keskiviikon huippuottelussa, sillä KOOVEE:n ylivoima on Mestiksen kolmanneksi parasta, onnistumisprosentti on 24,32% eli lähes joka neljäs ylivoima tuottaa tuloksen. Vieraiden ylivoimapeli on puolestaan ollut tehotonta, sillä heidän ylivoimaprosenttinsa on ainoastaan 13,89%, joka puolestaan on sarjan kolmanneksi heikoin. Yllättävää kyllä, alivoimapelaamisen suhteen sijoitukset kääntyvätkin päälaelleen. Siinä missä KeuPan alivoima on Mestiksen toiseksi parasta, on KOOVEE puolestaan tuossa listauksessa vasta sijalla 10.

KeuPan tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Jesse Pelamo (3+8), Janne Kettunen (4+5) sekä Janne Kumpulainen (3+6). KOOVEE:n kärkikolmikko puolestaan on Otto Mäkinen (2+9), Miro Nalli (5+5) sekä Janne Seppänen (4+6).

perjantaina kohdataan nousijajoukkue hokki kajaanissa

Kolmas peräkkäinen viikonloppu, kun KOOVEE:n joukkue lähtee Itä-Suomen kiertueelle. Nyt pitkä bussimatka vie joukkueen ensin Kajaaniin, jossa Kainuun ylpeys Hokki isännöi KOOVEE:ta. Hokki pelasi viime viikolla kaksi peliä, häviten niin IPK:lle kotonaan kuin SaPKolle vieraissa. Hyvän startin mestikseen saanut Hokki on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 8. Hokilla ei ole alkuviikosta peliä, joten se saa rauhassa keskittyä kohtaamaan sarjakärjen.

Erikoistilanteissa myös Hokki on ollut ylivoimalla tehokas, neljänneksi parhaalla yv-prosentilla 22,86% he ovat siis heti KOOVEE:n perässä. Alivoimapelaamisessa heilläkin vielä parannettavaa, sillä siinä tekeminen on ollut kahdeksanneksi parasta.

Koko Mestiksen pistepörssiä johtava Jarkko Harjula (10+9) on ollut todellakin liekeissä koko alkukauden. Häntä ovat tahdittaneet hyvin viime kaudella KOOVEE:n paidassa ihastuttanut Sami Tamminen (3+6) sekä joukkueen kapteeni Risto Mattila (3+5). Hokki sai viime viikolla riveihinsä kovan paluumuuttajan, kun Mika Koivisto palasi Ruotsista takaisin Kainuuseen.

lauantaina kohdataan vahvassa vireessä oleva ipk

Vahvasti kauden aloittanut IPK on sarjassa neljäntenä, ainoastaan pisteen KOOVEE:ta jäljessä. Viime viikolla iisalmelaiset voittivat sekä Hokin vieraissa että K-Vantaan kotonaan ja ovat tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Keskiviikkona IPK  kohtaa Hermeksen Kokkolassa, mutta saa perjantain huilata ja valmistautua KOOVEE-peliin.

IPK:n ylivoimapelaaminen ei ole lähtenyt käyntiin mitenkään mallikkaasti, sillä 12,24% on Mestiksen toiseksi heikoin yv-prosentti. Alivoimapelaaminen puolestaan sujuu hyvin, ollen sarjan neljänneksi parasta.

IPK:n pörssikärkiä ovat Saku Kinnunen (2+9), Lauri Huhdanpää (6+4) sekä Timi Lahtinen (3+7).