KOOVEE komeasti takaisin kärkeen Imatralla – kapteeni Pukka villitsi Hakametsän liigaottelussa

Ketterä – KOOVEE 1 – 4 (0-2,0-1.1-1)

KOOVEE lähti viikon ainoaan otteluunsa todella hyvin valmistautuneena. Vaikka isäntäjoukkue Ketterä hyökkäsikin vaarallisesti, oli KOOVEE:n puolustuspelaaminen tällä kertaa riittävän tylyä pitääkseen Ketterän maalihanat tukossa. Maalivahti Eetu Mäkiniemen loistotorjunnat huolehtivat sitten lopusta.

KOOVEE:n maalinteon aloitti avauserässä Miro Nalli, joka iski jo kauden viidennen maalinsa Erik Ahopellon syötöstä. Jimi Kuronen onnistui vielä erän loppupuolella iskemään ylivoimalla kiekon verkkoon, tähän syöttöpisteet Janne Seppäselle sekä Roby Järventielle. Samat miehet saivat syöttöpisteet myös Jere Heleniuksen toisen erän maaliin, jonka siivittämänä päätöserään lähdettiin 0-3 KOOVEE:n johtaessa. Ketterä yritti raivokkaasti maalia ja onnistuiklin lopulta ilman maalivahtiaan pelatessaan, kun Jaakko Lantta onnistui ohittamaan Mäkiniemen. Tämä herätti toivoa isäntäjoukkueessa ja he jatkoivat kuudella pelaamista, kunnes Ahopelto katkaisee lopulta isäntien kirin iskemällä kiekon tyhjään maaliin. Tähän syöttäjiksi sekä Nalli että Eetu Päkkilä. Mäkiniemelle lopulta 37 tärkeää torjuntaa ja KOOVEE nappaa jälleen Mestiksen kärkipaikan itselleen, tosin tasapisteissä SaPKon kanssa.

Kapteeni Mikko Pukka paikkasi Ilveksen pakkivajetta ja nousi yleisön suosikiksi

Yhteistyöseura Ilves oli menettänyt liudan puolustajiaan niin sairastuvalle kuin pelikieltoihinkin ja he tarvitsivat KOOVEE:lta apuja illan otteluunsa Pelicanseja vastaan. Valinta kohdistui kokeneeseen kapteeni Mikko Pukkaan, joka näin sai täyteen Tampereen Triplan eli kaikkien kolmen tamperelaisjoukkueen edustamisen.

Pukka pelasi ennakkoluulottomasti omilla vahvuuksillaan ja täytti ruutunsa kiitettävästi. Hurja määrä voitettuja kaksinkamppailuja sekä tiivistä puolustuspelaamista ja kirsikkana kakun päällä vielä kaksi syöttöpistettä Ilveksen voittaessa 5-2.

Ilveksen kannattajat osaavat arvostaa hyviä suorituksia ja Pukka voitti kannattajat puolelleen. Pelin päättymisen jälkeen kannattajat lauloivat jo pelin aikanakin kuultua “Mikko Pukka”-laulua, samoin kuin lauloivat muillekin ottelun sankareille eli hattutempun tehneelle Samuli Vainionpäälle sekä maalivahti Lukas Dostalille. Dostalhan pelasi ensimmäisen ottelunsa Suomessa juurikin KOOVEE:n paidassa. Tämä tapahtui viime kaudella Tikkurilassa K-Vantaata vastaan. Vainionpää puolestaan pelasi kaksi ottelua tämän Mestiskauden alussa KOOVEE:n riveissä iskien tehot 3+1. Tämä hyvänä esimerkkinä tällaisen yhteistyön merkityksestä näille kahdelle seuralle.

Leveästi hymyillyt Pukka joutui median riepoteltavaksi ottelun jälkeen, haastattelupyyntöjä sateli ja kapteeni pääsi kertomaan tuntemuksiaan useaan kertaan. Myös KOOVEE:lle hän ehti haastattelun antaman.

– “Kun ensin kuulin mahdollisuudesta päästä pelaamaan, niin kyllähän se oli sellainen “Wau, mikä mahdollisuus”-huudahdus. Tiesin KOOVEE:seen tullessani, että yhteistyö molempien tamperelaisten liigaseurojen kanssa antaa hyvät mahdollisuudet päästä näyttämään, mutta olihan se pieni yllätys joka tapauksessa. Eihän pelaaminen nyt varsinaisesti jännittänyt, mutta kyllähän sitä pientä ylimääräistä värinää oli ilmassa”, kertoi Pukka hymy huulillaan. “Lätkä on kivaa, joten tunsin olevani kuin nuori varsa laitumella, sen verran innoissani olin. Hienoa että yhteistyö mahdollistaa tällaisten nuorten ja nälkäisten pelaajien mahdollisuuden näyttöpaikkaan”, nauroi kapteeni Hakametsän käytävällä. Kapteeni osasi ottaa komennuksensa muutoinkin sopivalla huumorilla, sillä hän totesi myös olevansa yli 80 tehopisteen vauhdissa Liigan pistepörssissä. Kuultuaan KOOVEE:n hoitaneen vierasottelun voitokkaasti, oli kapteeni sekä helpottunut että vahvasti tyytyväinen.

KOOVEE palaa vihdoinkin kotiotteluiden pariin tulevana keskiviikkona. Vieraaksi luistelee kaksi pistettä perässä oleva KeuPa HT, joka Keuruulla oli KOOVEE:lle tyly isäntä ottaen 6-1-voiton. Nyt on siis takaisinmaksun aika! Osta liput ennakkoon ja saavu hallille hyvissä ajoin, niin kuulet klo 18.00 D-kulmauksessa molempien joukkueiden valmentajien mietteet ennen peliä.

https://www.seat4.me/tapahtuma/koovee/koovee-keupa-ht-2019-1